dissabte, 14 de setembre del 2013

MANS UNIDES DE BERGA TREBALLA AMB DEDICACIÓ I ENTUSIASME


Aquest matí, al Passeig de la Indústria, hi ha hagut la parada que Mans Unides de Berga instal·la al mercat cada segon dissabte de mes. S'hi poden comprar productes de Comerç Just i joguines, objectes i complements que berguedans/es donen al grup de voluntàries. Els beneficis obtinguts són per finançar els projectes que cada any proposa la Delegació de Mans Unides de la Diòcesi.
Any rere any, les voluntàries de Mans Unides de Berga són presents a fires locals i de pobles veïns, a més a més d'organitzar un munt d'activitats: el sopar solidari de pa amb oli, actuacions musicals, etc. Apart d'obtenir donatius pels projectes, totes aquestes activitats permeten conscienciar als ciutadans/es de la situació en què viuen milions de persones del Tercer Món i implicar-los en l'ajuda per a la millora de les seves condicions de vida i pel seu desenvolupament.
El proper cap de setmana se celebrarà la Fira de Santa Tecla a Berga. Mans Unides hi serà present amb una tómbola. 


Durant aquest trimestre també hi ha previst de participar, com cada any, a la Fira de Nadal i, si els cedeixen un local del Carrer Ciutat (el Carrer Major) com l'any passat, durant les festes nadalenques obriran la botigueta solidària amb productes fets a mà per voluntàries i d'altres de Comerç Just.


Des de fa uns mesos Mans Unides de Berga està desenvolupant una altra activitat en què s'hi han implicat moltíssimes persones i hi col·labora especialment el grup "Puntiseguit", de joves de la parròquia. Es tracta de la recollida de taps de plàstic per finançar un pou en un poblat de Mauritània. Els taps es poden lliurar directament a Mans Unides (per exemple, portant-los a la parada del mercat o de les fires) o bé dur-los a alguns dels punts de recollida: Llibreria Huch, Forn Santa Anna, Forn de La Valldan. Hi ha escoles i parròquies de la comarca que s'han sumat a la recollida. En total es necessiten 22 tones de taps de plàstic (22.000 quilos) per cobrir les despeses del projecte.

En aquest enllaç es poden veure fotos d'activitats de Mans Unides de Berga:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada