dilluns, 2 de setembre del 2013

EL SR. GREGOIRE AHONGBONON VA VISITAR LA PARRÒQUIA DE BALSARENY


Mn. Xavier Castelló, rector de Balsareny, amb el Sr. Gregoire Ahongbonon

Durant l'estiu el Sr. Gregoire Ahongbonon, cristià catòlic originari de Benín, va visitar per segona vegada la parròquia de Balsareny i va compartir l'eucaristia dominical amb la comunitat, participant també amb una pregària en el moment de les pregàries de fidels.
Després de la Missa es va reunir a la rectoria amb Mn. Xavier Castelló -el rector- i d'altres persones, a qui va expressar la seva admiració pel bisbe Pere Casaldàliga, model, referent i promotor de la pau i de la justícia. A més a més va explicar-los l'estat actual del projecte que va iniciar ja fa uns anys a Costa d'Ivori i que s'ha extès a d'altres països veïns. I és que en Gregoire va començar a alliberar a persones amb malalties mentals, que en països africans són encadenades perquè no es conceben com a malaltes sinó com a persones maleïdes i endimoniades. En Gregoire, apart d'ajudar als malalts, ha desenvolupat una gran tasca de conscienciació entre la població, amb el suport de bisbes i religiosos/es (de l'orde de Sant Camil i d'altres) dels llocs on ha creat hospitals i centres per assistir als malalts alliberats. Compta també amb el suport d'algunes delegacions de Mans Unides.
El documental "Els oblidats dels oblidats", sobre la tasca d'en Gregoire, ha rebut diversos reconeixements, d'entre els quals un premi concedit per Mans Unides. 
Enllaç per veure el documental per internet:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada