dissabte, 7 de setembre del 2013

EL PATRÓ SANT GENÍS ARRIBA A LA PARRÒQUIA DE NAVÀS


Enguany el diumenge de la Festa Major de Navàs, que se celebra en honor a Sant Genís (Sant Genís de Roma: http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Gen%C3%ADs_de_Roma), s'esqueia el 25 d'agost, el mateix dia de la festa del sant. Per primera vegada, la imatge del Patró va ser present a la Missa. Amb un acte senzill i emotiu i amb participació de molts feligresos/es, Mn. Antoni Quesada -acompanyat de Mn. Tomàs Calvo- va beneir la imatge, la qual fou col·locada al lloc de l'església que li havien reservat, mentre la comunitat cantava els Goigs i, de forma espontània, iniciava un esclat d'aplaudiments. 


Foren nombroses les persones que el diumenge i el dilluns de la Festa Major s'atansaren a contemplar la bonica representació del Sant, així com les que els dies posteriors s'hi han apropat a pregar. 
Fins al moment present només hi havia una imatge de Sant Genís a l'interior de l'ermita de la casa pairal anomenada "Sant Genís". En aquesta ermita s'hi celebra Missa un cop a l'any, el dimarts de la Festa Major. Per tant, tan sols les persones que hi han anat en alguna ocasió, havien vist la imatge del Patró, que ha servit de model per elaborar la nova imatge. L'autor ha estat l'artista Manel Casserres, molt conegut a Solsona per la creació i restauració de gegants i d'imatgeria popular.
Molts feligresos i feligreses han expressat la seva joia i agraïment per aquesta iniciativa parroquial.

Es poden veure més fotos en aquest enllaç:

https://plus.google.com/photos/104671070195155441112/albums/5916819934156970673?authkey=CO3D35-1tpPJ4AE




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada