dimecres, 4 de setembre del 2013

CELEBRACIONS SACERDOTALS A LA ZONA (I): 50 ANYS DE SACERDOCI DE MN. CAMIL VILADRICH I CASAS


El 14 de juliol, festa de Sant Camil, Mn. Camil Viladrich i Casas va celebrar els 50 anys de sacerdoci al Santuari de Lourdes de La Nou (El Berguedà), d'on fa gairebé un any va deixar de ser-ne el rector per motius de salut. Actualment resideix a Berga, serveix la Parròquia de La Valldan com a vicari i ajuda també a la Parròquia de Berga d'acord amb el que la salut li permet.
Mn. Camil va ser ordenat prevere a l'església de Lestonnac (Solsona) pel bisbe Vicenç Enrique Tarancón, el 14 de juliol de 1963, juntament amb d'altres companys de curs, d'entre els quals hi ha Mn. Salvador Casafont i Casals, que va concelebrar amb ell en la Missa d'Acció de Gràcies.
En l'homilia, després de comentar la Paraula de Déu del dia i escaient-se la festa del seu patró, Mn. Camil va parlar de Sant Camil de Lel·lis, destacant-ne el seu servei als malalts i moribunds de Roma i encoratjant els assistents a seguir el seu exemple, un exemple que el mateix mossèn ha seguit, atenent amb afecte els malalts d'arreu on ha estat destinat. Va finalitzar l'homilia expressant el seu agraïment a persones que el van ajudar en el moment d'emprendre el camí del sacerdoci, una de les quals va ser el seu oncle Mn. Fidel Viladrich. També va agrair els consells i l'ajut material rebut per part dels seus familiars, els professors i els companys del seminari, extenent l'agraïment a les persones dels grups que ha anat trobant en les diverses parròquies on ha exercit de vicari i de rector.


Acabada la Missa els seus parents li van regalar un quadre amb una benedicció especial del papa Francesc, amb motiu dels 50 anys de sacerdoci.
A l'església de les Sagramentàries de Berga, on diàriament hi celebra l'Eucaristia, es va fer un petit record de pregària en la Missa del 15 de juliol, presidida per Mn. Camil i concelebrada per Mn. Joan Rossinyol.


Tal com havia fet el dia anterior a La Nou, en acabar la Missa el mossèn es va situar a la sortida de l'església per saludar a cada persona, agrair-li la presència i donar-li un punt de llibre de record de l'aniversari. 


A la part davantera del punt de llibre s'hi llegeix la frase d'en Gandhi: "El camí de la pau és el de la veritat". Al darrere hi ha una poesia escrita per Mn. Climent Forner amb motiu del 50è. aniversari.


A la Missa del diumenge 21 de juliol celebrada a la parròquia de Sant Bartomeu de La Valldan, també es va fer record dels 50 anys de sacerdoci. Posteriorment, en una de les celebracions de la Festa Major, el 25 d'agost, les Pubilles de La Valldan, acompanyades pel regidor de l'Ajuntament de Berga Ramon Gorgas, van lliurar-li un obsequi en nom de tota la comunitat.


Per veure més fotos de la Missa del 25 d'agost a Sant Bartomeu de La Valldan, clicar en aquest enllaç:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada