divendres, 27 de setembre del 2013

ENGRESCA'T I REFORMA'T AMB CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


La setmana passada Càritas Parroquial de Berga va iniciar una nova edició del programa formatiu Engresca’t, en col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat.
El curs s’anomena “Reforma’t” i vol oferir un espai formatiu a partir del manteniment i rehabilitació d’un espai de la ciutat, el Parc del Lledó. 
Inicialment, en aquest primer mòdul, juntament amb la implicació i col·laboració dels participants, es durà a terme un estudi de l’estat de conservació de l’espai i, posteriorment, es desenvoluparà una proposta de rehabilitació i conservació.
Seguidament, segons els interessos i motivacions dels participants, es desenvoluparan diferents especialitats a treballar: jardineria, electricitat, construcció,... Aquestes especialitats aniran a càrrec de voluntaris amb coneixements i experiència en cada matèria.
Durant el transcurs del projecte es realitzaran tallers i càpsules formatives tenint en compte els interessos dels participants i segons els objectius del projecte, perseguint la promoció de l'individu, la seva integració en la societat, l'autoconeixement, el treball en equip, les habilitats de comunicació, la negociació i la gestió de conflictes, la curiositat,.. així com l’adquisició d’aptituds i habilitats de caràcter tècnic. Aquestes activitats seran coordinades, supervisades i dutes a terme per la psicòloga de l’entitat i voluntaris amb coneixements específics en diferents matèries.

El curs té 10 participants amb edats compreses entre els 20 i 45 anys i durarà fins a mitjans de desembre. La voluntat de l’entitat és poder ampliar el projecte i, més endavant, realitzar d'altres mòduls per anar desenvolupant la proposta de rehabilitació i conservació que realitzaran les persones implicades.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada