diumenge, 13 de setembre del 2015

ELS GEGANTS TAMBÉ VAN A L'ESGLÉSIA


El full interparroquial "Sarment" (de l'Arxiprestat del Llobregat) de vegades porta informacions curioses. En els dos darrers números es parla dels gegants, aquelles figures d'imatgeria festiva i grans dimensions que alegren les festes dels pobles i ciutats.

El full de la setmana passada, a l'apartat de L'Ametlla de Merola hi publica la foto que encapçala l'entrada del bloc. Es tracta dels gegants de l'Ametlla de Merola (en Mateu -porta el nom del Patró de l'Ametlla, Sant Mateu- i la Maria -l'anomenen així a raó de Santa Maria de Merola), reposant a l'interior de l'església el dia que complien 25 anys (29 d'agost de 2015). El peu de foto diu: "Dissabte, 29 d'agost, 25 anys de gegants a l'Ametlla de Merola. Poble i Església units!"

El full d'avui, a l'apartat de Viver i Serrateix, informa que Serrateix ja té Gegant i que "el diumenge 30 d'agost, després de Missa, va entrar solemnement a l'església i "fou batejat" amb el nom de Gaig". La festa va continuar amb un concert al claustre del Monestir, a càrrec del grup local Gaig Band Serrateix i amb un dinar a la sala gran.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada