dissabte, 12 d’octubre del 2013

L'ASSOCIACIÓ CULTURAL DONES DE FÀTIMA, UN PILAR DE LA PARRÒQUIA DE VILADA


Avui s'ha celebrat la Fira del Bolet a Vilada i, com cada any, les dones de l'Associació Cultural Dones de Fàtima s'hi han fet presents amb una parada de labors fetes per elles mateixes. Els beneficis que s'obtenen de la venda són per col·laborar en projectes de la Parròquia o del poble. 
Les "Dones de Fàtima" són un pilar de la Parròquia de Sant Joan Baptista des de principis dels anys 90, moment en què es va formar el grup. Des d'aleshores han treballat incansablement amb tasques de neteja i ornamentació de l'església, a més a més d'organitzar activitats i de contribuir a pagar restauracions d'imatges i obres. 
Per exemple, abans de Nadal preparen el pessebre i a la sortida de la Missa del Gall donen un obsequi, elaborat per elles mateixes, a cada família assistent a l'Eucaristia. A les persones ancianes que no poden anar a Missa, els porten l'obsequi a casa. Per Setmana Santa preparen el Monument.


PESSEBRE D'UN NADAL DINS L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE VILADA

Pel que fa a les restauracions, amb els ingressos de la venda i de les tómboles de labors i manualitats, darrerament han pagat la restauració de la imatge de la Mare de Déu de Fàtima, que es troba dins la Capella de Fàtima, així com també la restauració del sagrari.


El mossèn que serveix la parròquia de Vilada resideix a Berga. Quan hi arriba per celebrar la Missa ho troba tot apunt i elles sempre estan disposades a ajudar. Comenten que el mossèn els diu sovint: "Sort d'aquestes dones! Com ho faria, sense aquestes dones?"

Per veure fotos de les labors i d'altres de relacionades, visitar aquest enllaç:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada