dijous, 31 d’octubre del 2013

EL RECTOR DE BERGA, ENTREVISTAT A "TASTA EL BERGUEDÀ"


MN. MARC MAJÀ A L'ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL, A ESPINALBET

El diari "Tasta El Berguedà" (24 d'octubre de 2013, núm. 02) va publicar una entrevista al rector de Berga, Mn. Marc Majà, al qual adreçaren preguntes referents a la parròquia, la ciutat, l'església i també sobre les seves aficions. 

Mn. Majà, de 31 anys, és un dels rectors més joves que ha tingut la parròquia de Berga. Nascut a Miralcamp l'11 de desembre de 1981, és llicenciat en matemàtiques i teologia. Va ser ordenat sacerdot el 30 de desembre de 2007, als 26 anys. Fa un any que és rector de Berga.

Per Mn. Marc, ser nomenat rector de Berga amb 30 anys "és un repte i un desafiament, perquè et demana respondre de tasques i responsabilitats per les que tens poca experiència i per tant la possibilitat d'error és major, però a la vegada ser jove aporta certa frescor i predisposició a entomar les coses que arribin i a aportar el que un bonament pot".

Sobre la parròquia, diu que li ha sorprès "la iniciativa associativa que hi ha tant a la parròquia com a la ciutat" i que cal "que hi hagi comunicació entre els grups i la voluntat de treballar junts".

A la pregunta de si per formar part d'una entitat solidària com Càritas, tothom és vàlid o cal ser cristià practicant, Mn. Majà respon: "L'ajuda als altres no és propietat exclusiva dels cristians, gràcies a Déu. Per ajudar als altres tothom ha de poder fer" i "per ajudar a través de Càritas, tothom és vàlid. Creient i no creient."

Es pot llegir l'entrevista sencera al número de "Tasta El Berguedà" esmentat anteriorment. Els exemplars es poden adquirir de forma gratuïta en establiments berguedans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada