dimarts, 11 d’abril del 2017

MANS UNIDES DE BERGA VA ORGANITZAR UNA XERRADA SOBRE CANVI CLIMÀTIC I POBRESA


La tarda del dissabte 1 d'abril, la cooperant de Mans Unides Adela González, de Madrid, va oferir una xerrada al Teatre Patronat de Berga, en el marc dels actes de la Primavera Social, que es duen a terme a la capital berguedana durant els mesos de març i abril.

La conferenciant va ser presentada per Montserrat Garcia, membre del grup de Mans Unides local, que ho organitzava.

 



González, que ha estat cooperant a diversos països com la República Democràtica del Congo, Moçambic, Senegal, Tanzània i Índia, va parlar de com el comportament humà, la globalització el canvi climàtic han influït en què hi hagi més pobresa. També va mostrar el que fa Mans Unides (veure, jutjar i actuar) davant de les situacions d'injustícia que causen pobresa i que per a moltes persones del "primer món" resulten indiferents. Per a Mans Unides, les persones del Sud són les protagonistes per sortir de la seva situació, amb la solidaritat activa dels altres.

 

La xerrada va acabar amb la projecció d'uns vídeos relacionats amb projectes sostenibles finançats per Mans Unides, a més a més d'un en què diversos missioners expressen el seu agraïment a aquesta ONG catòlica per la seva ajuda en les respectives comunitats de missió. 

 

Els assistents van poder fer preguntes a la conferenciant, que, amb la seva explicació i el seu testimoni, va contribuir a refermar el compromís dels oients envers els més vulnerables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada