divendres, 24 de juny del 2016

OBRA PLÀSTICA DE MN. JOAN BAJONA I PINTÓ


El mes d'abril va sortir publicat el llibre Mossèn Joan, entre la sotana i la gaveta de paleta. Obra plàstica de Joan Bajona i Pintó.
Al pròleg, el balsarenyenc Josep Sensada, explica que "Mn. Joan Bajona i Pintó (sacerdot, músic, dibuixant, fotògraf, paleta, pessebrista...) sap transmetre, mitjançant les seves obres i els seus treballs, la seva sensibilitat". El llibre conté fotografies fetes pel mateix mossèn i ofereix una seixantena d'obres d'art. "Tenim, doncs, entre mans, pràcticament tots els mosaics de mossèn Joan que estan repartits pel poble (Balsareny)", comenta Sensada que, acaba el pròleg expressant el seu agraïment al mossèn "no tan sols per aquest llibre, sinó per la seva trajectòria de servei: per tot el que ha fet pel nostre poble. Que no és poc".

A més a més d'obres que ha dut a terme a Balsareny, el recull imprès en mostra de realitzades a d'altres llocs, com el Monument a la Flama del Canigó, que Mn. Bajona va fer l'any 1983 darrere de l'església parroquial de Navàs, al Jardí dels Escoltes.


Mn. Joan Bajona va néixer el 16 de setembre de 1932 a Sant Llorenç de Morunys i és fill adoptiu de Balsareny des del 26 de desembre de 2002. 

El llibre ha estat possible gràcies a la generositat de la Impremta Orriols de Balsareny.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada