dissabte, 18 de juny del 2016

IMATGES DE LA PRESENTACIÓ I MEMÒRIA DEL BISBE ANTONI DEIG


Divendres 10 de juny, el Teatre Patronat de Berga va acollir un acte de presentació i memòria del bisbe Antoni Deig i Clotet, que fou bisbe de Solsona i, de jove, durant dos anys i mig, havia estat vicari de Berga. 


Mn. Marc Majà, rector de la parròquia de Berga, va introduir l'acte i va comentar dues anècdotes de quan el bisbe Deig li va administrar el sagrament de la Confirmació a Miralcamp, l'any 1999. També es van projectar unes imatges d'entrevistes que li havien fet en programes de televisió, en què Deig responia de manera ben natural.
El Sr. Carles Tejedor, president de l'associació Amics del bisbe Deig, va presentar l'entitat als assistents i també els dos llibres que aquesta ha promogut després de la mort del prelat: Un camí de camins (Institut d'Estudis Ilerdencs, 2010) i Miscel·lània. Homenatge al bisbe Antoni Deig (Institut d'Estudis Ilerdencs, 2015). 



Mn. Climent Forner va parlar de la relació del bisbe Antoni amb Berga i de la seva devoció a la Mare de Déu de Queralt, entre d'altres aspectes. Va llegir dos poemes escrits per Deig i els versos d'una auca dedicada al bisbe Ton, amb text del mateix Climent Forner.



A la sortida de l'acte, els assistents van poder veure i comprar llibres.




L'associació Amics del bisbe Deig també és present a facebook:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada