dissabte, 29 de juliol del 2017

IMATGES DE LA BENEDICCIÓ I DE LA MISSA DELS ELOIS DE BERGA


Fa una setmana Berga va celebrar la Festa dels Elois (22-23 de juliol), que té els seus orígens a l'església de Sant Francesc, on hi ha una imatge del bisbe Sant Eloi, i des del segle XIV s'ha realitzat sense interrupció.


SANT ELOI

Diumenge al matí, en el pas de la comitiva per la plaça de Sant Pere, el franciscà P. Josep Gendrau va beneir els animals i els participants, els quals desfilaven entremig de ruixats fets amb mànegues, galledes i d'altres recipients. 






A 2/4 de 12 el mateix P. Gendrau va presidir la Missa a l'església de Sant Francesc, cantada per la Coral Queraltina, amb assistència d'autoritats, dels administradors, del banderer i dels dansaires del Ballet de Déu.






Un cop acabada la Missa i després de la benedicció franciscana, es van repartir els panellets beneïts, un dels administradors va llegir una pregària a Sant Eloi i es va cloure la celebració amb l'ofrena al sant.



A la plaça Sant Joan els dansaires van ballar el Ballet de Déu.


2 comentaris:

  1. A l'Homilia vaig recordar dues coses: Primera, tot comentant l'evangeli del dia: del blat, la cibada i la cogula. El Papa Francesc ha escrit una màxima "PROHIBIT QUEIXAR-SE (lamentatar-se, criticar, murmurar)La murmuració és (la cogula) un desl grans mals, fins i tot a l'inerior de l'església.
    Segón, referent a les nostres tradicions, la Patum, la Festa dels Elois, vaig esmenatr la cançò d'en Raimón "QUI PER ELS ORÍGENS OER LA IDENTITAT", en el sentit, de que anem secularitzants les festes, i tradicions religioses, fins a arribar a amagar el seu orígen i el seu entit . Que Sant Eloi ens judi a construi una església i una societat amb bona convivència, sense murmuracions(sense cogula) i mantenint i fomentant la fe dels nostres pares.

    ResponElimina