dijous, 2 de febrer del 2017

VISITA D'OBRES A LA CAPELLA DELS DOLORS DE BERGA


Imatge de www.regio7.cat

Diumenge 5 de febrer, en acabar la Missa de 2/4 d'1 a l'església parroquial de Berga, hi haurà una visita guiada de les obres realitzades a la capella dels Dolors, que és un annex de l'església parroquial aixecat uns anys més tard que el temple principal, a començaments del segle XVIII, per la confraria dels Dolors que hi havia a la ciutat. 

Durant la visita s'explicaran els treballs que s'hi han dut a terme i la campanya que s'iniciarà per tal de poder col·laborar en el pagament de les despeses.

Amb el pas del temps la capella va anar quedant una mica oblidada en favor de la nau principal de l'església, en part per les males condicions de salubritat i també pel deteriorament de la coberta. S'hi va generar molta humitat que va portar greus conseqüències als interiors i a l'estructura. La Parròquia de Berga i el bisbat de Solsona han procedit a tirar endavant les obres urgents de rehabilitació de la coberta, amb l'objectiu d'aturar-ne el deteriorament, treball que també ha permès sanejar i millorar l'entorn de l'orgue parroquial. 

El cost d'aquests treballs d'emergència sumen un total de 109.779 euros. S'ha aconseguit una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat (22.689 euros) i una subvenció del bisbat de Solsona (40.000 euros). La parròquia hi ha d'aportar els 47.090 euros que manquen i hi destinarà 20.000 euros d'estalvis propis, obtinguts progressivament al llarg dels darrers anys gràcies a la col·laboració de moltes persones. Queda, per tant, cercar les aportacions econòmiques per cobrir els 27.090 euros restants i per aquest motiu es llança una campanya de col·laboració econòmica amb la capella dels Dolors. Periòdicament es publicaran al Full Arxiprestal els diners recollits amb aquesta campanya. 

Tres són les opcions per tal de col·laborar-hi:

1)Per mitjà de la col·lecta del primer diumenge de cada mes a les Misses de l'església parroquial (2/4 d'1 del migdia) i de l'església de Sant Joan (7 de la tarda).

2)A través d'un ingrés bancari al compte parroquial següent de CX/BBVA: 

IBAN ES57 0182 8808 9502 0001 2168

En fer l'ingrés cal especificar "Obres Dolors".

3)Per domiciliació bancària (adreçar-se a la Parròquia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada