divendres, 15 de juliol del 2016

VEÏNS DE CASTELLAR DE N'HUG RENOVEN EL VOT DE POBLE A MONTGRONY


Com cada any, el dia 11 de juliol els veïns de Castellar de N'Hug van desplaçar-se fins al Santuari de Montgrony, municipi de Gombrèn (Ripollès, bisbat de Vic), per tal de renovar el Vot de poble que iniciaren els seus avantpassats ja fa molts anys.



Algunes persones van traslladar-s'hi caminant des de Castellar, mentre que d'altres ho feren en vehicle. A Montgrony compartiren l'esmorzar, gentilesa de l'Ajuntament de Castellar de N'Hug. A les 12 del migdia celebraren l'Eucaristia, simultàniament, a l'antiga parròquia de Sant Pere, situada en un cingle, i a la capella del Santuari, per tal de facilitar l'accés i la participació a persones que tenen dificultat per pujar al cingle. 

Església de Sant Pere:




Capella del Santuari:



Mn. Lluís Villaró, rector de Castellar de N'Hug, va presidir la missa a l'església parroquial, mentre que Mn. Josep Vila i Boixader, que havia servit la comunitat en el passat, la va presidir a la capella.

Missa a l'església de Sant Pere:



Missa a la capella:



Antigament l'aplec durava tot el dia i, després del dinar de germanor a l'aire lliure, resaven el Rosari. Actualment hi ha veïns que es queden a dinar al restaurant del Santuari abans de tornar a casa.



IMATGE DE SANT FRANCESC COLL, FILL DE GOMBRÈN

Es poden veure més fotos en aquest enllaç:




1 comentari: