dijous, 21 de juliol del 2016

CELEBRACIÓ DE LA MARE DE DÉU DEL CARME A L'ERMITA DE PERIQUES


Com cada any, el 16 de juliol un gran nombre de puig-reigencs es van aplegar a l'ermita de Periques per celebrar la festa de la Mare de Déu del Carme.



La Missa, a les 8 del matí, va ser presidida per Mn. Josep Solà i concelebrada pels mossens Jaume Ballarà i Josep Vila -conegut com mossèn Kubala-, natural de Puig-reig, que va predicar l'homilia com és tradició. 



Mn. Vila va recordar que Periques sempre ha estat un lloc emblemàtic per a Puig-reig i, amb el sentiment religiós compartit que porta a la veneració de la Mare de Déu, ha estat un dels fonaments d'unió de les persones. Mn. Kubala també va remarcar que en un moment tan especial en què "la Mare de Déu ens vetlla, ens mira, ens estima i ens somriu" i "ens trobem aquí tan a ple, tan satisfets, amb tanta llibertat...", cal que la Mare de Déu "vegi que ens recordem de tothom" i, a petició de voluntàries de Càritas Parroquial, va recitar el poema "Podries. Si haguessis nascut en una altra terra", de Joana Raspall, que recorda que "importa tenir les mans ben obertes / i ajudar qui ve fugint de la guerra, / fugint del dolor i de la pobresa. / Si tu fossis nat a la seva terra / la tristesa d'ell podria ser teva".  


El Cor Parroquial va animar la celebració amb els seus cants i, després del besamans i del cant dels goigs, tothom va gaudir d'un bon esmorzar.

Es poden veure més fotos en aquest enllaç:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada