dissabte, 15 d’agost del 2015

LA VERITABLE CARA DE MARIA: DÉU MAI NO FORÇA LA PORTA


Avui que se celebra la festa de l'Assumpció de Maria, aquí un escrit del berguedà Florenci Besora, publicat al full informatiu de l'Arxiprestat del Berguedà Nord en una secció especial dedicada al Santuari i la Mare de Déu de Queralt:

"Sobre la figura de Maria, la mare de Jesús, s'han escrit, al llarg dels segles, quantitat de narracions fantasioses, que sovint no corresponen a les narracions dels evangelis. La segona notícia que tenim d'ella fa referència a l'anunciació de l'àngel, que li proposà ser mare del Messies (Lc. 1, 27).
És molt important adonar-nos que Déu no imposa la seva voluntat a Maria, sinó que li demana el seu consentiment. Aquesta és la manera d'actuar de Déu. Mai no força les persones, sinó que, com diu el llibre de l'Apocalipsi, Ell, abans d'entrar, sempre truca a la porta, però mai la força (Ap. 3, 20). Per això, el Concili Vaticà II va rebutjar la frase sovint usada que diu: "Maria fou un instrument per als plans de Déu". Déu mai no tracta les persones així, d'instruments.
Déu desitjava que el seu Fill etern s'encarnés i va confiar el seu desig a Maria. Però per tal que el desig es complís, calia que Maria hi estigués d'acord i desitgés el mateix. Només quan Maria hagué manifestat el seu consentiment, el pla de Déu esdevingué realitat: el seu Fill es va fer home en el si de Maria i va conviure amb nosaltres (Jn. 1, 14)".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada