dilluns, 27 d’octubre del 2014

TROBADA DE MONITORES DE VILADA


El dissabte 11 d'octubre va tenir lloc a Vilada una trobada de dones que entre 1955 i 1975 foren monitores de les colònies del Bisbat de Solsona que es duien a terme a Vilada per iniciativa de Mn. Lluís Calveras. 


La trobada va ser impulsada per Roser Costa, Dolors Mas i Fina Vilajosana que, juntament amb acompanyants i conciliaris, van celebrar una Missa al bosc i compartiren un dinar de germanor.


La jornada va començar amb aquestes paraules de benvinguda, a càrrec de Roser Costa:

"Bon dia, a totes les que vàreu ser monitores de Vilada, acompanyants i conciliaris.
La idea de trobar-nos va sorgir d´aquestes dues senyores que tinc al meu costat: la Dolors Mas i la Josefina Vilajosana. Cal dir que no ha estat gens fàcil reunir-nos, ja que l´arxiu que tenia Mn. Lluís Calveras no s´ha trobat. Llàstima, perquè ell ho portava tot amb molt ordre. 
Ha estat una tasca una mica complicada buscar-vos; ho hem fet mitjançant fotografies i preguntant a moltes de vosaltres, que també ens heu ajudat. Semblava que buscàvem agulles en un paller. Per sort la resposta ha estat molt bona i us en donem les gràcies.
De nou estem a Vilada i l´ambient és impagable: aquest entorn, aquestes muntanyes, tants records, aquestes rialles, les vostres cares de satisfacció... Deixeu-me dir-vos que no tenen preu.
Algunes de vosaltres ens dèieu que no podíeu venir perquè no us trobàveu bé. Les meves  companyes i jo us contestàvem que aquest dia carregaríem piles per a una bona temporada. No ho dubteu, que serà així.
De tot cor desitgem que passeu un bon dia. Gràcies per acceptar la nostra invitació. Sigueu tots i totes BENVINGUDES!"

Nota: més endavant ampliarem informació dedicant una altra entrada a aquesta trobada i les colònies que es feien a Vilada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada