dimecres, 9 d’abril del 2014

ASSEMBLEA DIOCESANA DE CÀRITAS


Dissabte passat es va celebrar l'Assemblea Diocesana de Càritas a Golmés. Càritas Parroquial de Berga ha fet arribar una crònica de la jornada:

El dissabte dia 5 d’abril de 2014 vàrem celebrar l’Assemblea Diocesana de Càritas a Golmés. És la trobada anual de Càritas Diocesana en la qual compartim el treball que cadascuna de les Càritas, més grans o més petites, ha realitzat durant l’any.

A dos quarts d’onze va començar l’assemblea amb la benvinguda per part de la presidenta de Càritas Parroquial de Golmés, la Sra. Maite Torra, i a continuació Mn. Climent Capdevila, rector de la Parròquia, ens va llegir la pregària – Parenostre de Déu per a tu -. Seguidament va presentar l’acte el Director, el Sr. Josep Vidal, que va agrair a Càritas Parroquial de Golmés l'acollida i la il·lusió. 
(...)
A continuació el Delegat Diocesà va donar la benvinguda a tots els participants (...) i la Secretària, la Sra. Roser Rubinat, va llegir l’acta de l’Assemblea anterior. Després l’administrador, el Sr. Rossend Lloreta, va presentar els comptes de l’any 2013 i el pressupost per a l’any 2014. També va informar sobre el Fons Solidari Diocesà i el Pla d’Ajuda Social.
Tot seguit la Secretària va presentar la Memòria de l’any 2013, destacant l’augment de recursos econòmics invertits en els Programes d'Acollida i d'Infància, a més a més de l’augment de demandes al Pla d’Ajuda Social i al Fons Solidari Diocesà.
A continuació ens vam reunir en quatre Grups de Treball: Família, Infància, Vellesa i Càritas per plantejar-nos: On som i cap a on volem anar. Aquesta activitat va ser molt ben acceptada per tots els voluntaris que, un cop es va fer la posada en comú al plenari, van demanar que es fes arribar a les Càritas els resums de tot el que havien dit els diferents grups.
Ens vàrem dirigir tots junts a la Parròquia de Sant Salvador per celebrar l'Eucaristia, presidida pel Delegat Diocesà i concelebrada per 5 mossens del Bisbat. L’orfeó del poble ens va acompanyar amb els seus cants i alguns voluntaris van portar les ofrenes: un rellotge, una branca d’olivera, l’oli, el pa i el vi, explicant el significant de cadascuna d’elles.

El dinar de germanor en un restaurant proper va posar fi a l'Assemblea diocesana, que va comptar amb l’assistència d'unes 100 persones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada