dissabte, 30 de novembre del 2013

CASSERRES CELEBRA LA FESTA DE SANTA CECÍLIA


El divendres 22 de novembre, la Parròquia dels Àngels -de Casserres- va acollir la trobada anual de la festa de Santa Cecília, patrona de la música, que aplegà capellans i seglars de la Diòcesi de Solsona alguns dels quals són músics i/o poetes i tots plegats amants de la música.



La festa va començar amb una Missa presidida per Mn. Joan Lladó, rector de la Pobla de Lillet, i concelebrada per alguns capellans d'arreu de la Diòcesi de Solsona, que van solemnitzar la Missa amb els cants. 



Al final de la celebració eucarística van cantar els Goigs de Santa Cecília:



Després de la Missa hi va haver una vetllada literàrio-musical a la Sala de la Parròquia. 



Mn. Climent Forner va recitar dos poemes i es va projectar un powerpoint amb imatges de les altres edicions de la festa, des que el 2005 es va tornar a celebrar  a Casserres, lloc on havia començat la trobada abans que es traslladés a d'altres indrets del Bisbat. 
En aquest video es pot veure Mn. Climent Forner recitant el poema "Plany per Catalunya", al qual darrerament ha afegit unes ratlles relacionades amb la Cadena Humana de l'11 de setembre passat i una referència al Nadal:



Durant la vetllada també es van projectar unes imatges de Mn. Josep Mª Casafont que, músic com era, participava en aquesta festa fins que va morir ara fa un any.



La vetllada es va cloure amb la projecció d'un fragment de "Balsareny més de 1000 anys", que Mn. Joan Bajona va presentar.



En aquest enllaç es poden veure més fotos de la festa:




divendres, 29 de novembre del 2013

CINEMA ESPIRITUAL AL PATRONAT DE BERGA


Durant el mes de novembre el Patronat (local de teatre de la Parròquia de Berga) ha acollit un cicle de Cinema Social. Ara, coincidint amb l'Advent, els dijous 5 i 19 de desembre, a les 9 del vespre, es projectarà una pel·lícula de cinema espiritual.


dimecres, 27 de novembre del 2013

PARELLES DE NAVÀS CELEBREN ELS 43 ANYS DE MATRIMONI


Una colla de parelles de Navàs que enguany celebren els 43 anys de matrimoni van participar a la Missa de 12 del diumenge 24 de novembre i van donar gràcies a Déu per tots aquests anys d'unió matrimonial.
Acabada la Missa van fotografiar-se amb la nova imatge de Sant Genís -Patró del poble-, que va ser col·locada a l'església parroquial el passat mes d'agost.


dimarts, 26 de novembre del 2013

MANS UNIDES DE BERGA OBRE LA BOTIGA SOLIDÀRIA


El cap de setmana passat Mans Unides va obrir la botiga solidària al C/ Ciutat (conegut com a Carrer Major) de Berga, igual com l'any passat, en un local que la propietària deixa a les voluntàries, col·laborant així també de forma solidària amb l'entitat.


A la botiga s'hi poden adquirir productes del Comerç Just, joguines i productes fets per voluntàries (motius nadalencs, labors, etc.). 


La botiga restarà oberta fins el 22 de desembre, amb aquest horari:

*De dilluns a divendres, de 2/4 de 6 a les 8 de la tarda.

*Dissabtes, de 10 a 2/4 de de 2 i de 2/4 de 6 a les 8.

*Diumenges, d'11 a 2/4 de 2.

Per veure més fotos de la botiga i de Mans Unides de Berga:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5923483088587935697?authkey=COHY367gx_n9JQ





dilluns, 25 de novembre del 2013

"LA XINXETA" VISITA EL TALLER COLOMA I COL·LABORA AMB EL CENTRE


Dissabte passat els nens i nenes del grup parroquial "La Xinxeta" van visitar el Taller Coloma, acompanyats pels seus monitors i pel rector de Berga.
La directora del centre, la Sra. Carme Valletbò, els va informar sobre el Taller Coloma i les persones que hi treballen, que són més d'un centenar.
Els nens i nenes, guiats pels monitors del Taller, van poder experimentar algunes de les tasques que duen a terme les persones que treballen al centre, com per exemple la feina de bugaderia, l'elaboració de la pasta de paper per fer braçalets i d'altres productes que posteriorment es venen, etc.



Abans de deixar el Taller van veure un powerpoint i foren convidats a berenar.



El 14 de desembre "La Xinxeta" tindrà una parada a la Plaça de Sant Pere (Berga) on es podrà comprar material elaborat pel Taller Coloma i els diners que se n'obtinguin seran per enquitranar un camí d'accés al centre, que facilitarà la mobilitat dels treballadors que van en cadira de rodes.

Pàgina web del Taller Coloma:

http://www.apdpb.org/taller




diumenge, 24 de novembre del 2013

MISSA DE LA GENT GRAN I UNCIÓ DELS MALALTS A CAL MARÇAL


Avui s'ha celebrat la festa de la gent gran a Cal Marçal (colònia de Puig-reig) i, després d'una excursió a La Pobla de Lillet, els avis s'han aplegat a l'església de l'Assumpció per compartir l'Eucaristia i rebre la Unció dels Malalts. La Missa ha estat presidida per Mn. Josep Vila i Boixader, resident al Seminari de Solsona.
Actualment a l'església de Cal Marçal s'hi celebra Missa un cop al mes. Se'n fan càrrec des de la Parròquia de Puig-reig.

Àlbum Cal Marçal:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5949874777890171969?authkey=CKve9_yK0eurHg


dissabte, 23 de novembre del 2013

GRUPS DE L'ARXIPRESTAT DEL BERGUEDÀ NORD ENCENEN UNA LLUM D'ESPERANÇA


La Parròquia de Berga, grups parroquials i alumnes de l'assignatura de Religió Catòlica d'algunes escoles públiques de Berga (Santa Eulàlia i La Valldan) i rodalies (Sant Salvador, de Sant Jordi de Cercs, i Santa Maria, d'Avià) es van fer una foto amb un ciri de Mans Unides encès per participar a l'activitat "Encén una flama d'esperança", a la qual Mans Unides de Berga s'havia sumat i havia convidat tothom a participar-hi. Als grups de les escoles es van realitzar tasques al voltant d'aquesta activitat.


Per veure més fotos:





divendres, 22 de novembre del 2013

"CREURE EN L'ESGLÉSIA..., MALGRAT TOT", SEGONA CONFERÈNCIA A NAVÀS


UNA DE LES CONFERÈNCIES DE L'ANY PASSAT, AMB MN. ANTONI GUIXÉ

El dimecres 27 de novembre hi haurà la segona xerrada del cicle de conferències organitzat per la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs. Anirà a càrrec de Mn. Josep Escós, rector de Navarcles, amb el títol "Creure en l'Església..., malgrat tot". 


La conferència tindrà lloc a la Sala d'Actes de la Biblioteca Municipal, a 2/4 de 9 del vespre.


dijous, 21 de novembre del 2013

BACH I SCHUBERT A LES ESGLÉSIES PARROQUIALS DE BERGA I DE BALSARENY


En vigílies de la festa de Santa Cecília, patrona de la música, dues informacions musicals del cap de setmana:

*El dissabte 23 de novembre, a les 10 de la nit, concert a l'església parroquial de Berga, a càrrec de la Coral Canigó de Vic que, amb motiu dels seus 50 anys d'existència, organitza una gira de concerts que interpreten els motets de J.S. Bach (amb fragments instrumentals de H. Schütz intercal·lats). També hi participarà un grup d'alumnes del departament de música antiga de l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), amb en Joan Casals com a organista i sota la direcció d'en Jordi Casals.

*El diumenge 24 de novembre, Festa de Crist Rei, la Coral Sant Esteve (de Balsareny) cantarà la Missa de Schubert a la celebració eucarística de les 12 del migdia, de la Parròquia de Santa Maria (Balsareny). 


dimecres, 20 de novembre del 2013

LA PARRÒQUIA DE PUIG-REIG SE SUMA A ENCENDRE UNA LLUM D'ESPERANÇA


La Parròquia de Sant Martí ha participat en l'activitat de Mans Unides d'encendre una flama d'esperança, en el marc de la jornada del 21 de novembre que porta per lema "24 hores que mouen el món". 


dimarts, 19 de novembre del 2013

MISSES D'ACCIÓ DE GRÀCIES PELS ANYS DE MATRIMONI



A Balsareny una colla de matrimonis que enguany celebren les Noces d'Or van donar-ne gràcies a Déu a la Missa de 12 del diumenge 10 de novembre. Diumenge que ve serà un grup de parelles de Navàs, que enguany celebren els 43 anys de matrimoni, els qui participaran a la Missa de 12 de la Parròquia de la Sagrada Família.


dilluns, 18 de novembre del 2013

CÀRITAS DE BERGA INFORMA SOBRE EL GRAN RECAPTE D'ALIMENTS


Càritas Parroquial de Berga informa que els aliments que es recullin al Mercadona i al Caprabo de Berga durant el gran recapte dels dies 29 i 30 de novembre aniran destinats a Càritas Parroquial.



diumenge, 17 de novembre del 2013

ARROSSADA DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BALSARENY


Avui s'ha celebrat una de les dues arrossades anuals de Càritas Parroquial de Balsareny, amb l'assistència d'entre 70 i 80 comensals que s'han aplegat als Locals Parroquials per menjar l'arròs cuinat pels mateixos voluntaris de Càritas.
En aquest video la Rosa informa sobre aquesta activitat:



Per veure'n fotos:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5947268442849562385?authkey=CI_ux7y-wqn-KA



dissabte, 16 de novembre del 2013

MANS UNIDES DE BERGA SE SUMA A ENCENDRE UNA LLUM D'ESPERANÇA



El proper 21 de novembre Mans Unides de Berga se sumarà a la jornada que, amb el títol "24 hores que mouen el món", Mans Unides organitza a nivell de tot l'Estat per recordar arreu la necessitat de treballar units pel desenvolupament integral de totes les persones. Se centrarà en activitats de sensibilització i recollida de diners.
La injustícia, les desigualtats i la fam, enfosqueixen el nostre món. Sent solidaris, reflexionant sobre els problemes dels països en vies de desenvolupament i actuant, podrem encendre una llum d'esperança que el món tant necessita. Per participar-hi, cal enviar una foto de grup, individual, de mascotes, etc. on s'hi vegi un ciri amb l'anagrama de Mans Unides. 
Es pot demanar informació a les voluntàries de Mans Unides de Berga i visitar aquest enllaç:

http://manosunidas.org/campana24h/24-horas-mueven-el-mundo/enciende-la-llama




divendres, 15 de novembre del 2013

15 JOVES DE PUIG-REIG REBRAN EL SAGRAMENT DE LA CONFIRMACIÓ


UNA CELEBRACIÓ EN LA QUAL VAN PARTICIPAR ELS JOVES DE CONFIRMACIÓ

La Parròquia de Sant Martí (de Puig-reig) informa que l'1 de desembre, a la Missa de 2/4 de 12, quinze joves rebran el sagrament de la Confirmació de mans del bisbe de Solsona, després de dos anys de catequesi de Confirmació.

Des del Full Parroquial se'ls felicita pel seu compromís de voler seguir Jesús, amb el desig que per molts anys el puguin complir.



dijous, 14 de novembre del 2013

LA COMUNITAT DE LES SAGRAMENTÀRIES DE BERGA ACULL UNA POSTULANT


Dilluns passat, festa de Sant Martí, l'Ester Calabria va entrar a la comunitat de les germanes Adoratrius Perpètues del Santíssim Sagrament, com a postulant. 

Originària de Madrid -a Alcalá de Henares participava en cursets de Cristiandat i en el Camí Neocatecumenal- i veterinària de professió, fa un any i mig que l'Ester va deixar la seva terra natal i es traslladà a Cervera on va estar col·laborant en activitats de la parròquia, especialment integrada en el grup "Punt de Llum", a més a més de participar a l'Escola de Laics de la Diòcesi i en un grup del curs Alpha. 

La Missa de dilluns passat va ser presidida pel rector de Cervera, Mn. Xavier Romero, i concelebrada pels mossens Joan Rossinyol i Camil Viladrich, els dos sacerdots que, en dies feiners, habitualment concelebren a l'església de les Sagramentàries.

Per veure més fotos:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5946157938937453681?authkey=CP3Tv4yBka_LhgE




dimecres, 13 de novembre del 2013

L'ESCOLANET QUIQUET, NOU AJUDANT DE LA PARRÒQUIA


En Quiquet és un escolanet que des de principis de setembre ajuda a la Parròquia de Santa Maria de Balsareny, recollint donatius de feligresos i de visitants.
"Quiquet" és el nom que van posar-li els seus padrins i restauradors, la Rosario i en Francisco. Després de molts anys d'estar inactiu per les múltiples destrosses que havia patit a causa d'una bretolada (li mancaven les mans i molts d'altres fragments), la parella de balsarenyencs que l'ha apadrinat li ha retornat la "dignitat" d'escolanet esmerçant-hi moltes hores de treball, especialment per reconstruir-li les mans, que precisament són una part molt important pel fet que amb les mans aguanta la caixeta de recollida de donatius.
En Quiquet ha estat molt ben rebut pels feligresos i els primers dies diverses persones van voler fotografiar-se amb ell.


dimarts, 12 de novembre del 2013

MANUALITATS I LABORS SOLIDÀRIES DE MANS UNIDES DE PUIG-REIG


El grup de Mans Unides de Puig-reig, format per set voluntàries, va ser present a la Fira de Sant Martí, celebrada els dies 9 i 10 de novembre. 


Apart de material específic de Mans Unides (bosses, llantions, samarretes...), a la parada es podien adquirir manualitats i labors fetes per les mateixes voluntàries i per d'altres dones del poble que també hi col·laboren.


Any rere any, la participació a la Fira de Sant Martí és una de les activitats del grup, que també organitza un concert a càrrec de la Coral Polifònica i un sopar solidari. A més a més, els donatius que s'obtenen de les Caramelles de Pasqua són destinats a Mans Unides.


Les voluntàries de Mans Unides reben ajuda d'amics i familiars per tirar endavant les activitats que permeten recaptar diners per finançar els projectes proposats per la Delegació Diocesana amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament de comunitats de països del Tercer Món.


dilluns, 11 de novembre del 2013

APUNT EL SEGON FÒRUM DE BALSARENY


IMATGE D'UNA DE LES TAULES RODONES DEL I FÒRUM, AMB EL CLARETIÀ JOAN SOLER, EN TONI COMÍN I UNA MEMBRE D'ARAGUAIA, EL GRUP DE SUPORT A LES CAUSES DEL BISBE PERE CASALDÀLIGA

Balsareny ja té apunt el II Fòrum amb les causes d'en Pere Casaldàliga, que se celebrarà el dissabte 7 de desembre a la Sala El Sindicat. 
Enguany, amb motiu dels 50 anys de l'Encíclica "Pacem in Terris", el Fòrum tractarà sobre els anhels i els somnis d'un món basat en la Pau i la Justícia. 

Document de presentació:

https://drive.google.com/file/d/0B_-CQrBgMfA3M3pMM3FlVG1IMlk/edit?usp=sharing

Programa:

https://drive.google.com/file/d/0B_-CQrBgMfA3MlVXbWNxZm9MbGc/edit?usp=sharing


Bloc del Fòrum:

http://primerforumdebalsareny.blogspot.com.es/

Per veure fotos del Fòrum de l'any passat:

https://plus.google.com/photos/100235419187784448219/albums/5945112706197288913?authkey=COjenaS1mNn8TQ



diumenge, 10 de novembre del 2013

CÀRITAS PARROQUIAL DE PUIG-REIG ES DÓNA A CONÈIXER A LA FIRA DE SANT MARTÍ


Aquest matí les voluntàries de Càritas Parroquial de Puig-reig han estat presents a la Fira de Sant Martí, igual com en d'altres edicions de la festa. 
L'objectiu de la parada era donar a conèixer Càritas i trobar més persones voluntàries, ja que actualment són una desena. També s'hi podien comprar pastissos elaborats per elles mateixes i es podia col·laborar amb donatius. 
Càritas Parroquial de Puig-reig ajuda a 27 famílies del poble. Cada dia, a l'hora de tancar els establiments comercials, una voluntària del grup va a un supermercat local a recollir aliments que han sobrat i que els els donen per tal de distribuir a les famílies ajudades, de les quals n'hi ha que cada dia van a buscar aliments a Càritas. 
Per Nadal, apart de vendre llantions, el grup de Càritas, juntament amb Serveis Socials de l'Ajuntament i amb l'associació Els Templers de Puig-reig, preparen i distribueixen lots d'aliments a les famílies ajudades per Càritas i les que són ateses per Serveis Socials. Diversos establiments del poble donen productes per posar en aquests lots.
A més a més d'aquestes activitats, dues voluntàries van a la residència d'avis a fer companyia als residents i s'ofereixen per acompanyar a persones al metge.


Enllaç amb fotos de la parada a la Fira de Sant Martí:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5944642971182441041?authkey=CLOOj7ithrWuGQ




dissabte, 9 de novembre del 2013

LA PARRÒQUIA D'AVIÀ COL·LABORA EN EL CONCURS DE PESSEBRES. ELS GUANYADORS S'EXPOSEN AL SANTUARI DE QUERALT


Cada any la Parròquia de Sant Martí d'Avià col·labora en el concurs de pessebres en miniatura organitzat pel Grup de Pessebristes d'Avià, que s'ha anat celebrant sense interrupció des del 1973 i enguany es troba a la 41a. edició:

http://www.elbergueda.net/pesseavia/Intro01.htm

Els pessebres participants s'han de presentar els dies 14 i 15 de desembre, de 7 a 8 de la tarda, al Casal Parroquial Ramona Badia, d'Avià.

Per consultar les normes del Concurs i més informació, aquí el programa:

https://drive.google.com/file/d/0B_-CQrBgMfA3djh4UWM4UVZsN00/edit?usp=sharing

Per donar a conèixer el Concurs, durant les festes nadalenques els pessebres guanyadors de l'any anterior es poden veure al Santuari de Queralt. Aquest any hi haurà el primer classificat en la modalitat de Pessebre Obert d'adults i els tres primers Diorames classificats en la categoria d'Adults, corresponents a l'edició de l'any passat.


Pàgina web amb informació sobre el Concurs:

http://www.elbergueda.net/pesseavia/



divendres, 8 de novembre del 2013

FESTA DE SANT MARTÍ, PATRÓ DE PUIG-REIG


Dilluns la Parròquia de Sant Martí de Puig-reig honorarà el seu patró, amb l'assistència de les Pubilles, els Hereus i les Autoritats locals a la Missa, que se celebrarà a 2/4 de 12 i serà concelebrada pels mossens de l'arxiprestat i d'altres. Hi predicarà Mn. Joan Viladot, rector de Gironella i arxiprest del Llobregat. El Cor Parroquial solemnitzarà la celebració amb els seus cants.
Es venerarà la relíquia de Sant Martí i es cantaran els goigs.



dijous, 7 de novembre del 2013

SANT MARTÍ I SANT ANDREU A L'ARXIPRESTAT DEL LLOBREGAT



El mes de novembre se celebren Sant Martí (dia 11) i Sant Andreu (dia 30) en alguns indrets de l'arxiprestat del Llobregat. 

*Sant Martí: 

     - A Puig-reig, on n'és el Patró, Missa en honor seu el dilluns a 2/4 de 12, a l'església parroquial.
  
     - A Sant Martí de Balaguer, els feligresos de Sant Joan de Montdarn s'hi desplaçaran el dissabte 9 de novembre, a les 4 de la tarda, per celebrar-hi Missa. Els feligresos de Montclar s'hi trobaran el diumenge. 

     Per saber-ne més sobre Sant Martí de Balaguer:
http://cen.totnavas.com/ermita_balaguer.htm

*Sant Andreu:

     - Viver: festa de Sant Andreu de Corominas, el 24 de novembre. Missa a 2/4 d'11 del matí.

     - Puig-reig: aplec a Sant Andreu de Cal Pallot. Missa en honor a Sant Andreu, a 2/4 d'11 del matí. Benedicció i repartiment del panet beneït.

     - Sagàs: Festa Major en honor a Sant Andreu. Missa a les 11 del matí.


dimecres, 6 de novembre del 2013

FESTA DE SANTA CECÍLIA A CASSERRES


El divendres 22 de novembre se celebrarà la festa de Santa Cecília, patrona de la música, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels (Casserres). Es tracta d'una festa que cada any aplega una bona colla de capellans i seglars, músics i poetes, amants de la música i de la poesia. 
La Missa, concelebrada, serà a les 12 del migdia. Serà presidida per Mn. Joan Lladó, rector de La Pobla de Lillet. 
Després de la Missa, vetllada literàrio-musical, amb poesies de Mn. Climent Forner i interpretació musical en record de Mn. Josep Mª Casafont, músic que també participava a la trobada de Santa Cecília i que va morir el desembre de l'any passat. També es projectarà l'àudiovisual "Balsareny, més de mil anys".

Programa:

https://drive.google.com/file/d/0B_-CQrBgMfA3RXpYLXR2WExIUGc/edit?usp=sharing

Per saber-ne més sobre "Balsareny, més de mil anys":

http://sarment.blogspot.com.es/2013/04/balsareny-mes-de-mil-anys-torna.html

http://ramoncarrete.blogspot.com.es/search/label/Obra%20pr%C3%B2pia%20-%20M%C3%A9s%20de%20mil%20anys.




dimarts, 5 de novembre del 2013

ACTIVITATS DE CÀRITAS PEL DIUMENGE 17 DE NOVEMBRE



El diumenge 17 de novembre hi haurà dues activitats solidàries amb Càritas: una amb Càritas Parroquial de Berga i una altra amb Càritas Parroquial de Balsareny.

*Càritas Parroquial de Berga: segon taller de dansa lliure, sota el lema "Dansar per alimentar", animat per Amèlia Alvera i l'Associació Catalana de Dansa Lliure. Es farà al Centre Cívic (Avinguda Canal, s/n, Berga), de 10 a 13 h. Està obert a tothom i no cal inscripció prèvia. El preu per participar-hi és una “cistella” d’aliments (llet, galetes, llaunes de sardines i de tonyina, nocilla i oli) per ajudar a les persones que Càritas Parroquial atén. 
Per a més informació: tel. 646484785.

Cartell:

https://docs.google.com/document/d/1D7r4lRECrWBFQWP75c2a02qPzEqOaV3gnnokaYga1qw/edit?usp=sharing

*Càritas Parroquial de Balsareny: arrossada popular, a les 14 h., als Locals Parroquials. El tiquet del dinar val 10 euros pels adults i 8 euros pels nens. Participant a l'arrossada es col·labora amb Càritas.



dilluns, 4 de novembre del 2013

L'HIMNE DE LA CORONACIÓ DE LA MARE DE DÉU DE QUERALT, INTERPRETAT AL CEMENTIRI DE BERGA EL DIA DE TOTS SANTS



Com en d'altres poblacions de la Zona del Llobregat, el dia de Tots Sants es va celebrar la Missa al cementiri de Berga. Va ser presidida pel rector, Mn. Marc Majà. En acabar, un músic va interpretar, amb la tenora, l'Himne de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt.


diumenge, 3 de novembre del 2013

CREURE EN UNA SOCIETAT AGNÒSTICA, PRIMERA CONFERÈNCIA A NAVÀS


EN QUIM SALA I EN FLORENCI BESORA A NAVÀS

El dimecres 30 d'octubre va començar el cicle de conferències 2013-2014 de formació cristiana, organitzat per la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs. La primera, "Creure en una societat agnòstica", va anar a càrrec del filòsof Joaquim Sala i el teòleg Florenci Besora. En aquest video es pot escoltar part de la intervenció d'en Quim Sala:



Enllaç amb l'esquema de la intervenció d'en Quim Sala:

https://docs.google.com/document/d/1kgHDWuTwuXltqoUz8I_i7Arx853ap2M2bRbr5Cywyys/edit?usp=sharing


Aquest altre video conté la intervenció d'en Florenci Besora:


Enllaç amb l'esquema de la intervenció d'en Florenci Besora:

https://docs.google.com/document/d/16dQRjI1JtkaFx_bUc7OWvrcibuXqqNNnWnrIP981wcM/edit?usp=sharing

Com ja va anunciar el Full Parroquial, aquestes conferències de formació normalment es faran el darrer dimecres de cada mes. Es parlarà també sobre la pregària, sobre creure en Jesucrist, sobre l'Església, sobre el paper de la dona en l'Església, etc.




dissabte, 2 de novembre del 2013

INTERNET PERMET RECUPERAR EXEMPLARS ANTICS DEL FULL PARROQUIAL DE BERGA


En Roger Cortina informa al Full Diocesà d'aquest diumenge, que a internet es pot consultar el Full Parroquial de Berga, amb exemplars que van des de 1920 fins a l'actualitat. S'hi pot accedir per mitjà de l'enllaç http://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/#top

La digitalització del Full ha anat a càrrec de l'arxiu comarcal de la ciutat, amb el seu director Xavier Pedrals i Costa. S'ha pogut realitzar gràcies a la parròquia de Santa Eulàlia (de Berga) i a diferents berguedans que durant aquests anys han conservat el Full i que han deixat els exemplars a l'arxiu per tal que poguessin ser escanejats. La feina encara no és completa i s'aniran afegint els exemplars concrets que manquen a mesura que es vagin localitzant.

http://www.flama.info/?idnew=12861&idsource=0&back=1





divendres, 1 de novembre del 2013

ALUMNES NAVASSENCS SOLIDARIS AMB EL DOMUND


Des de fa uns anys, alumnes del Col·legi Sant Josep de Navàs organitzen un esmorzar solidari, ajudats pels mestres, per tal de col·laborar amb la Campanya del Domund. Els diners que n'obtenen, que enguany han estat 250 euros, els lliuren a la Parròquia per ajudar a les Missions. 
Aquesta quantitat de diners, juntament amb els de la col·lecta de les Misses i els dels donatius d'Obres Missionals Pontifícies, han sumat 1849,51 euros. La Parròquia agraeix els gestos solidaris de les persones que hi han col·laborat.