dijous, 4 de maig del 2017

CRISTIANISME I ISLAM, TEMA DE LA CONFERÈNCIA DE FORMACIÓ CRISTIANA A NAVÀS


La setmana passada hi va haver la setena conferència de formació cristiana d'enguany, organitzada per la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs. La xerrada, amb el títol "Jesús i Mahoma; Cristianisme i Islam", va anar a càrrec de Mn. Jean Hakolimana, sacerdot ruandès del Bisbat de Vic, que és fill de pare musulmà i mare cristiana no catòlica.


El conferenciant va presentar breument l'Islam i va explicar les diferències entre xiïtes i sunnites. També va comentar les semblances i les diferències entre Jesús i Mahoma, el que Mahoma va dir sobre Jesús i el que Jesús hagués dit sobre Mahoma, entre d'altres qüestions.




Els assistents van poder adquirir coneixements sobre l'Islam i entendre que "Cristianisme i Islam tenen afinitats sòlides i, alhora, diferències abismals. Entenent semblances i diferències entre els seus referents, Jesús i Mahoma, una bona part de la boira s'esvaeix i hi veiem a plena llum. Ens permet també valorar cada tradició en la seva riquesa, salvaguardant el fet que ni són semblants, ni són iguals, ni poden ser-ho, ni ho han de ser." 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada