dissabte, 4 de març del 2017

NAVÀS: MN. JEAN HAKOLIMANA VA PARLAR DE LA PARAULA DE DÉU EN LA VIDA CRISTIANA


Dimarts 28 de febrer, Mn. Jean Hakolimana va parlar a Navàs sobre la importància de la Paraula de Déu en la vida cristiana. De manera pedagògica i amena va exposar com la Paraula de Déu va il·luminar la vida del poble jueu (Antic Testament) i la vida de la comunitat cristiana primitiva (Nou Testament) i, a l'actualitat, il·lumina la nostra vida.
La xerrada va ajudar a iniciar el temps de Quaresma amb més empenta.

Esquema de la conferència

La il·luminació de la Paraula de Déu:

*En la vida del poble jueu (Antic Testament)

La fe d'Israel es va construir quan aquest poble, a l'exili, va confrontar les seves tradicions amb la seva situació vital. Van arribar a la conclusió que Déu havia actuat en la seva història encara que humanament sembli una història fracassada.

*En la vida de la comunitat cristiana primitiva (Nou Testament)

La comunitat primitiva, perseguida per l'imperi romà, va haver de confrontar les tradicions amb la seva vida comunitària. La tradició era tot allò que circulava sobre Jesús. Això els va ajudar a descobrir com Jesús seguia present enmig d'aquesta comunitat amenaçada per tota mena de perills. El Jesús dels evangelis no és només el Jesús dels anys 30, sinó el Jesús tal com estava passant a la vida de la comunitat dels anys 70-90.

*En la nostra vida

Jesús no va venir, ni va parlar, només per a aquells dels anys 30. La seva paraula és també per a nosaltres, els del tercer mil·leni. El que ens convé és generar espais perquè el Jesús que van presenciar els dels anys 30, que va passar en la vida de la comunitat dels anys 80, passi també en la vida de la comunitat cristiana d'ara i d'aquí.
Això s'aconsegueix encarnant la seva paraula en la vida comunitària nostra. Ens permet copsar la nostra història com a Sagrada.

1 comentari:

  1. Lo que ens convé de debò és aprofundir en l'evangeli de Jesús !

    ResponElimina