dijous, 15 de desembre del 2016

FA UNA SETMANA... 60 ANIVERSARI DELS GLOBUS MISSATGERS A NAVÀS



El dia de la festa de La Puríssima va fer 60 anys de l'inici, essent Mn. Josep Rota rector de Navàs, de la tradició de felicitar la Mare de Déu amb globus missatgers, un cop acabada la Missa major.




Enguany la Missa va ser presidida pel bisbe Xavier Novell, que va cloure la visita pastoral que durant aquest any ha fet a la parròquia. Els nens i nenes de catequesi van participar-hi fent ofrenes i pregàries.





Com que el Cor Parroquial era a cantar a la Missa del Canal 2 de TVE, Mn. Joan Bajona va acompanyar els cants amb l'orgue. Justament Mn. Bajona era capellà a Navàs quan es va iniciar aquesta tradició.


Abans de sortir a la plaça es va fer el besamans i es cantaren els goigs de La Puríssima, amb lletra d'Antoni Deig i música de Josep Mª Castella. S'esqueia que aquests goigs també es van estrenar fa 60 anys, igual com les pintures de l'altar de La Puríssima.


Un cop a la plaça es va resar un Ave Maria i es van deixar enlairar els globus mentre les campanes repicaven alegrement.









En aquests 60 anys han estat molts els globus enlairats pels navassencs, juntament amb les pregàries, paraules boniques i dibuixos que s'han adjuntat als globus per fer-los elevar cap a Maria.




Es poden veure més fotos en aquest enllaç:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada