dimecres, 4 de maig del 2016

RESSONS DE SANT MARC: EL SANTUARI DE QUERALT ESTRENA PLACA I LLANTIONARI


EL NOU LLANTIONARI DEL SANTUARI DE QUERALT

Fotos: Facebook de la Parròquia de Berga

Dilluns 25 d'abril, com ja és tradició, es va celebrar la festa de Sant Marc al Santuari de Queralt, complint amb el vot de poble.


La Missa va ser presidida pel bisbe Xavier Novell i, en aquest any del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, es va inaugurar una placa a l'exterior de l'església i un llantionari elèctric envoltat per un mural, a l'interior.



A la placa, obra del puig-reigenc Josep Bertran, s'hi pot llegir la inscripció "I si algun dia la lluita separa l'anella ferma de totes les mans, venint a vós i invocant-vos per mare tots tornarem a sentir-nos germans", que pertany al Virolai escrit pel jove Pere Tuyet, mort durant la guerra civil. El Sr. Jaume Tuyet, familiar més directe d'en Pere, la va descobrir el dia de la inauguració.





El nou llantionari consta de 700 llantions de diferents colors i preus, que substitueixen als llantions naturals que hi havia fins ara. Malgrat les precaucions que s'havien pres per reduir els efectes del fum, cada any calia repintar l'espai del llantionari i bona part del lateral. Amb el nou sistema ja no hi haurà taques de cera ni contaminació o brutícia a causa del fum. La planificació ha anat a càrrec de Miquel Castaño i Magí Farrés, d'Avià, mentre que en Jaume Serra de Puig-reig ha tingut cura de l'execució electrònica i en Dani Canal, d'Olvan, dels treballs de fusteria.



El mural del darrere del llantionari és de l'artista David Casals, de Centelles. Té forma semicircular i mesura 8 x 1,5 m. 

Enllaços de Televisió del Berguedà sobre el tema:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada