dijous, 27 de novembre del 2014

TERTÚLIA DE CÀRITAS PARROQUIAL D'AVIÀ SOBRE EL VOLUNTARIAT A CÀRITAS


Ahir a la tarda va tenir lloc la tertúlia que mensualment organitza Càritas Parroquial d'Avià al Casal de la Gent Gran del poble. El tema va ser "El voluntariat a Càritas. Moltes maneres de col·laborar-hi" i va anar a càrrec de la Gemma Bajona, treballadora social de Càritas a la Zona del Llobregat, la qual va començar la intervenció ajudant a descobrir als assistents què és una persona voluntària, quines motivacions té i quins són els valors que caracteritzen als voluntaris. 



Seguidament va centrar l'exposició en el voluntariat de Càritas Parroquial d'Avià, on hi ha 21 persones voluntàries implicades i 1 professional. La tasca és ajudar a tothom qui ho necessita i ho demana, especialment a la gent gran que està sola (per mitjà d'animació i companyia al Centre de dia per a gent gran i fent companyia a gent gran a domicili) i a famílies amb dificultats econòmiques, que no poden comprar aliments o cobrir les necessitats bàsiques. També hi ha voluntariat que ajuda a nens i nenes fent-los reforç escolar i becant manjadors escolars i llibres o material.


A més a més dels projectes ja vigents, la Gemma va parlar d'un nou projecte que s'està gestant. Es tracta d'una tómbola solidària que es durà a terme coindicint amb alguna festa local. Els productes de la tómbola seran labors, manualitats, etc. que la gent pot fer a casa i portar-ho a la rectoria d'Avià: "Tothom pot portar manualitats, labors... per fer-ho possible", animen des de Càritas.
Després de conèixer tot el treball de Càritas Parroquial, els assistents van poder reflexionar a partir d'un video i d'una recepta per a fer un bon voluntari/ària.


(Per veure la recepta ampliada, clicar a sobre)

Es poden veure més fotos en aquest enllaç:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada