divendres, 31 de març del 2017

DISSABTE, SOPAR SOLIDARI DEL PA AMB OLI A GIRONELLA


Demà dissabte, després de la xerrada organitzada per Mans Unides de Berga (7 de la tarda), es pot baixar a sopar a Gironella (9 del vespre), al pa amb oli solidari organitzat pel grup local de Mans Unides.

dijous, 30 de març del 2017

ELS DIUMENGES ESPECIALS DE PUIG-REIG ES REEMPRENDRAN A FINALS D'ABRIL


Celebració del diumenge especial dedicat a Mans Unides i Càritas (26/03/2017)
Foto: Mans Unides de Puig-reig

La Parròquia de Puig-reig ja ha celebrat tres dels diumenges dedicats a grups de la Parròquia: Neteja i ornamentació (5 de març), Lectors (19 de març) i Mans Unides i Càritas (26 de març). El proper "diumenge especial" serà el 30 d'abril, dedicat al grup de Catequesi; el 7 de maig es dedicarà al Cor Parroquial; el 21 de maig a Vida Creixent i Mans Solidàries i el 28 de maig al Consell Pastoral Parroquial.

dimecres, 29 de març del 2017

XERRADA ORGANITZADA PER MANS UNIDES DE BERGA



La cooperant Adela González a estat en països com la República Democràtica del Congo, Moçambic, Senegal, Tanzània i Índia, entre d'altres. El comportament humà, la globalització i el canvi climàtic han influït en què hi hagi més pobresa. Aquests temes i el voluntariat per als nostres joves en els països en vies de desenvolupament, ens recordaran que tots podem fer quelcom per acabar amb la pobresa.

SANT JOSEP I REUNIÓ DE L'APOSTOLAT DE L'ORACIÓ A L'ESGLÉSIA DE LES SAGRAMENTÀRIES DE BERGA


La setmana passada hi va haver dues activitats especials a l'església de les Sagramentàries de Berga. Per una banda, dilluns 20 de març celebraren la solemnitat de Sant Josep, el Patró de l'orde de les Adoratrius Perpètues del Santíssim Sagrament, a la Missa de les 7 de la tarda. 





Per altra banda, dijous 23 de març va tenir lloc la reunió de l'Apostolat de l'Oració, presidida pel P. Pere Suñer SJ, president de l'Apostolat de l'Oració; el Sr. Miquel Subirachs i Torné, secretari diocesà de l'Apostolat de l'Oració de l'Arqubisbat de Barcelona; i Mn. Marc Majà, rector de la Parròquia de Berga. Hi assistiren persones zeladores, sòcies i d'altres de nova incorporació al grup. Les assistents pogueren conèixer l'origen i la tasca de l'Apostolat de l'Oració, a més a més de pregar. 

dimarts, 28 de març del 2017

diumenge, 26 de març del 2017

TERTÚLIA DE CÀRITAS AVIÀ SOBRE LLEGENDES DEL BERGUEDÀ


La Tertúlia mensual que organitza Càritas Parroquial d'Avià al Casal de la Gent Gran del poble, en aquesta ocasió tractarà el tema Llegendes del Berguedà, a càrrec de Rossend Mangot, Josep Burniol i Àngel Belmonte. Serà dimecres 29 de març, a les 5 de la tarda.

dissabte, 25 de març del 2017

EL FULL INTERPARROQUIAL "SARMENT" RECORDA MN. JOAN CARRERES I PUIG


Mn. Joan Carreres, fa uns anys, al Santuari de Fàtima (Tàrrega)

Aquest cap de setmana el full interparroquial "Sarment", de les parròquies de la zona sud de l'Arxiprestat del Llobregat, recorda Mn. Joan Carreres i Puig, que va morir la setmana passada a l'edat de 72 anys.


divendres, 24 de març del 2017

NAVÀS: CONFERÈNCIA SOBRE LA LLIBERTAT RELIGIOSA EN LA CATALUNYA QUE ESTEM CONSTRUINT

undefined

Després d'haver-se ofert en diversos indrets del bisbat, dimarts 28 de març es farà a Navàs la conferència "La llibertat religiosa en la Catalunya que estem construint". Anirà a càrrec de Carles Armengol i Marcel·lí Joan, dirigents del Grup Sant Jordi.

L'acte, que és d'abast arxiprestal i diocesà, tindrà lloc a 2/4 de 9 del vespre, a la sala d'actes de la biblioteca municipal.


dijous, 23 de març del 2017

DIUMENGE ESPECIAL DEDICAT A CÀRITAS PARROQUIAL I MANS UNIDES


La Parròquia de Sant Martí de Puig-reig segueix amb els diumenges especials en què es reconeix i s'agraeix el servei dels voluntaris dels diversos grups parroquials. Diumenge 26 de març, a la Missa de 2/4 de 12, serà el moment de dos grups que treballen per ajudar a persones necessitades: Càritas Parroquial i Mans Unides.

dimecres, 22 de març del 2017

REUNIÓ DE L'APOSTOLAT DE L'ORACIÓ A LES SAGRAMENTÀRIES


Demà dijous 23 de març, a les 4 de la tarda, a l'església de les Sagramentàries de Berga hi haurà una reunió de l'Apostolat de l'Oració. La Comunitat Monàstica de les Monges Adoratrius Perpètues del Santíssim Sagrament hi convida a totes les persones zeladores, a les sòcies i a les noves incorporacions al grup. A la reunió hi seran presents el P.Pere Suñer, SJ (President de l'Apostolat de l'Oració) i també el Sr. Miquel Subirachs i Torné (Secretari Diocesà de l'Apostolat de l'Oració de l'Arquebisbat de Barcelona).

dimarts, 21 de març del 2017

FESTA DE SANTA MARIA DEL CASTELL DE SALDES


SANTA MARIA DEL CASTELL DE SALDES

Dissabte que ve, 25 de març, Saldes celebrarà la festa de Santa Maria del Castell, una petita ermita romànica a tocar de l'antic castell de Saldes. La Missa serà a les 11 del matí.

Més informació sobre Santa Maria del Castell a la pàgina web de Catalunya Medieval.


dilluns, 20 de març del 2017

CAP DE SETMANA AMB ACTIVITATS DE MANS UNIDES DE BALSARENY I DE GIRONELLA


Foto: Mans Unides de Balsareny

Aquest cap de setmana hi ha hagut activitats de Mans Unides a les poblacions de Balsareny i de Gironella.

A Balsareny, dissabte a la tarda es va fer el berenar solidari, amb la presència de Sor Lucía Caram, que va fer una xerrada sobre la pobresa. Les paraules de la religiosa van ajudar a reflexionar més sobre aquest tema.


Foto: Mans Unides de Gironella

Pel que fa a Gironella, ahir hi va haver la parada a la Fira de Sant Josep. S'hi podien adquirir productes de Comerç Just i participacions per a un sorteig.


diumenge, 19 de març del 2017

MISSA DE LA SOLEMNITAT DE SANT JOSEP A LES SAGRAMENTÀRIES


Demà dilluns 20, a la Missa de les 7 de la tarda -de l'església de les Sagramentàries de Berga- se celebrarà la solemnitat de Sant Josep, que és el Patró de l'orde de les Adoratrius Perpètues del Santíssim Sagrament.



dissabte, 18 de març del 2017

RECORDEM MN. JOSEP Mª BALLARÍN


A un any de la mort de Mn. Josep Mª Ballarín i Monset, compartim aquest enllaç de Televisió del Berguedà que ens el recorda. Demà diumenge, a 3/4 de 12, a la parròquia de Gósol, Mn. Ramon Anglerill celebrarà la Missa en record seu. Encara hi sou a temps, si algú vol anar-hi.

divendres, 17 de març del 2017

PROPERES XERRADES A LA ZONA DEL LLOBREGAT


Avui recordem que demà a la tarda, a les 5, Sor Lucía Caram farà una intervenció al berenar-sopar de Mans Unides de Balsareny, a la sala petita del Sindicat.

També avancem que els propers dies hi haurà tres xerrades més a la Zona del Llobregat, de les quals n'informarem a mesura que s'apropin les respectives dates: xerrada de Carles Armengol i Marcel·lí Joan, el 28 de març a Navàs; xerrada del sacerdot Manel Pousa (P. Manel), el 31 de març, a Gironella; xerrada d'una membre dels serveis centrals de Mans Unides (Madrid), l'1 d'abril, a Berga. 

dijous, 16 de març del 2017

RECORDATORI DEL "DIUMENGE ESPECIAL" A LA PARRÒQUIA DE PUIG-REIG


Foto d'una celebració a l'església parroquial de Puig-reig

Com ja vam anunciar, a la Missa de 2/4 de 12 del matí del diumenge 19 de març es farà el segon "diumenge especial" a la Parròquia de Puig-reig. Serà dedicat al reconeixement i agraïment de la tasca que duen a terme les persones que realitzen serveis de lectors i monitors a les celebracions litúrgiques.


dimecres, 15 de març del 2017

SEGONA PEL·LÍCULA DE QUARESMA A PUIG-REIG: "TIERRAS DE PENUMBRA"


Diumenge 19 de març, a les 5 de la tarda, es farà la segona projecció del temps de Quaresma a la Sala Dr. Llaverias de Puig-reig. En aquesta ocasió es podrà veure "Tierras de penumbra". El monjo benedictí P. Jordi Castanyer presentarà la pel·lícula i en farà els comentaris, amb espai de diàleg després d'haver-la vist.

dimarts, 14 de març del 2017

CATEQUESI I "DIUMENGE PARROQUIAL" A BERGA


Imatge de les activitats del "diumenge parroquial" del mes de febrer
Foto: Parròquia de Berga

Diumenge 19 de març s'escaurà la celebració de Quaresma de catequesi i el "Diumenge parroquial" a l'església parroquial de Berga. Es faran activitats seguint l'horari habitual:

11 del matí: acollida i esmorzar

2/4 de 12: activitats per edats

2/4 d'1: Missa

A més a més, diumenge que ve, escaient-se Sant Josep, se celebrarà el "dia del Seminari", que tindran present en les pregàries.


dilluns, 13 de març del 2017

VIA CRUCIS A L'ESGLÉSIA ROMÀNICA DE PUIG-REIG


Cada divendres de Quaresma, a 2/4 de 8 del vespre, es pot participar al Via Crucis que es fa a l'església romànica de Puig-reig.

diumenge, 12 de març del 2017

MANS UNIDES DE GIRONELLA PREPARA LES ACTIVITATS DE PRIMAVERA


Foto: Mans Unides de Gironella

El grup de Mans Unides de Gironella prepara les activitats de cara a la primavera. La primera serà diumenge 19 de març, amb una parada al carrer Balmes, amb motiu de la Fira de Sant Josep. A la parada s'hi podran adquirir productes de Comerç Just i participar en el sorteig d'una panera.

També han programat una conferència, que anirà a càrrec del capellà Manel Pousa (Pare Manel), el dia 31 de març; i un espectacle infantil solidari pel 3 d'abril. D'aquestes dues activitats ja n'informarem més endavant.


dissabte, 11 de març del 2017

PRÀCTIQUES QUARESMALS A NAVÀS


*Cada diumenge, a 2/4 de 5 de la tarda, Via Crucis a la capella de les Germanes Carmelites Missioneres, obert a tothom.

*Misses de Quaresma amb especial atenció als nens/nenes de la Catequesi: els diumenges 5 i 19 de març i el diumenge de Rams (9 d'abril).

*Dejunis i abstinències solidaris: els fidels poden dipositar les seves almoines, fruit de renúncies voluntàries i generoses, a una caixeta que es posa al capdavall de l'església.


divendres, 10 de març del 2017

BALSARENY: BERENAR-SOPAR SOLIDARI DE MANS UNIDES AMB SOR LUCÍA CARAM


Si avui divendres Sor Lucía Caram era a Navàs, dissabte 18 de març serà a Balsareny, on a les 5 de la tarda farà la presentació del berenar-sopar solidari de Mans Unides, a la sala petita del Sindicat. El full parroquial ho explica: "Aquest any s'ha convidat a la Gna. Lucía Caram perquè ens pugui fer unes bones reflexions sobre aquesta immensa i injusta situació econòmica que tantes famílies i països pateixen: mentre uns despilfarren, d'altres passen gana, i tots som responsables, i tots ens hauríem de comprometre a construir un món més just".

Els tiquets es poden adquirir a l'Estanc (Cal Pastisseret) i a la perruqueria Mercè.


dijous, 9 de març del 2017

CÀRITAS PARROQUIAL DE NAVÀS ORGANITZA UN NOU TALLER


El 7 de març es va fer el taller mensual adreçat a les usuàries de Càritas Parroquial de Navàs. Una infermera del CAP va informar de com actuar davant d'una aturada cardíaca, d'un ennuagament i d'una cremada. També va explicar-los com utilitzar un desfibril·lador.

El taller va ser molt interessant i les usuàries, per mitjà de la simulació, van poder posar en pràctica les explicacions.

Informació i foto: Càritas Parroquial de Navàs


dimecres, 8 de març del 2017

LA PARRÒQUIA DE PUIG-REIG VA COMENÇAR ELS "DIUMENGES ESPECIALS"


Foto: arxiu particular

Diumenge 5 de març hi va haver el primer "diumenge especial" a la Parròquia de Puig-reig. Es va fer un reconeixement i agraïment a les persones voluntàries del grup de neteja i ornamentació, tant de l'església parroquial com de les de les colònies.

El proper "diumenge especial" serà el 19 de març, dedicat al grup de lectors i monitors que participen a les celebracions litúrgiques.


dimarts, 7 de març del 2017

XERRADA DE SOR LUCÍA CARAM A NAVÀS



El full "Sarment" de diumenge 5 de març informa que divendres 10 de març, a les 8 del vespre, hi haurà una xerrada de Sor Lucía Caram, al local social de la Penya Barcelonista de Navàs. Parlarà sobre la pobresa infantil. 


Paral·lelament a aquest acte es fa un recapte solidari a benefici de la Taula Solidària de Navàs, de la qual Càritas Parroquial també forma part. Fins a finals de març, les persones que van al local per veure els partits poden portar aliments (llet, oli, pasta, conserves) o bé productes d'higiene (gel de dutxa, sabó de roba...). 


dilluns, 6 de març del 2017

ELS DIMECRES, VIA CRUCIS A LA PARRÒQUIA DE CASSERRES


"Dimecres passat, amb la cerimònia de la imposició de la cendra, vàrem iniciar el camí quaresmal.
Cal que sigui un camí de renovació, és a dir, que intentem ser millors.
El camí de Jesús és certament el de la renovació. És per això que reviure'l n'és sempre una ajuda.
Amb aquesta finalitat, com anys anteriors, els dimecres de Quaresma, a 3/4 de 8 del vespre, abans de la Missa, farem el Via Crucis, començant aquest dimecres, dia 8 de març".

(Del full parroquial de Casserres)


diumenge, 5 de març del 2017

ÈXIT DELS PASTISSOS DE MANS UNIDES A BERGA


Mans Unides va ser present a la plaça Sant Joan de Berga durant tot el dia d'ahir. A la parada, els vianants podien trobar-hi pastissos elaborats per persones voluntàries. Cada ració de pastís s'adquiria per 3 euros de donatiu. 






Dels 50 pastissos només en van quedar unes 10 racions, de manera que va ser un èxit i s'obtinguren 1.052'14 euros per finançar els dos projectes d'enguany a l'Àfrica, que ja vam comentar en anunciar l'activitat.


dissabte, 4 de març del 2017

NAVÀS: MN. JEAN HAKOLIMANA VA PARLAR DE LA PARAULA DE DÉU EN LA VIDA CRISTIANA


Dimarts 28 de febrer, Mn. Jean Hakolimana va parlar a Navàs sobre la importància de la Paraula de Déu en la vida cristiana. De manera pedagògica i amena va exposar com la Paraula de Déu va il·luminar la vida del poble jueu (Antic Testament) i la vida de la comunitat cristiana primitiva (Nou Testament) i, a l'actualitat, il·lumina la nostra vida.
La xerrada va ajudar a iniciar el temps de Quaresma amb més empenta.

Esquema de la conferència

La il·luminació de la Paraula de Déu:

*En la vida del poble jueu (Antic Testament)

La fe d'Israel es va construir quan aquest poble, a l'exili, va confrontar les seves tradicions amb la seva situació vital. Van arribar a la conclusió que Déu havia actuat en la seva història encara que humanament sembli una història fracassada.

*En la vida de la comunitat cristiana primitiva (Nou Testament)

La comunitat primitiva, perseguida per l'imperi romà, va haver de confrontar les tradicions amb la seva vida comunitària. La tradició era tot allò que circulava sobre Jesús. Això els va ajudar a descobrir com Jesús seguia present enmig d'aquesta comunitat amenaçada per tota mena de perills. El Jesús dels evangelis no és només el Jesús dels anys 30, sinó el Jesús tal com estava passant a la vida de la comunitat dels anys 70-90.

*En la nostra vida

Jesús no va venir, ni va parlar, només per a aquells dels anys 30. La seva paraula és també per a nosaltres, els del tercer mil·leni. El que ens convé és generar espais perquè el Jesús que van presenciar els dels anys 30, que va passar en la vida de la comunitat dels anys 80, passi també en la vida de la comunitat cristiana d'ara i d'aquí.
Això s'aconsegueix encarnant la seva paraula en la vida comunitària nostra. Ens permet copsar la nostra història com a Sagrada.

divendres, 3 de març del 2017

DEMÀ, POSTRES BEN DOLCES A LA PARADA DE MANS UNIDES DE BERGA


Els dies 3 i 4 de març hi ha gangues als carrers de Berga. Mans Unides també hi té una parada, a la plaça Sant Joan. Demà dissabte s'hi podran trobar pastissos i dolços elaborats per persones voluntàries. El que es reculli dels donatius dels talls de pastís serà per finançar els projectes d'enguany, a l'Àfrica: reconstrucció d'una escola de primària en unes barriades superpoblades i pobres de Moçambic i projecte de formació i ajuda per a dones i joves a Mauritània (moltes d'aquestes dones es troben desemparades i no saben com sortir de l'extrema pobresa en què viuen). Podeu visitar la parada, adquirir postres dolces i, a la vegada, contribuir a endolcir la vida de persones molt pobres.


dijous, 2 de març del 2017

COL·LECTA PER OBRES I CONCERT DE L'ORFEÓ BERGUEDÀ A LA CAPELLA DELS DOLORS


Diumenge 5 de març, essent primer diumenge de mes, les col·lectes de l'església parroquial i de l'església de Sant Joan de Berga aniran destinades a les obres de la capella dels Dolors. A més a més, en acabar la Missa de 2/4 d'1 a l'església parroquial, l'Orfeó Berguedà, que acompanyarà els cants de la celebració, oferirà un breu concert a la mateixa capella.

Durant les primeres setmanes de campanya de donatius s'han recollit 2.690 euros (320 euros són de la col·lecta per obres del primer diumenge de febrer i 2.370 euros corresponen a d'altres donatius).


dimecres, 1 de març del 2017

PRIMERA PROJECCIÓ QUARESMAL, SOBRE LA BELLESA DE LA VIDA



Fa uns dies anunciàvem que la Parròquia de Puig-reig preparava les projeccions quaresmals d'enguany. La primera tindrà lloc diumenge que ve, 5 de març, a les 5 de la tarda, a la Sala Dr. Llaverias. Com cada any, el P. Jordi Castanyer en farà la presentació i els comentaris.