dimarts, 31 de gener del 2017

DIUMENGE SE CELEBRARÀ ST. BLAI A ST. MIQUEL DE FONOGEDELL


Un any més l'ermita romànica de Sant Miquel de Fonogedell celebrarà Sant Blai amb el rés del Rosari i el cant dels goigs. Serà diumenge 5 de febrer, a les 4 de la tarda.

diumenge, 29 de gener del 2017

LLIBERTAT RELIGIOSA I ECUMENISME: CONFERÈNCIA DIMARTS A NAVÀS


Segueix el cicle de formació cristiana que organitza la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs. La primera conferència de l'any 2017 es farà dimarts 31 de gener, a 2/4 de 9 del vespre, a la sala d'actes de la biblioteca municipal. Tractarà sobre llibertat religiosa i Ecumenisme i anirà a càrrec del berguedà Miquel Àngel Tarín, teòleg, biblista i professor.

El tema és sobre les quatre grans confessions cristianes i els passos que s'estan fent de cara a superar la divisió i arribar a formar una única Església.

La xerrada és oberta a tothom.


dissabte, 28 de gener del 2017

LA TERTÚLIA DE CÀRITAS AVIÀ ES MANTINGUÉ MALGRAT LA NEU



Malgrat la neu que va començar a caure, dimecres a la tarda, a Avià i a d'altres indrets del Berguedà, unes deu persones van assistir a la Tertúlia de Càritas Parroquial, que aquell dia versava sobre la ruta de la Mare de Déu de Queralt per esglésies berguedanes. 


Es van projectar fotografies de l'arribada de la Mare de Déu a Berga (27 d'agost) i de la seva visita a Avià, Cal Rosal, Vilada, Montclar, Casserres, Gironella, Puig-reig i La Valldan, així com també de les celebracions que es dugueren a terme en esglésies de Berga mateix, encara que no es va poder acabar de projectar tot el material perquè la neu s'anava acumulant als carrers i podia dificultar la tornada a casa de les persones grans que hi acudiren.

dimecres, 25 de gener del 2017

LA XINXETA VA CONÈIXER MÉS BÉ QUÈ ÉS CÀRITAS


Dissabte 22 de gener el grup parroquial La Xinxeta va conèixer una mica millor què és Càritas, per mitjà de jocs solidaris i d'un taller de voluntariat que va guiar la treballadora Gemma Bajona, de Càritas Parroquial de Berga.





La trobada va començar amb la projecció d'un vídeo dels Minions que parla de la justícia. Els jocs i les activitats del taller van ajudar a aproximar els nens i nenes a Càritas.

Fotos: La Xinxeta


dimarts, 24 de gener del 2017

CÀRITAS PARROQUIAL DE NAVÀS PARTICIPA EN LA RECOLLIDA DE ROBA A BENEFICI DE REFUGIATS


De 18 al 21 de gener Navàs es va bolcar en una recollida de roba que va proposar la Taula Solidària, de la qual Càritas Parroquial també forma part. Es tractava d'aconseguir mantes, edredons, sacs de dormir, anoracs i tendes de campanya per enviar a Lesbos per tal d'ajudar els refugiats que aquests dies pateixen encara més els efectes del fred. En aquest enllaç es pot llegir la informació de la campanya i els seus resultats:


No només els navassencs van col·laborar-hi, sinó que també diverses persones de la comarca, de comarques veïnes i de més lluny, s'aproparen a Navàs per aportar material.

Els punts de recollida foren el Casal Sant Genís i la capella del barri de Cal Miquel. Diversos voluntaris van ajudar a classificar i empaquetar la roba.


dilluns, 23 de gener del 2017

JORNADA DE LA INFÀNCIA MISSIONERA AL DIUMENGE PARROQUIAL DE BERGA


Ahir hi va haver Diumenge Parroquial a la parròquia de Berga. Va començar amb la projecció del vídeo de la Jornada de la Infància Missionera, que s'esqueia el diumenge 22 de gener. 






El contingut va ser comentat als grups d'activitats per edats i els infants van preparar les pregàries que llegiren posteriorment a la Missa.

Fotos: Facebook de la Parròquia de Berga


diumenge, 22 de gener del 2017

FESTA DE SANT VICENÇ A NAVEL



Avui és Sant Vicenç. A l'església romànica de Navel (Viver i Serrateix) ho celebraran dissabte que ve, 28 de gener, amb una Missa a les 4 de la tarda. Es cantaran els goigs en honor al sant màrtir.

En aquest enllaç podeu informar-vos de la ubicació:



dissabte, 21 de gener del 2017

TERTÚLIA DE CÀRITAS PARROQUIAL D'AVIÀ SOBRE LA RUTA DE LA MARE DE DÉU DE QUERALT


La tertúlia d'aquest mes, que organitza Càritas Parroquial d'Avià i es fa al Casal de la Gent Gran, serà dimecres 25 de gener sobre la ruta de la Mare de Déu de Queralt per esglésies berguedanes. Es projectaran les fotos de les celebracions religioses i de les processons que hi va haver en diverses esglésies i capelles de Berga i de la comarca. També es projectaran fotos de l'arribada de la Imatge a Berga i del retorn al Santuari. Durant la projecció es podrà anar comentant el que es vagi veient.
La tertúlia serà a les 5 de la tarda, com cada mes.


divendres, 20 de gener del 2017

ENCARA ES POT COL·LABORAR EN LA COL·LECTA A BENEFICI DE LES CAUSES D'EN PERE CASALDÀLIGA


Anunciàvem que diumenge 15 de gener, la Parròquia de Balsareny feia la col·lecta anual a benefici de les causes del bisbe Pere Casaldàliga. De moment s'han obtingut 921,91 euros i encara es poden fer aportacions fins diumenge 22 de gener.

dijous, 19 de gener del 2017

FESTA DE SANT VICENÇ A CASTELL DE L'ARENY


Diumenge 22 de gener s'escau Sant Vicenç i la parròquia de Castell de l'Areny celebrarà el seu patró, amb la Missa a 2/4 d'1 del migdia.

dimecres, 18 de gener del 2017

PRIMER DIUMENGE PARROQUIAL DEL NOU ANY A BERGA


El proper diumenge, 22 de gener, hi haurà Diumenge parroquial a la Parròquia de Santa Eulàlia. Serà el primer de l'any 2017 i, com cada mes, comptarà amb esmorzar, activitats per edats, assaig de cants i Missa. Tothom hi és convidat.


dilluns, 16 de gener del 2017

MÚSICA SOLIDÀRIA A PUIG-REIG


Foto: Mans Unides de Puig-reig

Ahir a la tarda el pavelló de Puig-reig va acollir un concert de la Coral Polifònica, a benefici de Mans Unides. Podeu veure'n la notícia de Televisió del Berguedà en aquest enllaç:



diumenge, 15 de gener del 2017

POSTAL DE LA VALLDAN ARRIBA AL LÍBAN


Fa unes setmanes els alumnes de Religió Catòlica de l'escola de La Valldan van fer una felicitació de Nadal pel missioner Lluís Valldaura, que va néixer a Navàs i des de fa trenta-sis anys és al Líban, on actualment ajuda en una granja de vaques que pertany a un monestir de monjos maronites.



En Lluís, de la Fraternitat de Charles de Foucauld, treballa juntament amb persones egípcies, com en Rached (a la foto), el qual amb el que guanya contribueix al sosteniment de la seva família, que viu a Egipte. 

Els alumnes, a la postal, li van escriure el missatge següent: "Lluís, per mitjà de les classes de Religió, hem descobert el vostre treball dels missioners. És admirable!!! Que passis un bon Nadal!!! I tinguis un any 2017 fantàstic."



El missioner ha enviat les fotos que podem veure en aquesta entrada del blog.

Sobre el germà Charles de Foucauld:

http://www.carlosdefoucauld.es/HnoCarlos/Carlos.htm



divendres, 13 de gener del 2017

VÍDEOS DELS PASTORETS INFANTILS DE MN. ARMENGOU 2017


Ja es poden veure els vídeos del reportatge de Televisió del Berguedà sobre els Pastorets infantils de Mn. Josep Armengou, que van representar-se el cap de setmana passat:

*PRIMERA PART


*SEGONA PART


*TERCERA PART


*QUARTA PART






dimarts, 10 de gener del 2017

COL·LECTA A FAVOR DE LES CAUSES DEL BISBE CASALDÀLIGA


El full interparroquial "Sarment", de l'Arxiprestat del Llobregat, informa que la col·lecta del diumenge 15 de gener a la Parròquia de Balsareny serà destinada, com cada any en aquestes dates, a les causes evangèliques del bisbe Pere Casaldàliga.

diumenge, 8 de gener del 2017

AGRAÏMENT DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


Foto: Twitter de l'EMMB

Càritas Parroquial de Berga, per mitjà de la pàgina de facebook, ha expressat el seu agraïment al Cor de Veus Blanques de l'Escola Municipal de Música de Berga i a totes les persones que van assistir al concert que el 23 de desembre va tenir lloc a l'església de Sant Joan. Es recolliren 345 euros de donatius i joguines diverses.


dissabte, 7 de gener del 2017

ÈXIT DELS FANALETS DE MANS UNIDES A NAVÀS


Fa més de 10 anys que a cada Cavalcada dels Reis de Navàs una colla de nens i nenes reben Ses Majestats de l'Orient amb fanalets solidaris, que les Germanes Carmelites Missioneres i algunes catequistes de la parròquia elaboren a benefici dels projectes de Mans Unides.




Enguany fou un èxit, ja que no va quedar ni un dels 100 fanalets que es van fer i fins i tot van marxar els 8 que havien quedat de l'any passat.


divendres, 6 de gener del 2017

FA UNA SETMANA... TORRONADA PARROQUIAL A BERGA


Després de la Missa del divendres 30 de desembre a l'església de Sant Joan, la comunitat parroquial de Berga va fer la torronada, a la qual estaven convidades totes les persones voluntàries i de grups parroquials, així com també els feligresos en general.






Durant la vetllada, els assistents felicitaren Mn. Marc Majà, amb motiu d'escaure's el 9è aniversari de la seva ordenació presbiteral.


dijous, 5 de gener del 2017

FESTA DE SANT JULIÀ A L'ARXIPRESTAT DEL BERGUEDÀ NORD


Diumenge que ve, 8 de gener, Sant Julià de Freixens celebrarà la festa de Sant Julià, patró de la parròquia. La Missa serà a 1/4 d'11 del matí.

A Sant Julià de Cerdanyola també se celebrarà, el dilluns 9 de gener. La Missa serà a 2/4 de 12 del migdia, amb cant dels goigs.


dimecres, 4 de gener del 2017

EL GRUP DE CATEQUISTES DE BALSARENY I DE NAVÀS CELEBRAREN EL NADAL


Com és habitual, el grup de castequistes de Balsareny i de Navàs celebraren conjuntament el Nadal, amb participació a la Missa vespertina del 29 de desembre, a la capella de La Llar Parroquial de Navàs.



Després de compartir l'Eucaristia, van compartir el sopar que havien preparat entre tots i durant el sobretaula van gaudir amb l'activitat de l' "amic invisible".

FOTOS: Dolors Soler