diumenge, 31 de juliol del 2016

FESTA DE SANT URBICI A SERRATEIX

 
Dissabte que ve, 6 d'agost, amb motiu de festa de Sant Urbici, a les 12 del migdia se celebrarà una Missa concelebrada a l'església del Monestir de Serrateix. Predicarà Mn. Josep Mª Sancliments, natural de Serrateix i rector de Casserres. Es veneraran les relíquies dels Sants Màrtirs, es cantaran els goigs i es repartiran els panets beneïts.
 
 



dissabte, 30 de juliol del 2016

CASAL D'ESTIU DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


Enguany s'ha iniciat el Casal d'Estiu de Càritas Parroquial de Berga, que s'ha dut a terme els matins d'aquesta setmana i de la propera.



Els monitors del grup parroquial Punt i Seguit organitzen les activitats, que són variades: estudi, esmorzar, tallers, jocs... També fan alguna sortida. Per exemple, aquesta setmana han anat a la piscina.


divendres, 29 de juliol del 2016

APLEC A BOIXADERA DELS BANCS


Diumenge 31 de juliol hi haurà el tradicional aplec a la capella de Sant Jaume de Boixadera dels Bancs. La Missa serà a les 7 de la tarda i, un cop acabada, la família Casas de Montmajor obsequiarà els assistents amb un refresc.


dijous, 28 de juliol del 2016

MISSA DE FESTA MAJOR A PEGUERA


Diumenge 31 de juliol se celebrarà la Festa Major de Peguera i a les 12 del migdia, Mn. Lluís Villaró, rector de Vallcebre, presidirà l'Eucaristia.


dimecres, 27 de juliol del 2016

DE L'APLEC A SANTA MAGDALENA DE GUARDIOLANS


Divendres 22 de juliol, festa de Santa Magdalena, veïns de Vilada es van aplegar a Santa Magdalena de Guardiolans per honorar la santa, tot i que enguany la Missa es va haver de celebrar en un planell proper a la capella perquè aquesta es troba en molt mal estat i es troba a l'espera de reformes per part de la Diputació de Barcelona.




Mn. Josep Mª Vila i Gangolells va presidir l'Eucaristia, que va cloure's amb el cant dels goigs dedicats a Santa Magdalena.

Més fotos en aquest enllaç:




dimarts, 26 de juliol del 2016

DIMARTS I PUNT, A LA PARRÒQUIA DE BERGA


El mes de juliol els joves del grup Punt i Seguit, de la Parròquia de Berga, han iniciat una nova activitat per a jovent d'entre 12 i 30 anys, que es duu a terme els dimarts. Comença a les 7 de la tarda amb l'obertura del Casal Parroquial, on s'habilita un espai i els joves hi poden jugar, conversar lliurement...





Pels volts de 2/4 de 9 sopen per 2 euros i, seguidament, es fa una breu formació i un gran joc.


dilluns, 25 de juliol del 2016

PELEGRINATGE MONTSERRAT-QUERALT


Amb motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, la Parròquia de Berga, el Club Esquí Berguedà i Queralt 2016 organitzen un pelegrinatge (caminant) des del Santuari de Montserrat fins al Santuari de Queralt. Compartim el programa per a qui pugui interessar i començar a posar-se en forma per participar-hi.


diumenge, 24 de juliol del 2016

PROGRAMA "SIGNES DELS TEMPS" SOBRE QUERALT


Ja es pot veure a internet el programa especial de "Signes dels Temps" sobre Queralt i el Centenari de la Coronació de la Mare de Déu, que ha estat emès aquest matí a TV3. 

Enllaç al vídeo:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/signes-dels-temps/signes-dels-temps-capitol-1295/video/5611997/


IMATGES DE LA MISSA AL BARRI DE SANTA EULÀLIA, DE BERGA



El cap de setmana passat el barri de Santa Eulàlia, a Berga, estava de festa i el diumenge, a les 9 del matí, es va celebrar l'Eucaristia de Festa Major a la plaça de Santa Eulàlia. 




Va presidir la Missa Mn. Marc Majà, en companyia de la imatge de Santa Eulàlia. La Coral Queraltina va animar la celebració amb els seus cants.

Es poden veure més fotos en aquest enllaç:



IMATGES DE TELEVISIÓ DEL BERGUEDÀ SOBRE L'APLEC A PERIQUES


Enllaç al vídeo:

http://tvbergueda.xiptv.cat/informatiu/capitol/mantenir-la-tradicio-a-periques

dissabte, 23 de juliol del 2016

CÀRITAS PARROQUIAL DE NAVÀS, A LA FESTA DE LA INTERCULTURALITAT


VOLUNTÀRIES DE CÀRITAS PARROQUIAL DE NAVÀS

Del 15 al 17 de juliol a Navàs s'hi van dur a terme activitats de la 12ª Festa de la Interculturalitat, en què Càritas Parroquial de Navàs col·labora cada any, juntament amb d'altres integrants de la Taula Solidària del poble.








En el marc d'aquesta jornada, la tarda del dissabte 16 de juliol, a la plaça Gaudí, hi va haver mostra de danses, cants i gastronomia de diversos llocs del món i els assistents van poder degustar plats típics de les diverses cultures que participen a la festa.


SOLEMNE CELEBRACIÓ DE LA MARE DE DÉU DEL CARME A LES CARMELITES MISSIONERES DE NAVÀS



El 16 de juliol les comunitats carmelites festegen de manera especial la festa de la seva patrona, la Mare de Déu del Carme, i fan la imposició dels escapularis.


Com cada any, les Carmelites Missioneres de Navàs ho van celebrar, acompanyades de fidels de la comunitat parroquial, amb una solemne eucaristia, que al matí va presidir Mn. Antoni Quesada i va concelebrar Mn. Tomàs Calvo, a la capella del convent.



A les 7 de la tarda van resar les Vespres de la Solemnitat, durant les quals els fidels assistents també van poder fer les seves pregàries personals i van rebre els escapularis beneïts.






En aquest enllaç hi ha la Novena a la Mare de Déu del Carme, de l'Any de la Misericòrdia:




divendres, 22 de juliol del 2016

CAP DE SETMANA DE FESTA MAJOR A SANT CUGAT DEL RACÓ


El proper cap de setmana se celebra la Festa Major de Sant Cugat del Racó. Al costat dels molts actes familiars i de poble, l'acte central dels cristians és la Missa en honor al Sant, que serà el diumenge 24 de juliol, a 2/4 de 12 del migdia. Hi participarà el Cor Parroquial de Navàs, que animarà l'Eucaristia amb els seus cants.
A la sortida de Missa, a la plaça, es demanarà la benedicció de Déu per a tots els assistents, especialment per als conductors.

DIUMENGE, EL CENTENARI DE QUERALT AL PROGRAMA "SIGNES DELS TEMPS"



Diumenge 24 de juliol, a les 10 del matí, TV3 emetrà el darrer programa de la temporada de "Signes dels Temps" i serà un especial des del Santuari de Queralt, a Berga, amb motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu. Hi participen Mn. Ramon Barniol, capellà custodi del Santuari, la historiadora Mª Dolors Santandreu, membres de la Comissió Queralt 2016, entre d'altres.

dijous, 21 de juliol del 2016

CELEBRACIÓ DE LA MARE DE DÉU DEL CARME A L'ERMITA DE PERIQUES


Com cada any, el 16 de juliol un gran nombre de puig-reigencs es van aplegar a l'ermita de Periques per celebrar la festa de la Mare de Déu del Carme.



La Missa, a les 8 del matí, va ser presidida per Mn. Josep Solà i concelebrada pels mossens Jaume Ballarà i Josep Vila -conegut com mossèn Kubala-, natural de Puig-reig, que va predicar l'homilia com és tradició. 



Mn. Vila va recordar que Periques sempre ha estat un lloc emblemàtic per a Puig-reig i, amb el sentiment religiós compartit que porta a la veneració de la Mare de Déu, ha estat un dels fonaments d'unió de les persones. Mn. Kubala també va remarcar que en un moment tan especial en què "la Mare de Déu ens vetlla, ens mira, ens estima i ens somriu" i "ens trobem aquí tan a ple, tan satisfets, amb tanta llibertat...", cal que la Mare de Déu "vegi que ens recordem de tothom" i, a petició de voluntàries de Càritas Parroquial, va recitar el poema "Podries. Si haguessis nascut en una altra terra", de Joana Raspall, que recorda que "importa tenir les mans ben obertes / i ajudar qui ve fugint de la guerra, / fugint del dolor i de la pobresa. / Si tu fossis nat a la seva terra / la tristesa d'ell podria ser teva".  


El Cor Parroquial va animar la celebració amb els seus cants i, després del besamans i del cant dels goigs, tothom va gaudir d'un bon esmorzar.

Es poden veure més fotos en aquest enllaç:




dimecres, 20 de juliol del 2016

MISSA EN HONOR A SANT ELOI A L'ESGLÉSIA DE SANT FRANCESC DE BERGA


El proper cap de setmana Berga celebrarà la festa dels Elois. Diumenge 24 de juliol, a les 10 del matí, es farà la benedicció dels animals a la plaça de Sant Pere. A 2/4 de 12 del migdia hi haurà la Missa cantada en honor a Sant Eloi, a l'església de Sant Francesc.

Aquell diumenge no se celebrarà la missa de 2/4 d'1 a l'església parroquial.

En aquest enllaç es pot consultar el programa de la festa:

http://www.ajberga.cat/perfil/berga/recursos/recursos/programa_elois_2016_bx.pdf



dimarts, 19 de juliol del 2016

SORTIDA DELS CAPELLANS DE L'ARXIPRESTAT DEL LLOBREGAT AL RIPOLLÈS


SANTÍSSIM MISTERI (DAVALLAMENT)
ESGLÉSIA DEL MONESTIR DE SANT JOAN DE LES ABADESSES

El full interparroquial "Sarment" informa que, dijous 21 de juliol, els capellans de l'arxiprestat del Llobregat duran a terme l'excursió de fi de curs, que els portarà per terres del Ripollès, a visitar Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, dos llocs ben emblemàtics del nostre país. 


APLEC A SANTA MAGDALENA DEL BOIXADER


Divendres 22 de juliol, dia de Santa Magdalena, veïns de Vallcebre es desplaçaran fins a l'ermita de Santa Magdalena del Boixader per tal de celebrar-hi el tradicional aplec. La Missa serà a les 9 del matí.

Per a més informació sobre aquest indret, es pot visitar l'enllaç següent:



dilluns, 18 de juliol del 2016

SORTIDA DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA AL PARC DE L'AGULLA


Nens i nenes atesos en algun dels projectes de Càritas Parroquial de Berga van poder anar d'excursió, juntament amb els seus pares, al parc de l'Agulla de Manresa. La sortida, que es va fer el 13 de juliol, va ser organitzada per Càritas, gràcies a un donatiu econòmic que va rebre de La Caixa i que va facilitar de poder fer una sortida lúdica a famílies que difícilment s'ho poden permetre.
Acompanyats també per monitors del grup parroquial Punt i Seguit, després de passar el matí al parc, van dinar junts i gaudiren d'una tarda de cinema.