dijous, 30 de juny del 2016

MISSA EN HONOR A SANT JOAN, A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE VILADA


El 24 de juny la Parròquia de Sant Joan Baptista, de Vilada, va honorar el seu patró amb una Missa que va presidir Mn. Josep Mª Vila i van concelebrar alguns capellans de l'arxiprestat del Berguedà Nord.





La Coral Les Veus de Picancel va animar la celebració amb els seus cants, tal com es pot veure en aquest vídeo:


Com a comiat de la Missa van cantar els Goigs de Sant Joan Baptista:


Es poden veure més fotos en aquest enllaç:

dimecres, 29 de juny del 2016

MISSA A SANT PERE DE MADRONA


Diumenge 3 de juliol, a les 11 del matí, hi haurà Missa al planell de Sant Pere de Madrona, per tal d'honorar l'Apòstol del qual avui en celebrem la festa.


Després de l'Eucaristia es farà la benedicció i repartiment de les claus de Sant Pere.


dimarts, 28 de juny del 2016

DISSABTE, CONCERT A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE CASSERRES


Dissabte 2 de juliol, a les 9 del vespre, hi haurà un concert a l'església parroquial de Casserres. Anirà a càrrec de la Societat Coral Il·lustració Artística, de Sant Quirze del Vallès.

Per conèixer una mica aquesta Coral es pot visitar l'enllaç següent:

https://sites.google.com/a/xtec.cat/llibre-digital-sant-quirze/11-entitats/societat-coral-il-lustracio-artistica


dilluns, 27 de juny del 2016

FESTA MAJOR DE SANT JOAN DE MONTDARN


Sant Joan de Montdarn va celebrar la Festa Major el dia de Sant Joan. L'Eucaristia, en què es va pregar pels difunts de la parròquia, va ser presidida per Mn. Climent Forner i la Coral Sant Bartomeu, de Casserres, va animar-la amb els seus cants.


Després de la missa van anar en processó fins al Roc de Sant Joan, mentre cantaven els Goigs.

 

La festa també va comptar amb un concert, vermut i visita a les noves descobertes arqueològiques que s'han fet a l'entorn de l'antiquíssim temple.

Fotos de Pilar Sunyer


diumenge, 26 de juny del 2016

L'ARXIPRESTAT DEL LLOBREGAT S'APLEGA AL SANTUARI DE QUERALT


Més de cent fidels de les parròquies de l'arxiprestat del Llobregat van participar al pelegrinatge que es va fer la tarda del diumenge 19 de juny al Santuari de Queralt, amb motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu.



Mn. Ramon Barniol, capellà custodi del Santuari, els va donar la benvinguda, acompanyat de la imatge de la "Mestressa", que somreia en veure tants fills seus que havien pujat a pregar al seu voltant.




Mn. Antoni Quesada, que és l'arxiprest, i Mn. Climent Forner van dirigir la pregària.




Vídeo del comentari del text de l'Evangeli llegit durant la pregària, a càrrec de Mn. Climent Forner:


Després del besamans, els pelegrins van compartir un berenar sota l'ombra dels castanyers i van fer-se una foto de grup amb la imatge de la Mare de Déu de Queralt. Mn. Climent va recitar uns versos.





Vídeo en què Mn. Climent Forner recita uns versos:


Els fidels van marxar cap a les respectives poblacions ben contents d'haver compartit la tarda de pregària, convivència i alegria. Així ho resumeix el full interparroquial "Sarment" d'avui diumenge:

"Feia goig de veure plena l'església de Queralt el diumenge passat (19-06-16) a la tarda.
Un centenar llarg de pelegrins, entre els dos autocars i turismes.
La germanor que es respirava entre els feligresos de totes les parròquies de tot l'Arxiprestat.
Les bromes i xerinola fetes en l'espai del berenar.
Conaixences i encontres d'anys. Mostres d'alegria i de passar-ho bé. 
Gràcies, Mare de Déu i nostra de Queralt!"


Amb aquest pelegrinatge a Queralt, els feligresos de l'antic arxiprestat de Navàs van recordar els fantàstics aplecs arxiprestals que celebraven cada any, el diumenge de Pentecosta, i en cada ocasió preparava una les parròquies. Eren trobades de pregària, festa, bon humor i germanor.

En aquest enllaç es poden veure més fotos del pelegrinatge de diumenge passat:




PUJA A SANT PERE DE MADRONA PER LA REVETLLA DE SANT PERE


(Clicar sobre la imatge per ampliar)


dissabte, 25 de juny del 2016

INFORMACIONS DE JUNY DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


*Participació, el dimarts 7 de juny, a la trobada diocesana de voluntariat del programa de vellesa a La Nou de Berguedà (http://parroquieszonallobregat.blogspot.com.es/2016/06/setanta-persones-voluntaries-la-trobada.html)


*Assemblea ordinària anual de Càritas Parroquial de Berga, el 16 de juny, al casal parroquial. Es van presentar els nous projectes que s'han realitzat aquest any i que van explicar els joves que els duen a terme: Muntanyes d'il·lusió+ al més, Casal d'estiu i col·laboració amb l'institut en l'assignatura de Servei Comunitari. El grup juvenil Punt i Seguit es fa càrrec de + al més i del Casal d'estiu.






Després de la reunió, els assistents van pujar a la sala del Teatre Patronat per veure la projecció del vídeo de presentació del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt.



Un berenar va cloure la trobada.

*Fi de curs del programa de reforç escolar. El divendres 17 de juny es va celebrar el fi de curs, enguany amb la col·laboració de dos voluntaris de La Caixa. Els jocs, les rialles i el berenar van fer passar una bona estona als nens i nenes que es beneficien d'aquest projecte.


*Festival de ballet, el 18 de juny, al Teatre Municipal. L'Escola de Ballet M. Alba va dur a terme el Festival de fi de curs a benefici de Càritas. Es van obtenir 1.305 euros de donatius. 


*Càritas Parroquial de Berga ha rebut donatius de tres cooperatives escolars que han donat una part dels seus beneficis per ajudar els necessitats. La cooperativa Happy Vall de l'escola de Vallcebre; la cooperativa Xarxac, de 3er d'ESO de l'Escola Xarxa; i la cooperativa de 4art d'ESO, del SES Serra de Nuet.


A l'assemblea anual, alumnes del SES Serra de Nuet van explicar el seu treball de Servei Comunitari a Càritas Parroquial i van lliurar el donatiu de la cooperativa de 4art d'ESO

*Recollida de material higiènic. Alumnes de La Salle, de l'assignatura de Servei Comunitari, van organitzar una recollida de material higiènic, a benefici de Càritas Parroquial. 


Aquestes informacions són exemples de les moltes activitats relacionades amb Càritas Parroquial de Berga.

Fotos: Càritas Parroquial de Berga i M.C.C.


divendres, 24 de juny del 2016

OBRA PLÀSTICA DE MN. JOAN BAJONA I PINTÓ


El mes d'abril va sortir publicat el llibre Mossèn Joan, entre la sotana i la gaveta de paleta. Obra plàstica de Joan Bajona i Pintó.
Al pròleg, el balsarenyenc Josep Sensada, explica que "Mn. Joan Bajona i Pintó (sacerdot, músic, dibuixant, fotògraf, paleta, pessebrista...) sap transmetre, mitjançant les seves obres i els seus treballs, la seva sensibilitat". El llibre conté fotografies fetes pel mateix mossèn i ofereix una seixantena d'obres d'art. "Tenim, doncs, entre mans, pràcticament tots els mosaics de mossèn Joan que estan repartits pel poble (Balsareny)", comenta Sensada que, acaba el pròleg expressant el seu agraïment al mossèn "no tan sols per aquest llibre, sinó per la seva trajectòria de servei: per tot el que ha fet pel nostre poble. Que no és poc".

A més a més d'obres que ha dut a terme a Balsareny, el recull imprès en mostra de realitzades a d'altres llocs, com el Monument a la Flama del Canigó, que Mn. Bajona va fer l'any 1983 darrere de l'església parroquial de Navàs, al Jardí dels Escoltes.


Mn. Joan Bajona va néixer el 16 de setembre de 1932 a Sant Llorenç de Morunys i és fill adoptiu de Balsareny des del 26 de desembre de 2002. 

El llibre ha estat possible gràcies a la generositat de la Impremta Orriols de Balsareny.


dijous, 23 de juny del 2016

VISITA PASTORAL A LA FESTA DE SANT PERE, A L'ESGLAIOLA


IMATGE DE LA MISSA DE L'ANY PASSAT

Diumenge que ve, 26 de juny, la parròquia de l'Esglaiola celebrarà la festa de Sant Pere, el seu patró. La Missa serà a la 1 del migdia i la presidirà el bisbe Xavier Novell, amb motiu de la visita pastoral que des de fa uns mesos duu a terme a les parròquies de l'arxiprestat del Llobregat.


dimecres, 22 de juny del 2016

PREGÀRIA EN LA JORNADA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES

Imatge: Stop Mare Mortum
Text: web de les Parròquies del Barri Vell de Girona

Dilluns 20 de juny era la Jornada Mundial de les persones refugiades. A la Missa de les 7 de la tarda, que cada dia se celebra a l'església de les Sagramentàries de Berga, es va pregar d'una manera especial per totes les persones que han de fugir de la seva llar a causa dels conflictes armats i cercar refugi en d'altres països.
A l'inici de l'Eucaristia, Mn. Camil Viladrich va recordar que, com a cristians, no podem oblidar aquests germans nostres que pateixen tant.
A cada fidel se li va donar una foto amb una pregària que es va llegir a la Missa (imatge de l'encapçalament).

Avui el Papa Francesc ha estat acompanyat de joves refugiats mentre ensenyava la catequesi setmanal, en què també ha remarcat que els refugiats són germans nostres i els hem d'acollir:




dimarts, 21 de juny del 2016

PARRÒQUIA DE BERGA: SORTIDA DE CATEQUISTES I MONITORS DE JOVES A PALLER I VALLCEBRE


Catequistes i monitors de grups de joves de la Parròquia de Berga eren convocats, el dissabte 18 de juny, a participar d'una sortida de fi de curs, que els va portar fins al Santuari de Paller (Bagà) i a Vallcebre.
A Paller van gaudir de l'entorn natural que envolta el Santuari, on Mn. Josep Mª Vila va presidir l'Eucaristia.



Després de Missa van traslladar-se a Vallcebre per dinar.


Malgrat el mal temps que va fer dissabte, ho van passar genial.

Fotos: Montse Garcia

dilluns, 20 de juny del 2016

FESTA GROSSA A LA PARRÒQUIA DE VILADA


MISSA DE L'ANY PASSAT, EN QUÈ ES VA CLOURE LA VISITA PASTORAL

Divendres 24 de juny, la parròquia de Sant Joan Baptista honorarà el seu patró amb una Missa a 2/4 de 12 del matí, que serà concelebrada per mossens de l'arxiprestat del Berguedà Nord i hi cantarà la Coral Les Veus del Picancel


diumenge, 19 de juny del 2016

DARRERA TROBADA DEL CURS 2015-2016 DE "CRÉIXER EN LA FE"


Demà dilluns, 20 de juny, es clourà el curs 2015-2016 del grup "Créixer en la Fe" que, com cada tercer dilluns de mes, es reunirà a les 9 del vespre a les Carmelites Vedruna de Berga. En aquesta darrera trobada es comentaran dues Xàldigues més del llibre de Mn. Jesús Huguet: Amb Déu o sense Déu (número 127, pàgina 176) i El silenci de Déu (número 128, pàgina 177).


dissabte, 18 de juny del 2016

IMATGES DE LA PRESENTACIÓ I MEMÒRIA DEL BISBE ANTONI DEIG


Divendres 10 de juny, el Teatre Patronat de Berga va acollir un acte de presentació i memòria del bisbe Antoni Deig i Clotet, que fou bisbe de Solsona i, de jove, durant dos anys i mig, havia estat vicari de Berga. 


Mn. Marc Majà, rector de la parròquia de Berga, va introduir l'acte i va comentar dues anècdotes de quan el bisbe Deig li va administrar el sagrament de la Confirmació a Miralcamp, l'any 1999. També es van projectar unes imatges d'entrevistes que li havien fet en programes de televisió, en què Deig responia de manera ben natural.
El Sr. Carles Tejedor, president de l'associació Amics del bisbe Deig, va presentar l'entitat als assistents i també els dos llibres que aquesta ha promogut després de la mort del prelat: Un camí de camins (Institut d'Estudis Ilerdencs, 2010) i Miscel·lània. Homenatge al bisbe Antoni Deig (Institut d'Estudis Ilerdencs, 2015). 



Mn. Climent Forner va parlar de la relació del bisbe Antoni amb Berga i de la seva devoció a la Mare de Déu de Queralt, entre d'altres aspectes. Va llegir dos poemes escrits per Deig i els versos d'una auca dedicada al bisbe Ton, amb text del mateix Climent Forner.



A la sortida de l'acte, els assistents van poder veure i comprar llibres.




L'associació Amics del bisbe Deig també és present a facebook: