dijous, 31 de desembre del 2015

ACTIVITATS INTERPARROQUIALS A L'ARXIPRESTAT DEL LLOBREGAT


IMATGE DE LA PREGÀRIA D'ADVENT INTERPARROQUIAL
(NAVÀS, 18 de desembre de 2015)

Durant l'Advent i les festes de Nadal a l'Arxiprestat del Llobregat s'han realitzat algunes activitats interparroquials en què feligresos de les diverses parròquies han compartit pregària, taula i xerinola.
El divendres 18 de desembre, ja a la recta final de l'Advent, un grup de fidels de diverses parròquies es va aplegar a la capella de Navàs per pregar conjuntament. 



La pregària va ser presidida pel rector de la parròquia, Mn. Antoni Quesada. Es va reflexionar a partir de tres textos que ens parlen d'estimar: fragment de la Constitució Pastoral Gaudium et Spes del Concili Vaticà II, fragment de l'Exhortació Apostòlica "Evangelii Gaudium" del Papa Francesc i fragment de la Primera Carta de Sant Pau als Cristians de Corint.   

Aquesta setmana les germanes carmelites de la comunitat navassenca i els mossens de Navàs i d'altres de veïns han compartit una vetllada de pregària i piscolabis. També els catequistes de Balsareny i de Navàs van celebrar conjuntament el Nadal participant a la Missa i fent un sopar de germanor.

dimecres, 30 de desembre del 2015

REGALS SOLIDARIS DE CÀRITAS PARROQUIAL DE NAVÀS


Com ja van fer el 19 de desembre, el matí del dissabte 2 de gener les voluntàries del cosidor de Càritas Parroquial de Navàs tornaran a ser presents a la zona del mercat, oferint productes elaborats per elles mateixes, que poden ser bons regals per aquestes dates. Els beneficis que s'obtinguin de la venda seran per ajudar a les persones del poble que Càritas Parroquial atén.



dimarts, 29 de desembre del 2015

FESTA DE SANT ESTEVE A BALSARENY


FOTO: Maria P.

Com cada any, el dia de Sant Esteve es va celebrar Missa a la petita església de la Colònia Soldevila (de Balsareny), enguany presidida per Mn. Tomàs Calvo, que va predicar. 
Després de la Missa, al local El Sindicat, de Balsareny, hi va haver el tradicional concert (fa 47 anys que es duu a terme), a càrrec de la Polifònica de Puig-reig i les corals locals.  


NOTA SOBRE LA PUBLICACIÓ D'AHIR: com ja devíeu endevinar, la notícia publicada ahir al bloc (sobre la gira de franciscans per les parròquies de la Zona del Llobregat per tal d'ensenyar coreografies cristianes), era una llufa, una broma del dia (28 de desembre). Hi ha persones que han lamentat que només sigui una broma i els hauria agradat que fos realitat. Qui sap, potser algun dia...


dilluns, 28 de desembre del 2015

DE GIRA PER LES PARRÒQUIES DE LA ZONA DEL LLOBREGAT


Es comenta que per tal de dinamitzar més les celebracions, un grup de franciscans visitarà les parròquies de la Zona del Llobregat per ensenyar als responsables els passos bàsics de coreografies cristianes que poden ajudar a incrementar l'alegria en les comunitats. En aquest video es pot veure l'exemple d'una de les coreografies:

https://youtu.be/y0BUnPVzXZU

Ja s'informarà dels dies i hores de les sessions de prova a cada parròquia, després d'acordar-ho amb els rectors, els vicaris i altres persones responsables.



diumenge, 27 de desembre del 2015

EXPOSICIÓ DE FIGURES DE PESSEBRE DE DIFERENTS CULTURES I PAÏSOS, AL LOCAL PARROQUIAL DE BALSARENY


La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Balsareny i l'Associació Expo-Kultur han organitzat una excel·lent exposició de figuretes de pessebre de diversos països i diferents cultures del món, que es poden veure al Local Parroquial. L'exposició es va obrir el 19 de desembre i encara es podrà visitar els dies 4, 5 i 6 de gener de 2016, de les 11 a les 13h. i de 16 a 18h.

dissabte, 26 de desembre del 2015

NADALES I FELICITACIONS A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA VALLDAN


Després de la Missa del diumenge 20 de desembre, un grup de cantaires de La Valldan va obsequiar els feligresos de la parròquia de Sant Bartomeu amb unes nadales, a la vegada que els van desitjar unes bones festes. En aquest video es pot escoltar la interpretació de "Joia en el món":

 

Els cantaires ja havien cantat nadales pels carrers de La Valldan el vespre abans i, després de cantar a l'església, van dirigir-se a la residència d'avis Sant Bernabé per cantar i felicitar als ancians residents.


Per altra banda, una representació dels alumnes de l'assignatura de Religió Catòlica de l'escola de La Valldan, va ser present a la Missa del dia de Nadal i els nens van donar felicitacions (cors de Misericòrdia) a les persones assistents.



divendres, 25 de desembre del 2015

BON NADAL 2015


Felicitem el Nadal amb aquest estol de cors de la Misericòrdia que ahir es van repartir a la Missa del Gall de l'església parroquial de L'Ametlla de Merola.

Bon Nadal a tothom!

 

dimecres, 23 de desembre del 2015

A NAVÀS, CINEMA SOLIDARI AMB CÀRITAS


El proper cap de setmana hi tornarà a haver projecció de cinema a benefici de Càritas Parroquial de Navàs.

 

dimarts, 22 de desembre del 2015

MISSA EN HONOR A SANT PAU DE NARBONA, EL PATRÓ


El 13 de desembre el bisbe Xavier, amb motiu de la Visita Pastoral a l'Arxiprestat del Llobregat, va presidir la Missa de Festa Major a l'església de Sant Pau de Casserres, on s'honorava el patró Sant Pau de Narbona.
 


Va concelebrar Mn. Josep Mª Santcliments, rector de Casserres.
   


dissabte, 19 de desembre del 2015

FESTA DE LA PURÍSSIMA I ANY SANT DE LA MISERICÒRDIA A NAVÀS


El dia 8 de desembre, festa de La Puríssima, va començar l'Any Sant de la Misericòrdia i a la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs, van inaugurar-lo amb la benedicció d'un quadre de Jesús de la Divina Misericòrdia, que una família originària de Polònia -actualment feligresos de Navàs- va portar des del seu país i el va regalar a la parròquia. El quadre restarà exposat al temple al llarg de tot l'Any Sant de la Misericòrdia. 


A la mateixa Missa Major del dia 8, com cada any, hi van participar els nens i nenes de catequesi i, després de la celebració, petits i grans van poder estimar la Mare de Déu i felicitar-la elevant un globus amb missatge personal.





Es poden veure més fotos en aquest enllaç:







divendres, 18 de desembre del 2015

CORS DE LA MISERICÒRDIA PER FELICITAR EL NADAL


Alumnes de Religió Catòlica de les escoles públiques Sant Salvador (de Sant Jordi) i La Valldan (de Berga) han fet uns cors per felicitar el Nadal als feligresos de les respectives parròquies. Cada cor conté una obra de misericòrdia, amb motiu de l'Any Sant de la Misericòrdia.


dijous, 17 de desembre del 2015

PREGÀRIA PER LA PAU A PUIG-REIG


Recordem que demà divendres 18, a 2/4 de 8 de la tarda, hi haurà la pregària d'Advent per la pau, a la Plaça de l'Olivera (centre del poble) de Puig-reig. És oberta a tothom i es demana que, si és possible, cada persona que hi participi porti un llantió o una espelma.

CELEBRACIÓ D'ADVENT DE CATEQUESI I DIUMENGES PARROQUIALS, A BERGA


Dues activitats més de la Parròquia de Berga pel proper cap de setmana:

*Dissabte 19 de desembre: a les 7 de la tarda, a l'església de Sant Joan, celebració d'Advent de catequesi. Hi són especialment convidats pares i infants de la catequesi parroquial.

*Diumenge 20 de desembre: a la Missa de les 12, a l'església de la Plaça de Sant Pere, torna a escaure's un "diumenge parroquial", amb el següent programa:

10,30 h. Obertura de l'església i acollida amb esmorzar.

10,50 h. Distribució i activitats per edats.

11,45 h. Preparació per a la Missa.

12 h. Missa dominical.


dimecres, 16 de desembre del 2015

PREGÀRIA INTERPARROQUIAL D'ADVENT A NAVÀS


FA DOS ANYS LA PREGÀRIA D'ADVENT ES VA CELEBRAR A BALSARENY

El divendres 18 de desembre, a les 8 del vespre, se celebrarà una pregària interparroquial a l'església de Navàs. El full "Sarment" anuncia que és dirigida a tots els feligresos de Navàs i de parròquies veïnes: "Participar-hi ens ajuda a viure millor el Nadal. És també expressió de germanor i de pertinença a la comunitat de fe."

dimarts, 15 de desembre del 2015

CAMPANYA DE NADAL 2015 DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


Un any més Càritas Parroquial de Berga duu a terme la seva ja tradicional Campanya de Nadal.

Novament vol fer una crida a la solidaritat dels berguedans i de les berguedanes.

Enguany, les activitats seran les següents:

-          “Il·lumina el Nadal”: venda de llantions a diferents establiments comercials i escoles, per ser posats als balcons i finestres la Nit de Nadal. El missatge és omplir de llum d’ESPERANÇA la ciutat.

-         El dia 19 de desembre, a la plaça St. St. Joan, tot el dia:
- “Aquest Nadal 1 infant = 1 joguina nova”. Recollida de joguines noves (o en bon estat). (Hi ha més de 180 nens i nenes de la ciutat esperant-les).

- Guarnir de desitjos arbres de Nadal.



- Venda de llantions solidaris.

- A 2/4 de 7 de la tarda: Berenar solidari de pa torratall i oli de codony i botifarra.



- Amb la col·laboració de la Coral Xerics i dels Ranger’s del Berguedà per animar la tarda a la Plaça St. Joan.





dilluns, 14 de desembre del 2015

ACTIVITATS DEL TEMPS DE NADAL DE CÀRITAS PARROQUIAL DE CASSERRES


El full parroquial de Casserres informa que divendres 18 de desembre, a 2/4 de 5 de la tarda, al local cultural es farà l'activitat del bingo i la torronada, organitzada per Càritas Parroquial de Casserres, que el dimarts 5 de gener també vendrà labors a la Plaça Santa Maria durant tot el matí.
Càritas Parroquial, per altra banda, agraeix la col·laboració rebuda en la recollida d'aliments, que ha tingut un resultat satisfactori.


diumenge, 13 de desembre del 2015

EL P.XAVIER POCH PARLARÀ DEL ROSTRE DE LA MISERICÒRDIA, A NAVÀS


Dimecres 16 de desembre, a 2/4 de 9 del vespre, el P. Xavier Poch, Superior de la Comunitat Benedictina del Santuari El Miracle, parlarà sobre "El Rostre de la Misericòrdia", a la sala d'actes de la biblioteca de Navàs
La xerrada forma part del cicle de formació cristiana que cada any organitza la Parròquia de la Sagrada Família (Navàs).
L'Any de la Misericòrdia és una bona ocasió per conèixer millor Déu Pare. Ens ajudarà a experimentar el seu amor i la seva misericòrdia i refermarem la consciència que hem de ser misericordiosos envers tothom.

dissabte, 12 de desembre del 2015

CELEBRACIÓ DE SANTA EULÀLIA A LA PARRÒQUIA DE BERGA


Demà diumenge, 13 de desembre, havent passat ja la memòria de Santa Eulàlia de Mèrida (10 de desembre), a la Missa de les 12, a l'església parroquial de Berga, se celebrarà la festa de la titular de la parròquia. La Coral Queraltina acompanyarà amb els seus cants.

divendres, 11 de desembre del 2015

LA XINXETA COL·LABORA AMB EL TALLER COLOMA


IMATGE DE LA XINXETA AL TALLER COLOMA
(Foto: La Xinxeta)

Demà dissabte 12 de novembre, de 2/4 d'11 del matí fins a 3/4 de 2, els nens i nenes del grup parroquial La Xinxeta seran a la Plaça de Sant Pere, a Berga, duent a terme la tercera activitat d'aquest curs. En aquesta ocasió vendran productes del Taller Coloma, que visitaren el 21 de novembre al matí. Per mitjà de la seva pàgina de Facebook expressaren la satisfacció per la visita:

El dissabte 21 de novembre els nens, nenes i monitors vam anar a visitar el Taller Coloma. Va ser una experiència espectacular! Vam aprendre què es fa i com es treballa al centre i, fins i tot, vam poder fer alguns dels tallers que s’hi fan! Ens ho vam passar molt i molt bé i, el més important, vam aprendre moltes coses!
Una vegada tots a casa, només podem dir un MOLTES GRÀCIES a tot l’equip del Taller Coloma. Gràcies per la gran rebuda, gràcies pel tracte, gràcies per la preparació i genial organització de tota l’activitat, per posar-nos les coses sempre tan fàcils i moltes gràcies per ensenyar-nos a veure el món d’una manera diferent a la que estem acostumats.
El trajecte Berga – Taller Coloma en taxi va ser part de l’aventura així que moltes gràcies als que ens hi vau dur.
I, per descomptat, moltes gràcies als nois i noies que treballeu al Taller per la feina que feu cada dia i per preparar tan bé la nostra visita. Ens va encantar el berenar que ens vau fer, uns pastissos boníssims! ah! i unes llibretes xulíssimes!
Per tot això i molt més, MOLTES GRÀCIES A TOTS!

En aquest enllaç es poden veure fotos de la visita de La Xinxeta al Taller Coloma:

http://laxinxetaberga.wix.com/laxinxetaberga#!DSCN4365/zoom/cjn9/dataItem-ihc9k2m2


dijous, 10 de desembre del 2015

CONCERT SOLIDARI A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE CASSERRES


Diumenge 13 de desembre, a les 6 de la tarda, la Coral Sant Bartomeu i la Coral Jove Sant Bartomeu, oferiran un concert a l'església parroquial de Casserres, a benefici de la Marató de TV3.

dimecres, 9 de desembre del 2015

CINEMA ESPIRITUAL D'ADVENT AL PATRONAT DE BERGA


Un any més la Parròquia de Berga, durant el temps d'Advent, organitza la projecció de dues pel·lícules dins l'àmbit de Cinema Espiritual, que es podran veure els divendres 11 i 18 de desembre, a les 10 de la nit, al Casal Parroquial (Teatre Patronat).
El divendres 11 es projectarà "El Cristo del océano" i el divendres 18, "Moscati: el médico de los pobres".

Un tast del film "El Cristo del océano":

https://youtu.be/HhIJGM4ukvY



dimarts, 8 de desembre del 2015

SANT PAU DE CASSERRES: FESTA MAJOR AMB VISITA PASTORAL


La Parròquia de Sant Pau de Casserres celebrarà la Festa Major el diumenge 13 de desembre, en honor a Sant Pau de Narbona, el seu patró. La Missa serà a la 1 del migdia, presidida pel bisbe Xavier, amb motiu de la Visita Pastoral a l'Arxiprestat del Llobregat.

Informació sobre Sant Pau de Casserres:

http://www.rostoll.cat/obaga/Fitxes/Romanic/A_1000/1071_SPauCasserres/SPauCasserres.htm



dilluns, 7 de desembre del 2015

IMATGES DE LA CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE LA FUNDADORA DE LES SAGRAMENTÀRIES


Dilluns 30 de novembre, la Missa de les 7 de la tarda a l'església de les Sagramentàries de Berga, va ser ben solemne amb motiu de la celebració de la festa de la fundadora de les Adoratrius Perpètues, Sor Maria Magdalena de l'Encarnació.


L'Eucaristia va ser presidida per Mn. Lluís Ruiz, rector de Gironella, i concelebrada pels mossens Camil Viladrich i Marc Majà.


Per cloure la celebració es va venerar la relíquia tot cantant els Goigs en Llaor de la Beata Maria Magdalena de l'Encarnació, la lletra dels quals és de Mn. Ramon Cabanas i Antich, i la música de Modest Moreno i Morera.


A la sortida cada fidel va rebre un bolígraf de record de la festa.

Es poden veure més fotos en aquest enllaç:




diumenge, 6 de desembre del 2015

DISSABTE ELS TERMÒMETRES PUJARAN A NAVÀS

Tal com informa el programa, els dissabtes 12 i 19 de desembre, Càritas Parroquial tornarà a fer pujar els termòmetres amb la solidaritat navassenca.



dissabte, 5 de desembre del 2015

MANS UNIDES DE BERGA SERÀ DEMÀ A LA FIRA DEL JOC I DE NADAL


IMATGE DE LA PARADA DE MANS UNIDES A LA FIRA DEL JOC 2014

Durant tot el dia de demà se celebrarà, al passeig de la Indústria de Berga, la Fira del Joc i de Nadal. Mans Unides hi serà present amb una parada on es podran adquirir productes nadalencs i jocs, col·laborant amb els projectes de desenvolupament que Mans Unides duu a terme al Tercer Món.


divendres, 4 de desembre del 2015

PROP DE 40 BERGUEDANS A LA BEATIFICACIÓ DE FRA FREDERIC DE BERGA


La Parròquia de Berga informa que, des de l'Arxiprestat del Berguedà Nord, es va organitzar un autocar per anar el 21 de novembre a la catedral de Barcelona i participar a la cerimònia de beatificació de Fra Frederic de Berga i 25 màrtirs caputxins més.


Prop de 40 berguedans/es hi feren cap, encapçalant l'expedició el rector de Berga i arxiprest, Mn. Marc Majà, i d'altres capellans de l'arxiprestat, els quals concelebraren a la Missa que presidí el cardenal italià Angelo Amato, prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants, acompanyat de la majoria de bisbes catalans i del Nunci Renzo Fratini.

En aquest enllaç es pot veure el reportatge de fotos i un video de Catalunya Religió:


Per aprendre més sobre Fra Frederic de Berga:



dijous, 3 de desembre del 2015

COMENÇA LA VISITA PASTORAL A LA PARRÒQUIA DE BALSARENY


El full interparroquial "Sarment" (de l'Arxiprestat del Llobregat) corresponent al diumenge 22 de novembre, anunciava l'inici de la Visita Pastoral a la Parròquia de Balsareny:

"Ja fa uns dies que (el bisbe) l'ha començada a les parròquies de l'Arxiprestat del Llobregat, que és el nostre, i aviat farà la visita a Balsareny. Es reunirà amb el Consell Parroquial i presidirà la Missa del 8 de desembre a les 12, coincidint amb la festa de la Immaculada."


dimecres, 2 de desembre del 2015

PARRÒQUIA DE NAVÀS: CONSERVACIÓ/EXPOSICIÓ DELS OBJECTES DEL BISBE ANTONI DEIG


PLACA A LA CASA ON VA NÉIXER EL BISBE DEIG (NAVÀS)

El Consell Parroquial de Navàs, tal com informa el full interparroquial "Sarment" (diumenge 29 de novembre de 2015), està estudiant la manera de conservar i exposar els objectes del bisbe Antoni Deig que, en el seu moment, foren donats a la Parròquia. De moment s'ha analitzat el material del qual es disposa i es planegen els passos que cal fer per tal de tirar endavant el projecte.