dissabte, 31 d’octubre del 2015

JOVES DE LA PARRÒQUIA DE BERGA COMPARTEIXEN AMB ANCIANS DE LA RESIDÈNCIA


Des de fa un any, cada setmana un grupet d'adolescents de la Parròquia de Berga passa una estona d'una tarda a la Residència d'Avis Nostra Senyora de Queralt (de les Germanetes), compartint jocs de taula amb ancians residents. L'experiència és molt enriquidora tant pels joves com pels grans.


divendres, 30 d’octubre del 2015

MANS UNIDES DE PUIG-REIG I DE GIRONELLA PREPAREN MATERIAL PER LES FIRES


Voluntàries de Mans Unides de Puig-reig i de Gironella estan preparant amb il·lusió els productes que oferiran a les seves respectives poblacions amb motiu de fires que se celebraran al novembre i al desembre.





IMATGES DE MANS DE PUIG-REIG 

A Puig-reig, les voluntàries locals de Mans Unides tindran parada a la Fira de Sant Martí (7-8 de novembre).





FOTOS DE MANS UNIDES DE GIRONELLA

A Gironella, Mans Unides serà present a la Fira de La Puríssima (8 de desembre).


dijous, 29 d’octubre del 2015

PARRÒQUIA DE BERGA: MISSA D'ENVIAMENT DE CATEQUISTES I MONITORS


Dijous 22 d'octubre, catequistes i monitors de grups juvenils de la Parròquia de Berga van participar a la Missa de les 8 del vespre, a l'església de Sant Joan. Aquesta Eucaristia, que fou presidida per Mn. Josep Mª Vila i en la qual Mn. Marc Majà acompanyà els cants amb la guitarra, va suposar l'inici del nou curs. Catequistes i monitors "van agrair el do de sentir-se escollits i enviats per Déu a la tasca directa d'evangelitzar noves generacions i alhora van pregar per la bona marxa i el bon terme del nou curs acabat d'iniciar", segons informa el full parroquial. 


dimecres, 28 d’octubre del 2015

SALDES ES MOBILITZA PER ARREGLAR EL SANTUARI DE GRESOLET


INTERIOR DEL SANTUARI DE GRESOLET

Com ja hem comentat en d'altres ocasions, el Santuari de Gresolet (Saldes) es troba en molt mal estat. Aquest video de Televisió del Berguedà informa sobre la situació i les accions que es comencen a emprendre a Saldes per tal d'arreglar-lo:

https://youtu.be/onHXpMiMx0M



dimarts, 27 d’octubre del 2015

CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA: VOLS SER VOLUNTARI DEL GRAN RECAPTE D'ALIMENTS?

Els dies 27 i 28 de novembre es farà el Gran Recapte d'Aliments. Càritas Parroquial de Berga, a través de la seva pàgina de Facebook, anima a fer-se voluntari.

Es pot contactar amb Càritas Parroquial al telèfon 938223155 o bé per correu electrònic (caritasparroquialberga@gmail.com).


dilluns, 26 d’octubre del 2015

DE BEATIFICACIÓ A BARCELONA AMB L'ARXIPRESTAT DEL BERGUEDÀ NORD

L'Arxiprestat del Berguedà Nord organitza una sortida a Barcelona per assistir a la beatificació de Fra Frederic de Berga que, juntament amb vint-i-cinc frares caputxins màrtirs més, serà elevat als altars el dissabte 21 de novembre. Les persones interessades a participar-hi poden inscriure's abans del 15 de novembre a la Llibreria Cal Huch.
S'escau que Fra Frederic va predicar la Novena de Queralt l'any 1916: "Què bonic, doncs, que la seva beatificació sigui precisament dins l'any del Centenari!", remarca l'arxiprest i rector de Berga, Mn. Marc Majà.

Més informació sobre Fra Frederic en aquest enllaç:



diumenge, 25 d’octubre del 2015

CONFIRMACIONS A L'AMETLLA DE MEROLA I A CASSERRES


Els dies 17 i 18 d'octubre el bisbe Xavier Novell va administrar el Sagrament de la Confirmació a L'Ametlla de Merola i a Casserres, respectivament.
El dissabte 17 va ser a l'església parroquial de L'Ametlla de Merola, on va rebre el Sagrament el jove Andreu Torres i Vilà. Feia gairebé 30 anys que no se celebraven Confirmacions a l'església ametllana. La darrera vegada fou el 5 de juliol de 1987, de mans del bisbe de Solsona Miquel Montcadas.
Diumenge 18, a l'església parroquial de Casserres, foren set els joves que reberen el Sagrament de la Confirmació.


dissabte, 24 d’octubre del 2015

SANTA TERESA DE JESÚS INAUGURARÀ EL NOU CICLE DE FORMACIÓ CRISTIANA A NAVÀS


Dimarts 27 d'octubre s'iniciarà el cicle de conferències de formació cristiana que cada any organitza la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs.
Aquesta primera xerrada del nou curs que encetem porta per títol "¿Què pot dir Santa Teresa d'Àvila a una societat on tot s'hi val?" Anirà a càrrec de la Gna. Ana María Díaz, Religiosa Carmelita Missionera, gran coneixedora del tema, que ajudarà a valorar l'actualitat de la doctrina d'aquella gran mística i Doctora de l'Església del segle XVI.
La conferència començarà a 2/4 de 9 del vespre, a la sala d'actes de la biblioteca municipal.


divendres, 23 d’octubre del 2015

DIUMENGE, APLEC DE LA PARRÒQUIA D'AVIÀ A SANT SERNI DE CLARÀ


Diumenge 25 d'octubre se celebrarà l'aplec anual a l'església de Sant Serni de Clarà, que habitualment reuneix a una bona colla d'avianesos/es. La Missa serà a les 12, amb benedicció i repartiment del panet. 
Després de la Missa i el cant dels Goigs l'Ateneu oferirà un vermut per a tothom.

Video de Televisió del Berguedà amb imatges de l'aplec de l'any passat:




dijous, 22 d’octubre del 2015

CÀRITAS PARROQUIAL DE NAVÀS, PRESENT A LA FIRA DE TARDOR AMB LA TÓMBOLA I LOTERIA DE NADAL


Un any més Càritas Parroquial de Navàs va ser present a la Fira de Tardor del diumenge 18 d'octubre, oferint els productes de la Tómbola, elaborats per les voluntàries, així com també participacions pel sorteig de la Loteria de Nadal, amb el número 70.910.

dimecres, 21 d’octubre del 2015

VIDEO DE QUERALT 2016


Enllaç al video del treball promocional de Queralt 2016, que es va projectar el 5 de setembre en el marc dels actes d'inici de la celebració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt:

https://youtu.be/A2t1bEiM99w



dimarts, 20 d’octubre del 2015

IMATGES DE L'ENTRONITZACIÓ DE LA MARE DE DÉU DE QUERALT A LA CATEDRAL DE L'ALGUER


Tal com s'havia informat, el cap de setmana passat un grup de persones de Berga van viatjar a L'Alguer acompanyant la imatge de la Mare de Déu de Queralt que fou entronitzada a la catedral de Santa Maria. Aquest video de Televisió del Berguedà en mostra imatges:

https://youtu.be/FTWbQc87LHE



dilluns, 19 d’octubre del 2015

"LA XINXETA" COMENÇARÀ EL CURS A QUERALT


El grup parroquial juvenil "La Xinxeta", de Berga, començarà el nou curs el dissabte 24 d'octubre amb una trobada al Santuari de Queralt, on pujaran caminant a les 11 del matí, sortint de La Font Negra. Durant la jornada, que acabarà a les 4 de la tarda, realitzaran diverses activitats per tal de fomentar la conaixença entre els nens i nenes que enguany s'han inscrit i els monitors/es.

Per saber-ne més sobre el grup es pot visitar la seva pàgina web:

http://laxinxetaberga.wix.com/laxinxetaberga



diumenge, 18 d’octubre del 2015

TROBADA DE FORMACIÓ DE VOLUNTARIAT DE CÀRITAS DE LA ZONA DEL LLOBREGAT


En el marc del Pla de Formació, Càritas Diocesana de Solsona organitza jornades de formació de voluntariat a les tres zones del Bisbat. El dimarts 20 d'octubre, a les 5 de la tarda, n'hi haurà una a la Zona de Llobregat, que es durà a terme al Casal Parroquial-Teatre Patronat de Berga. El bisbe Xavier Novell parlarà sobre "La dimensió social de l'evangelització en l'Evangelii Gaudium"

dissabte, 17 d’octubre del 2015

DIUMENGES PARROQUIALS A BERGA


La parròquia de Santa Eulàlia ofereix la nova proposta "Diumenges Parroquials" pel nou curs que encetem. Un diumenge al mes s'obriran les portes de l'església parroquial a 2/4 d'11 del matí i es convidarà a persones de totes les edats a compartir un petit esmorzar, tenir un temps per fer activitats per grups d'edats i, finalment, viure junts la Missa de les 12.
La primera d'aquestes trobades serà demà diumenge 18 d'octubre, amb motiu de la Jornada Missionera del Domund. Tothom hi és convidat, a partir de 2/4 d'11 del matí.


divendres, 16 d’octubre del 2015

IMATGES DE L'APLEC ANUAL A SOBIRANA DE FARRANS (BALSARENY) I A L'ERMITA DEL REMEI (AVIÀ)


FELIGRESOS DE BALSARENY A SOBIRANA DE FARRANS
(3 d'octubre de 2015)
Foto: Maria P.

Com ja havíem anunciat, el dissabte 3 d'octubre la Parròquia de Balsareny va celebrar l'aplec anual a Sobirana de Farrans. 
La Missa va ser presidida per Mn. Jacint Capdevila, canonge de La Seu de Manresa, i concelebrada per Mn. Joan Bajona.


MISSA A SOBIRANA DE FARRANS
(3 d'octubre de 2015)
Foto: Maria P.

El diumenge 11 d'octubre, la Parròquia d'Avià va celebrar l'aplec anual a l'Ermita del Remei. Va presidir la Missa Mn. Ramon Viladés i la Coral Santa Maria d'Avià va acompanyar els cants. Es poden veure imatges de l'Eucaristia en aquest video de Televisió del Berguedà:


Més informació sobre l'Ermita del Remei i els Goigs en aquest enllaç:




dijous, 15 d’octubre del 2015

CONFIRMACIONS I VISITA PASTORAL A CASSERRES


Diumenge 18 d'octubre, a les 12 del migdia, el bisbe Xavier Novell administrarà el Sagrament de la Confirmació a set joves de la Parròquia de Casserres que durant dos anys s'han estat preparant per ser confirmats. És una de les celebracions de l'inici de la Visita Pastoral a la parròquia i a l'Arxiprestat del Llobregat. S'aniran donant a conèixer les diverses notícies relacionades amb la Visita Pastoral.


dimecres, 14 d’octubre del 2015

FELIGRESOS DE LA ZONA DEL LLOBREGAT FELICITEN AL CARDENAL CAPOVILLA


Diumenge 11 d'octubre, festa de Sant Joan XXIII, un grupet de feligresos de parròquies de la Zona del Llobregat (Balsareny, Navàs i Berga) va visitar al secretari del Papa Joan XXIII, el Cardenal Loris Francesco Capovilla, per felicitar-lo amb motiu del seu aniversari que és avui (14 d'octubre) i compleix 100 anys!



Li van lliurar una felicitació signada per més de 100 nens i nenes de 6 a 12 anys que són alumnes de l'assignatura de Religió Catòlica en escoles públiques del Berguedà, i als quals s'afegiren signatures de d'altres persones adultes que també volgueren felicitar-lo.
També li donaren un regal relacionat amb el Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt: "Un regal del Centenari per a una persona centenària". Ell, per la seva banda, els va regalar un exemplar del llibre "Predicate il Vangelo ad ogni creatura", que recull els comentaris a l'Evangeli que el jove sacerdot Capovilla va retransmetre per Radio Rai di Venezia durant els anys 1945-1946.


dimarts, 13 d’octubre del 2015

CONCERT A BENEFICI DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


Càritas Parroquial de Berga informa que diumenge vinent, dia 18 d'octubre, es durà a terme un concert de Llibert Fortuny, Mireia Farrés i Manel Camp, a benefici de Càritas. Serà a les 6 de la tarda, al Teatre Municipal de Berga. Es tracta d'un concert pel projecte "Un futur per a tots els joves" i l'organitza el Rotary Berguedà.


dilluns, 12 d’octubre del 2015

LA PARRÒQUIA DE L'AMETLLA DE MEROLA TORNARÀ A CELEBRAR SAGRAMENT DE LA CONFIRMACIÓ


El full interparroquial "Sarment", de l'Arxiprestat del Llobregat, a l'espai dedicat a la Parròquia de Sant Mateu (de l'Ametlla de Merola) informa que el 17 d'octubre el bisbe Xavier administrarà el Sagrament de la Confirmació a un jove ametllenc i destaca que, segons l'arxiu parroquial de Navàs, l'últim ametllenc confirmat va rebre el Sagrament a l'església parroquial de Navàs el 19 de maig de 2007.


diumenge, 11 d’octubre del 2015

PRESENTACIÓ A NAVÀS DE "MISCEL·LÀNIA-HOMENATGE AL BISBE ANTONI DEIG"


Divendres 16 d'octubre l'Associació Amics del Bisbe Deig presentarà a Navàs l'obra "Miscel·lània-Homenatge al bisbe Antoni Deig", que conté textos de diverses persones, algunes de les quals conegueren molt de prop al bisbe navassenc.
La pàgina web de l'Ajuntament de Navàs informa que l'acte serà a les 8 del vespre a la Sala d'Actes de l'Escola Diocesana, amb les següents intervencions:

-Antoni Quesada, rector de Navàs.
-Carles Tejedor, president de l'Associació Amics del Bisbe Deig.
-Josep Mª Badia, historiador.
-Climent Forner, capellà i poeta.
-Salvador Cardús, sociòleg.
-Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona.
-Jaume Casals, alcalde de Navàs.

Ho organitzen la Parròquia de Navàs i l'Associació Amics del Bisbe Deig i hi col·laboren l'Ajuntament i l'Escola Diocesana de Navàs.



dissabte, 10 d’octubre del 2015

IMATGES DE LA TROBADA DIOCESANA DE VIDA CREIXENT CELEBRADA A BERGA


En aquest enllaç es pot accedir a un video de Televisió del Berguedà amb imatges de la Trobada Diocesana de Vida Creixent, celebrada el 7 d'octubre a l'església de Sant Joan, de Berga:

https://youtu.be/8_a2nsH0pH8

Compartim el missatge d'una persona de Berga que va participar a la trobada i el mateix dia ens explicava la seva impressió:

"La trobada ja s'ha realitzat. Hi hem assistit unes 200 persones de tot el Bisbat. En arribar hem esmorzat coca i xocolata a la Llar d'Avis. Tot seguit ens hem dirigit a l'església de Sant Joan, on ha estat elegit el nou President, hi ha hagut els parlaments habituals dels directius i després d'un breu descans ens ha parlat el bisbe Xavier. Ho ha fet parlant del Rostre de la Misericòrdia, de la carta del Sant Pare sobre la misericòrdia, de les obres de misericòrdia, de saber trobar temps per acollir a les persones, de la nostra missió adaptada al nostre temps, i d'altres temes. Ho he trobat interessant i agradable. Estic content d'haver-hi assistit. Ambient de germanor, retrobament de persones i ganes d'anar creixent. Gràcies a tots i totes per la jornada." (Adolf C.)



divendres, 9 d’octubre del 2015

INICI GENERAL DE LA CATEQUESI PARROQUIAL DE NAVÀS


Durant el mes d'octubre comencen les sessions de catequesi a les parròquies. Enguany la Parròquia de la Sagrada Família, de Navàs, ha programat una celebració d'inici general de la catequesi, que tindrà lloc el 12 d'octubre (festa del Pilar) al matí.

-A les 11 del matí, a l'església parroquial, pregària i activitats diverses.

-A les 12 del migdia, a la plaça, senzill pica-pica de germanor.

-A 2/4 d'1, cloenda.

La Parròquia convida a tots els nens i nenes que s'han inscrit a la catequesi, com també als seus familiars i amics,...



dijous, 8 d’octubre del 2015

BERGUEDANS/ES CELEBREN LA FESTA DE SANT FRANCESC D'ASSÍS


Diumenge es va celebrar la festa de Sant Francesc a l'església franciscana de Berga. La Missa va ser presidida pel rector de la Parròquia de Berga, Mn. Marc Majà, que amb les seves paraules de l'homilia va ajudar a reflexionar a partir de l'exemple evangèlic del "Pobrissó d'Assís".



La celebració va acabar amb la veneració de la relíquia de Sant Francesc.


Abans del comiat, un membre de l'Associació d'Amics de l'església de Sant Francesc va llegir una carta del P. Josep Gendrau, president de l'Associació recent creada:


Es poden veure més fotos en aquest enllaç:




dimecres, 7 d’octubre del 2015

UN GENERÓS DONATIU PERMET ARRANJAR EL "COR" DE L'ESGLÉSIA DE FÍGOLS



El full arxiprestal de la vessant sud de l'Arxiprestat del Berguedà Nord informa que la Parròquia de Santa Cecília, de Fígols, "ha rebut un donatiu particular de 200 euros amb el qual s'ha pogut arranjar el terra del "cor" de l'església, que estava malmès".
Des del full, la responsable de la parròquia mostra el seu agraïment, en nom de la comunitat parroquial, a la persona que ha lliurat el donatiu. La seva generositat beneficiarà a tota la comunitat.


dimarts, 6 d’octubre del 2015

PARRÒQUIA D'AVIÀ: DIUMENGE 11, APLEC A L'ERMITA DEL REMEI


Diumenge 11 d'octubre se celebrarà l'aplec anual a l'ermita del Remei, que cada any aplega a nombrosos feligresos de la Parròquia de Sant Martí, d'Avià, i de d'altres indrets.
La Missa serà a les 12 del migdia, solemnitzada per la Coral Santa Maria d'Avià. Després de la Missa, petit concert i vermut ofert per la família Minoves.
A les 5 de la tarda, rés del Rosari.


dilluns, 5 d’octubre del 2015

PUJA A QUERALT EL 7 D'OCTUBRE AL VESPRE


Dimecres 7 d'octubre tindrà lloc la segona sortida nocturna per pujar al Santuari de Queralt. Aquesta excursió es duu a terme el dia 7 de cada mes (des del 7 d'octubre de 2015 fins al 7 d'agost de 2016) en el marc dels actes de Queralt 2016.

Crònica de la primera sortida:

http://www.regio7.cat/bergueda/2015/09/12/40-persones-participen-primera-sortida/328985.html


Per participar en la sortida, que és oberta a tothom, no cal inscripció prèvia. El programa informa que a les 9 del vespre se surt de la Plaça Sant Pere i a 2/4 de 10 es passa per Fumanya, on també es pot afegir a l'excursió. Es recomana portar llum (frontal o lot), roba adequada i calçat còmode. Qui ho desitgi pot portar-se el sopar. 

Hi participen Cultural Natura, Club Esquí Berguedà i Parròquia de Berga. L'organització es reserva el dret de cancel·lació o modificació per causes meteorològiques o alienes a l'entitat.



diumenge, 4 d’octubre del 2015

BERGA, SEU DE LA TROBADA DE VIDA CREIXENT


Dimecres 7 d'octubre, festa del Roser, se celebrarà a Berga la Trobada Diocesana (del Bisbat de Solsona) anual de Vida Creixent, enguany en la seva onzena edició.



Tal com s'observa al programa, els diversos actes es duran a terme a l'església de Sant Joan.


dissabte, 3 d’octubre del 2015

ARXIPRESTAT DEL LLOBREGAT: COMENÇA LA VISITA PASTORAL


El Full "Sarment" Interparroquial, de l'Arxiprestat del Llobregat, informa que el mes de setembre va començar la primera Visita Pastoral del bisbe Xavier Novell a l'Arxiprestat, iniciant-la per Casserres. 

Per altra banda, el 22 de setembre el bisbe va assistir a la reunió que els mossens de l'arxiprestat van dur a terme a Navàs i en la qual escolliren el nou arxipreste, en successió de Mn. Joan Viladot. L'escollit va ser Mn. Antoni Quesada, rector de Navàs.

Segons informa el mateix full interparroquial, demà el bisbe Xavier presidirà la Missa de la Festa del Roser, a les 12 del migdia, a l'església de l'Ametlla de Casserres.

D'altres parròquies de l'arxiprestat, com la de Puig-reig, també s'estan preparant per la Visita Pastoral. El seu Consell de Pastoral es reunirà la tarda del 17 d'octubre per tractar sobre aquest tema, entre d'altres.


divendres, 2 d’octubre del 2015

FESTA DE SANT FRANCESC A BERGA


Diumenge 4 d'octubre és el dia de Sant Francesc d'Assís i a l'església de Sant Francesc, de Berga, s'hi celebrarà Missa a les 12 del migdia. La Parròquia informa que per tal de facilitar la participació a aquesta Eucaristia, aquell diumenge no se celebrarà la Missa de les 12 a l'església parroquial.


dijous, 1 d’octubre del 2015

PARRÒQUIA DE BALSARENY: APLEC A SOBIRANA DE FARRANS


Dissabte 3 d'octubre tindrà lloc l'aplec anual de la Parròquia de Balsareny a Sobirana de Farrans. La Missa serà a les 12 del migdia. Tothom hi és convidat.