dilluns, 31 d’agost del 2015

SEGON ANIVERSARI DEL BLOC, ANUNCIANT LA GALA DE QUERALT 2015


(Clicar sobre la imatge del programa per veure'l millor)

Avui fa 2 anys justos de l'inici d'aquest bloc, en què dia rere dia es va publicant una informació, conferència, etc. en relació a alguna de les parròquies de la Zona del Llobregat (Arxiprestat del Berguedà Nord i Arxiprestat del Llobregat). La primera entrada (31 d'agost de 2013) fou per anunciar els actes de la Gala de Queralt d'aquell any. L'entrada d'avui també té la mateixa finalitat, encara que enguany és especial perquè ens portarà cap al 2016, any de la celebració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. 
Dins dels actes de la Gala 2015, el 5 de setembre a la tarda es farà la jornada de presentació de Queralt 2016.


(Clicar sobre la imatge del programa per veure'l millor)

Els tiquets del sopar (entrepà de tastet + beguda) es poden comprar (a 3 euros cadascun) en els següents establiments:

-Dolceria Pujol
-Cansaladeria Guitart
-Cansaladeria Colell
-Cansaladeria Casafont
-Comestibles Maria Costa
-Restaurant Cal Travé

També es poden trobar ja els adhesius de Queralt 2016 (en negre o bé en metal·litzat) pel cotxe, a la botiga de La Patum, a la jornada del 5 de setembre o al Santuari de Queralt.



diumenge, 30 d’agost del 2015

FESTA MAJOR DE LA VALLDAN 2015: MISSA I PROCESSÓ EN HONOR A SANT BARTOMEU


LA PROCESSÓ 2015
(Imatge: Joan Coma)

El diumenge 23 d'agost, a les 11 del matí, es es va celebrar la Missa en honor a Sant Bartomeu, a l'església parroquial de La Valldan, presidida per Mn. Camil Viladrich.



En acabar l'Eucaristia, solemnitzada pel Cor Parroquial i en què hi participaren les Pubilles i Hereus i les autoritats de Berga, es va venerar la relíquia de Sant Bartomeu, tot cantant els Goigs. 



Seguidament hi hagué la Processó amb la relíquia.

Es poden veure imatges de la Missa i la Processó en aquest video de Televisió del Berguedà, que també mostra la cercavila i la ballada dels gegants de Montmajor:


En aquest altre enllaç es poden veure més fotos, gentilesa d'en Joan Coma:



dissabte, 29 d’agost del 2015

CASTELL DE L'ARENY: INAUGURACIÓ I BENEDICCIÓ DE LES OBRES DE RESTAURACIÓ DE L'ESGLÉSIA DE SANT VICENÇ


El dissabte 22 d'agost a la tarda, amb motiu de la Visita Pastoral a la parròquia de Sant Vicenç de Castell de L'Areny, el bisbe Xavier va inaugurar i beneir les obres de restauració de l'església parroquial, acompanyat de Mn. Josep Mª Vila i Gangolells, que n'és el rector.






Paraules del bisbe Xavier:


En aquest video es pot veure el moment de la benedicció:



En aquest enllaç es poden veure més fotos:




divendres, 28 d’agost del 2015

MANS UNIDES DE BERGA, AQUESTA TARDA I DEMÀ A LA PLAÇA DE SANT JOAN


IMATGE DE LA PARADA DE MANS UNIDES A LES GANGUES D'ESTIU 2014

Avui i demà establiments de Berga ofereixen gangues d'estiu al carrer. Com cada any les voluntàries de Mans Unides tindran una parada a la Plaça de Sant Joan. Serà aquesta tarda i demà durant tot el dia. S'hi podrà trobar bijuteria, peluixos, samarretes de Mans Unides, ventalls i llibretes de Mans Unides, jocs... 
Tots els donatius que es recullin de la compra de productes seran pels projectes d'enguany a l'Àfrica.


COMENÇA LA FESTA MAJOR DE CASSERRES, EN HONOR A SANT BARTOMEU


Avui comencen els actes de la Festa Major de Casserres, en honor a Sant Bartomeu, que és el Patró de la parròquia. Heus ací els actes religiosos per celebrar aquest patronatge:

*Dissabte 29 d'agost: Missa de vigília a les 8 del vespre.

*Diumenge 30 d'agost: Missa a les 12 del migdia, solemnitzada per la Coral Sant Bartomeu.

*Dilluns 31 d'agost: Missa concelebrada, a les 12 del migdia, en record dels difunts.

Enllaç al programa general d'actes de la Festa Major de Casserres:

http://www.casserres.cat/data/festamajor2015/1208151240_programa2015.pdf



dijous, 27 d’agost del 2015

FESTA MAJOR DE LA VALLDAN 2015: PREGÓ A CÀRREC DEL BISBE XAVIER NOVELL


El divendres 21 d'agost, el bisbe Xavier Novell va fer el pregó de la Festa Major de La Valldan. 


Les imatges fotogràfiques són de Joan Coma i el video és de Televisió del Berguedà (el pregó, a partir del minut 31):


Més fotos en aquest enllaç:




dimecres, 26 d’agost del 2015

PARRÒQUIA D'AVIÀ: FESTA MAJOR AMB CELEBRACIÓ DE NOCES D'OR SACERDOTALS


MN. RAMON VILADÉS EN UNA CELEBRACIÓ

Diumenge 30 d'agost serà la Festa Major d'Avià en honor a Sant Lleïr i, com cada any, se solemnitzarà l'Eucaristia de les 12 del migdia, amb els cants animats per la Coral Santa Maria d'Avià. 
Enguany la Missa de Festa Major serà doblement celebrativa perquè el Consell de Pastoral de la Parròquia de Sant Martí ha volgut que en aquesta mateixa se celebrin les Noces d'Or Sacerdotals del rector, Mn. Ramon Viladés i Llorens. El full parroquial informa que "El mossèn convida tothom a unir-se a ell en la pregària i en la festa, sobretot a aquells que durant aquests anys han fet serveis especials a la parròquia: catequistes, lectors, escolans, músics, repartidors del Full, dones de la neteja; els que han format part de les juntes del Consell de Pastoral, d'Economia, d'Obres i voluntaris de Càritas."

A més a més d'aquesta gran celebració eucarística del diumenge, el dilluns 31 d'agost, a les 12 del migdia, hi haurà Missa concelebrada pels capellans de l'Arxiprestat del Berguedà Nord. Predicarà l'homilia Mn. Marc Majà, rector de Berga i arxipreste del Berguedà Nord. En aquesta Eucaristia es pregarà de forma especial pels difunts que hi ha hagut a la parròquia des de la darrera Festa Major.

A través d'aquest enllaç es pot accedir al programa d'actes de la Festa Major:


http://www.avia.cat/media/agenda/programa_festa_major_2015.pdf



dimarts, 25 d’agost del 2015

26 D'AGOST: SANTA TERESA DE JESÚS JORNET, FUNDADORA DE LES GERMANETES


Demà serà la festa de Santa Teresa de Jesús Jornet, Fundadora de les Germanetes. A Berga, on aquestes religioses tenen cura dels ancians de la Residència Nostra Senyora de Queralt, a 2/4 d'11 del matí se celebrarà una solemne Eucaristia a l'església de la residència. Serà concelebrada i animada amb els cants del Cor.

Per conèixer millor la Fundadora de les Germanetes es pot seguir aquest enllaç:

https://youtu.be/6ICipE-OIpw


dilluns, 24 d’agost del 2015

CONCERT D'ARPA A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE CASSERRES


L'església parroquial de Casserres acollirà un concert d'arpa el dimecres 26 d'agost, a 2/4 de 10 de la nit. Anirà a càrrec d'Elionor Niubò, que interpretarà obres de Häendel, Dussek, Tournier...

En aquest video la podeu sentir en un concert recent a la Llibreria Quatre Cantons de Berga:




diumenge, 23 d’agost del 2015

FESTA DE SANT BARTOMEU A LA VALLDAN


La Valldan està de festa en honor a Sant Bartomeu. La Missa d'avui a les 11 del matí, en la qual es pregarà de forma especial pels difunts d'aquest any, serà solemnitzada amb els cants del Cor Parroquial. Després de la celebració eucarística hi haurà la processó amb les Relíquies i el cant dels Goigs a Sant Bartomeu.
Demà, dia de Sant Bartomeu, la Missa serà a les 12, presidida pel bisbe Xavier Novell i concelebrada pels capellans de l'Arxiprestat del Berguedà Nord. Es venerarà la Relíquia i es cantaran els Goigs.
Les col·lectes d'ambdues misses es destinaran a sufragar la restauració de la imatge del Sant, la pintura de l'església i els treballs de sanejament que ara s'estan fent a la imatge del Santcrist, que estava essent malmès pels corcs. 


dissabte, 22 d’agost del 2015

RACÓ DE MN. BALLARÍN AL FULL PARROQUIAL DE CASSERRES


El full parroquial de Casserres, Bassacs, Montclar, etc., a més a més de les informacions parroquials i de pensaments i reflexions que ofereix cada setmana, durant el mes d'agost compta cada setmana amb una secció anomenada "Racó de Mn. Josep Mª Ballarín", que presenta una bona reflexió refrescant.



divendres, 21 d’agost del 2015

CASTELLAR DE N'HUG CELEBRA SANTA MARIA, PRESIDINT EL BISBE XAVIER NOVELL


El dia de la Mare de Déu d'agost es va solemnitzar l'Eucaristia a l'església parroquial de Castellar de N'Hug, enguany presidint el bisbe de Solsona amb motiu de la visita pastoral a l'Arxiprestat del Berguedà Nord. Va concelebrar Mn. Lluís Villaró, rector de la parròquia.


Podeu visitar:

Als primers minuts d'aquest reportatge de Televisió del Berguedà es poden veure imatges de la Missa, del cant dels Goigs a Santa Maria de N'Hug i d'una breu entrevista al bisbe Xavier Novell, en què parla de la importància de les petites parròquies com la de Castellar de N'Hug, així com també del bon servei que hi duen a terme els capellans, com en aquest cas Mn. Villaró:

https://youtu.be/JWg-WTNlKxg 


dijous, 20 d’agost del 2015

APLEC DE SANT RAMON A CASTELL DE L'ARENY


IMATGE D'UNA CELEBRACIÓ A LA CAPELLA DE SANT RAMON


El dissabte 22 d'agost se celebrarà l'aplec anual a la capella de Sant Ramon. La Missa serà a les 6 de la tarda i la presidirà el bisbe Xavier Novell, que abans (a les 5 de la tarda) inaugurarà les obres de restauració de l'església de Castell de L'Areny.
Després de la Missa hi haurà un piscolabis compartit, gentilesa de l'ajuntament.

Es poden veure més imatges de la capella de Sant Ramon en aquest enllaç:



dimecres, 19 d’agost del 2015

CELEBRACIONS RELIGIOSES DE LA FESTA MAJOR DE NAVÀS


La Festa Major és diversió (...) i és vida familiar però "per a la comunitat parroquial, la Festa és també viure i celebrar més intensament allò que ja fem al llarg de l'any: creure, no defallir en la lluita per un món millor, estimar tot germà... pregar. El Senyor ens dóna forces, per intercessió dels Sants, en el nostre cas, de SANT GENÍS.(Del Full Parroquial de Navàs)

Comença la Festa Major de Navàs, en honor a Sant Genís. Aquests són els horaris de les celebracions religioses:

*Dissabte 22, Missa a les 8 del vespre.

*Diumenge 23, Missa a les 9 del matí i Missa Major a les 12, solemne i amb els cants a càrrec del Cor Parroquial. Es cantaran els Goigs a Sant Genís.

*Dilluns 24, Missa pels difunts. Concelebraran capellans de l'Arxiprestat del Llobregat.

*Dimarts 25 (s'escau el mateix dia de Sant Genís), a les 9 del matí, Aplec i Missa a l'ermita de Sant Genís.

"Els temps i les actituds religioses han canviat. Però encara som una bona colla que no oblidem les nostres arrels i la nostra tradició cristiana. I també en fem festa!"

(Full Parroquial)

Per informar-se dels diversos actes de la Festa Major es pot clicar en aquest enllaç:

http://www.navas.cat/docs/PROGRAMA_FM_NAVAS_2015.pdf




dimarts, 18 d’agost del 2015

TAST DEL CONCERT D'ORGUE A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE BERGA


El divendres 24 de juliol, l'organista Joan Casals va oferir un concert d'orgue a l'església parroquial de Berga, en el marc del XXXVè. Cicle Els Orgues de Catalunya.






Programa que es va poder escoltar:

Johann Pachelbel: Ricercar                      
(1653-1706)

Johann Sebastian Bach: Pastorale, BWV 590
(1685-1750)                     (Preludi-Allemande-Ària-Giga)

Felix Mendelssohn: Sonata II en do menor, op.65, no.2
(1809-1847)              (Grave-Adagio/Allegro maestosoe vivace/
                                    Fuga, Allegro moderato)

Frederic Mompou: Pastoral (Cançó i dansa núm. XV, 1972)
(1893-1987)

Valentí Miserachs: Piccola suite catalana
(1943)                       (Allegretto-Andante mosso-Allegro)

Jordi Alcaraz: Retablo (1975)
(1943-1985)

Hendrik Andriessen: Sonata da chiesa
(1892-1981)                 (Tema-5 variacions-Final)

Amb aquest video es pot fer un tast del concert:




dilluns, 17 d’agost del 2015

FESTA MAJOR DE LA VALLDAN: EL BISBE DE SOLSONA FARÀ EL PREGÓ I PRESIDIRÀ LA MISSA DEL DILLUNS


El proper cap de setmana se celebrarà la Festa Major de La Valldan, en honor a Sant Bartomeu.
El divendres 21 d'agost, a les 9 del vespre, el bisbe Xavier Novell farà el Pregó. El dilluns 24, dia de Sant Bartomeu, presidirà la Missa de les 12, que serà concelebrada pels capellans de l'Arxiprestat del Berguedà Nord.

NOTA: El programa d'actes i el Full Arxiprestal anuncien que el bisbe presidirà la Missa d'11 del diumenge 23, però aquell mateix dia presideix a les 12 a Gironella. A La Valldan, doncs, hi serà el dilluns 24.

En aquest enllaç es pot accedir al programa d'actes de la Festa Major de La Valldan 2015:

http://www.panxing.net/maresme/agenda/164-festa-major-de-la-valldan



diumenge, 16 d’agost del 2015

IMATGES DE SANTA MARIA A CASSERRES I A BALSARENY


Com ja s'havia anunciat, ahir a les 12 del migdia es va celebrar l'Eucaristia al Santuari de la Mare de Déu de l'Antiguitat, de Casserres. Va presidir el rector, Mn. Josep Mª Sancliments.


FOTOS: Enviades per Pilar (de Casserres)

A la mateixa hora se celebrava la Missa a l'església parroquial de Balsareny, de la qual Santa Maria n'és la Patrona. Va presidir el rector de Balsareny, Mn. Xavier Castelló, i Mn. Joan Bajona va acompanyar els cants amb l'orgue.






FOTOS: Enviades per Maria (de Balsareny)




dissabte, 15 d’agost del 2015

LA VERITABLE CARA DE MARIA: DÉU MAI NO FORÇA LA PORTA


Avui que se celebra la festa de l'Assumpció de Maria, aquí un escrit del berguedà Florenci Besora, publicat al full informatiu de l'Arxiprestat del Berguedà Nord en una secció especial dedicada al Santuari i la Mare de Déu de Queralt:

"Sobre la figura de Maria, la mare de Jesús, s'han escrit, al llarg dels segles, quantitat de narracions fantasioses, que sovint no corresponen a les narracions dels evangelis. La segona notícia que tenim d'ella fa referència a l'anunciació de l'àngel, que li proposà ser mare del Messies (Lc. 1, 27).
És molt important adonar-nos que Déu no imposa la seva voluntat a Maria, sinó que li demana el seu consentiment. Aquesta és la manera d'actuar de Déu. Mai no força les persones, sinó que, com diu el llibre de l'Apocalipsi, Ell, abans d'entrar, sempre truca a la porta, però mai la força (Ap. 3, 20). Per això, el Concili Vaticà II va rebutjar la frase sovint usada que diu: "Maria fou un instrument per als plans de Déu". Déu mai no tracta les persones així, d'instruments.
Déu desitjava que el seu Fill etern s'encarnés i va confiar el seu desig a Maria. Però per tal que el desig es complís, calia que Maria hi estigués d'acord i desitgés el mateix. Només quan Maria hagué manifestat el seu consentiment, el pla de Déu esdevingué realitat: el seu Fill es va fer home en el si de Maria i va conviure amb nosaltres (Jn. 1, 14)".


divendres, 14 d’agost del 2015

CONCERT AL SANTUARI DE QUERALT


En al marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus, el 29 d'agost, a 2/4 de 8 de la tarda, hi haurà un concert al Santuari de Queralt. Anirà a càrrec d'Arianna Savall i Petter Udland Johansen. Més informació en aquest enllaç:

http://www.femap.cat/concerts/214-arianna-savall-i-petter-udland-johansen?date=2015-08-29-19-30

dijous, 13 d’agost del 2015

ACTES RELIGIOSOS DE LA FESTA MAJOR DE GIRONELLA


S'apropa la Festa Major de Gironella, en honor a Sant Roc. Aquests són els actes religiosos: 

El diumenge 16 d'agost, a les 11 del matí, Missa solemne i cant dels goigs a Sant Roc, a càrrec de l'Assemblea.

El diumenge 23 d'agost, a les 12 del migdia, Missa solemne presidida pel bisbe Xavier Novell. Cant dels goigs a Sant Roc.

El dilluns 24 d'agost, a les 11 del matí, Missa concelebrada pels sacerdots de l'arxiprestat, pregant per tots els difunts de la parròquia.

En aquest enllaç es pot consultar el programa de la Festa Major:

http://www.gironella.cat/images/festa-major-gironella-2015.pdf



dimecres, 12 d’agost del 2015

LA PARRÒQUIA DE BERGA FACILITA LA LECTURA DE L'ENCÍCLICA "LAUDATO SI'"


Per mitjà del full parroquial, la Parròquia de Berga informa als feligresos que "recentment el Papa Francesc ha publicat una nova Encíclica, "Laudato Si'", sobre l'ecologia i la visió cristiana de la creació. La parròquia disposa d'uns quants exemplars d'aquest document, que es poden comprar per 4,50 euros cadascun". Les persones interessades poden contactar amb algun dels mossens.


dimarts, 11 d’agost del 2015

NAVÀS: 12è. ANIVERSARI DE LA DEFUNCIÓ DEL BISBE DEIG


ANTONI DEIG (DEL BARÇA) AMB CLIMENT FORNER
(Dibuix de l'auca de Climent Forner: http://www.auques.cat/tot.php?auca=forner

Demà farà 12 anys que va morir el bisbe Antoni Deig i Clotet, nascut a Navàs l'11 de març de 1926. A la Missa de les 8 del vespre es recordarà de manera especial.


dilluns, 10 d’agost del 2015

PARRÒQUIA DE BERGA: GRUP DE PREGÀRIA DELS DIMECRES AL MATÍ A SANT JOAN


Durant els mesos d'estiu, els dimecres a les 10 del matí es duu a terme una hora de pregària guiada (a mode de meditació) a l'església de Sant Joan, de Berga. Al principi les trobades eren quinzenals. Ara són setmanals i es perllongaran fins el dimecres 9 de setembre. Són obertes a tothom.


diumenge, 9 d’agost del 2015

SANTA MARIA A AVIÀ, CASSERRES I BALSARENY


SANTA MARIA DE L'ANTIGUITAT

El 15 d'agost, Assumpció de Maria, diverses poblacions celebraran la Festa Major en honor a Santa Maria. D'altres llocs, encara que no celebrin Festa Major, festegen aquesta diada mariana de manera especial. És el cas, per exemple, d'Avià (Arxiprestat del Berguedà Nord) i Casserres i Balsareny (Arxiprestat del Llobregat).


ERMITA DE SANTA MARIA (AVIÀ)

A Avià se celebrarà Missa a les 10 del matí, a l'ermita de Santa Maria (a les 12 també n'hi haurà a l'església parroquial de Sant Martí).


SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE L'ANTIGUITAT (CASSERRES)

A Casserres, Missa al Santuari de la Mare de Déu de l'Antiguitat, a les 12 del migdia.


PARRÒQUIA DE SANTA MARIA (BALSARENY)

A Balsareny, Santa Maria és la Patrona de la parròquia i la Missa de les 12 del migdia a l'església parroquial serà més solemne.


dissabte, 8 d’agost del 2015

MANS UNIDES DE BERGA SE SUMA A L'ACCIÓ


Mans Unides de Berga s'ha sumat aquest matí a la campanya de FundiPau per demanar l'abolició de les armes nuclears.