diumenge, 31 de maig del 2015

LA VALLDAN RENOVA EL VOT DE POBLE AL SANTUARI DE QUERALT I REP UN DONATIU PEL SANT PATRÓ


Diumenge de Pentecosta els feligresos de la Parròquia de Sant Bartomeu, de La Valldan, van participar a la Missa de les 11 del matí al Santuari de Queralt, amb motiu del vot de poble.



La Missa va ser presidida per Mn. Ramon Barniol, capellà custodi del Santuari. Va concelebrar Mn. Joan Rossinyol, que fa uns anys va ser rector de la Parròquia. Després de la Missa, Mn. Rossinyol va fer la benedicció del terme.



Es poden veure més fotos en aquest enllaç:


La celebració del dia de Pentecosta al Santuari de Queralt és una de les dues sortides anuals que els feligresos de Sant Bartomeu realitzen a fora de l'església parroquial. L'altra celebració és l'11 de setembre, que cada any els porta fins a Fullaracs, on celebren l'Eucaristia, entre d'altres activitats. L'11 de setembre de 2014, que s'hi aplegaren 50 persones, la Missa va ser presidida per Mn. Ramon Viladés, actual rector de la Parròquia de Sant Bartomeu que, a causa de les diverses parròquies que ha de servir, rep ajuda de d'altres capellans en l'atenció i el servei a La Valldan.


Foto: Joan C.

Per altra banda, la Parròquia de La Valldan ha rebut un donatiu anònim de 1000 euros per pagar la restauració de la imatge de Sant Bartomeu.


dissabte, 30 de maig del 2015

APLEC A LA CAPELLA DEL ROSERET, A FONOLLET


La tarda del dissabte 23 de maig un bon nombre de feligresos es van aplegar a la capella del Roseret, d'estil romànic, de Fonollet, per celebrar-hi l'Eucaristia i compartir junts un berenar.


MISSA A L'INTERIOR DE LA PETITA CAPELLA 


IMATGE DE LA MARE DE DÉU DEL ROSER

La Missa va ser presidida per Mn. Josep Mª Sancliments, rector de Casserres. Aquí un video amb les primeres paraules de l'homilia, en què parlà de la capella del Roseret i la trobada que s'hi fa cada any pels volts de la Pentecosta:


Al final de la Missa es van cantar els Goigs:


Es poden veure més fotos en aquest enllaç:




divendres, 29 de maig del 2015

CÀRITAS PARROQUIAL DE NAVÀS: PROGRAMA D'ORIENTACIÓ LABORAL PER A JOVES


Càritas Parroquial de Navàs va començar a desenvolupar el programa d'orientació laboral per a joves l'any 2002 amb l'objectiu general de potenciar les habilitats de cada persona tant en l'àmbit d'ocupació com en el de formació.
S'ofereixen entrevistes individualitzades per:

  • Crear un itinerari professional i/o formatiu a seguir segons el perfil professional i formatiu de la persona.
  • Assessorar i donar suport en la realització del currículum.
  • Ajudar en la realització d'auto anuncis per trobar feina.
  • Afavorir la recerca d'ofertes laborals.
  • Consultar material informatiu del món laboral.
  • Informar d'ofertes de treball actuals i saber on i com buscar ofertes.
  • Aprendre tècniques a tenir en compte en una entrevista de treball.
  • Oferir un espai d'escolta i ajuda a nivell emocional.
La tasca del servei d'orientació laboral de Càritas Parroquial de Navàs la desenvolupa una tècnica del camp social, al local de Càritas, situat al C/ Del Sol, 44, de Navàs.
Cal demanar hora prèvia al telèfon 637 57 55 38.




dijous, 28 de maig del 2015

CASTELL DE L'ARENY: INAUGURACIÓ DE LA REMODELADA ESGLÉSIA DE SANT VICENÇ


Fotos: Pep V. G.

El diumenge 17 de maig es va celebrar a Castell de l'Areny la Fira de Sant Isidre. Mn. Josep Mª Vila i Gangolells va presidir la Missa en honor a Sant Isidre, que fou solemnitzada amb els cants de la Coral Estel de Gironella. Es va poder contemplar el nou aspecte i la nova il·luminació de l'església, que s'inauguraren.



A la sortida la celebració va seguir amb coca, xocolata i moscatell per a tothom.


dimecres, 27 de maig del 2015

ADORACIÓ NOCTURNA A L'ESLÉSIA DE LES SAGRAMENTÀRIES DE BERGA


En el marc de les celebracions del 75è. aniversari de la fundació del Monestir de l'Adoració Perpètua a Berga, s'estan organitzant, juntament amb el grup d'Adoració Nocturna de Manresa, uns torns de vetlla per acompanyar Jesús Sagramentat el proper dissabte 30 de maig. Els torns començaran a 2/4 de 9 del vespre (en acabar la Missa vespertina) i seguiran fins a les 2 de la nit.
Les persones interessades a participar-hi poden contactar amb les monges sagramentàries.


dimarts, 26 de maig del 2015

PARRÒQUIA DE NAVÀS: DARRERA CONFERÈNCIA DE FORMACIÓ CRISTIANA, SOBRE CÀRITAS



Demà dimecres tindrà lloc la darrera xerrada del cicle de conferències 2014-2015, organitzat per la Parròquia de la Sagrada Família, de Navàs. Josep Vidal i Perarnau, Director de Càritas Diocesana de Solsona, i Gemma Bajona Gutiérrez, Treballadora Social de Càritas a la Zona del Llobregat, ajudaran a reflexionar sobre "CÀRITAS. Identitat i Principis que la fonamenten".
Serà a 2/4 de 9 del vespre, a la sala d'actes de la biblioteca municipal.

dilluns, 25 de maig del 2015

LA PATUM DE BERGA, A LA TERTÚLIA DE CÀRITAS PARROQUIAL D'AVIÀ


La tertúlia d'aquest mes, organitzada per Càritas Parroquial d'Avià, tindrà la Patum com a tema. Serà dimecres 27 de maig, a les 5 de la tarda, al Casal de la Gent Gran, on Albert Rumbo parlarà de "La Patum de Berga. Obra mestra del Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat".

diumenge, 24 de maig del 2015

MISSA A LA CAPELLA DE LA PIETAT, DE BERGA


EXTERIOR DE LA CAPELLA

Demà dilluns se celebrarà Missa a la capella de la Mare de Déu de la Pietat (a Berga), com a cloenda dels actes que aquest cap de setmana han configurat la Patum del barri de la Pietat. 


L'Eucaristia serà a les 12 del migdia, en memòria dels difunts del barri.
INTERIOR DE LA CAPELLA
A la sortida de Missa es repartiran els cors beneïts de la Mare de Déu de la Pietat.


dissabte, 23 de maig del 2015

GRAUGÉS CELEBRA SANT ISIDRE


Diumenge 17 de maig era la Festa Major de Graugés, en honor a Sant Isidre, i a les 12 del migdia es va celebrar l'Eucaristia presidida per Mn. Ramon Viladés.


La Coral Santa Maria, d'Avià, va solemnitzar la Missa amb els seus cants. 
La celebració va acabar amb el cant dels Goigs i la veneració de la relíquia.


divendres, 22 de maig del 2015

VISITA PASTORAL A GISCLARENY: FESTA A SANT MIQUEL DE TURBIANS


El diumenge 3 de maig va celebrar-se la festa a Sant Miquel de Turbians. El bisbe Xavier Novell va presidir l'Eucaristia amb motiu de la visita pastoral a la Parròquia de Gisclareny. Després de la Missa va beneir el pa que es va repartir als assistents. 

Un reportatge de Televisió del Berguedà amb imatges de la festa:

https://youtu.be/Za7Jz-XPhoI



dijous, 21 de maig del 2015

BENEDICCIÓ DEL TERME I DEL PA A FÍGOLS


ESGLÉSIA DE SANTA CECÍLIA (FÍGOLS)

El 3 de maig es va celebrar Missa a Fígols amb motiu de la festa de Sant i Felip i Sant Jaume, que enguany s'esqueia el mateix diumenge.
Va ser presidida per Mn. Marc Majà, rector de Berga, que també va beneir el terme i el pa que es repartí als feligresos.

Video de Televisió del Berguedà amb imatges de la Missa i de la benedicció:

https://youtu.be/PQBBWOzIm-I




dimecres, 20 de maig del 2015

EL GRUP "LA XINXETA" CLOU EL CURS A LA QUAR


Fotos: "La Xinxeta"

El cap de setmana del 9 i 10 de maig els nens i nenes del grup parroquial "La Xinxeta" (de la Parròquia de Berga), juntament amb els monitors i monitores, van cloure el curs 2014-2015 al Santuari de La Quar, on es traslladaren la tarda del dissabte per compartir la vesprada amb diverses activitats i dormir-hi. 


El diumenge al matí baixaren fins al Monestir de Sant Pere de La Portella. 


Allà es trobaren amb els seus pares i mares i la historiadora berguedana Mª Dolors Santandreu els va explicar la història del monestir.



Des de "La Xinxeta" es valora l'activitat com un cap de setmana fantàstic.


dimarts, 19 de maig del 2015

MISSA A LA CAPELLA DE SANTA RITA I A LA CAPELLA DEL ROSERET


IMATGE DE LA CAPELLA DEL ROSERET (FONOLLET)

El full informatiu de la Parròquia de Casserres anuncia que divendres que ve (22 de maig), festa de Santa Rita de Càssia, a les 10 del matí se celebrarà Missa a la capella de Santa Rita de la Casa Lladó.
Per altra banda, dissabte 23 de maig, a les 5 de la tarda, hi haurà Missa a la capella del Roseret (Fonollet).

Enllaç interessant:

http://www.fonollet.net/roser.htm


dilluns, 18 de maig del 2015

LA NOU DE BERGUEDÀ: EL BISBE XAVIER BENEEIX EL TERME EN LA FESTA DE SANT ISIDRE


Divendres 15 de maig, festa de Sant Isidre, a l'església de Sant Martí, de La Nou de Berguedà, es va celebrar la Missa per honorar el patró de la pagesia. Va presidir el bisbe Xavier Novell, amb motiu de la visita pastoral, i va concelebrar Mn. Josep Mª Vila i Gangolells, capellà que cada festa presideix la Missa al Santuari de la Mare de Déu de Lurdes.
Després de l'Eucaristia, tothom es va traslladar al mirador, on el bisbe va fer la benedicció del terme i del pa, que es va repartir entre els assistents. 


FOTO DE GRUP ABANS DE BENEIR EL PA
(Foto: Pep C.)


IMATGES DE LA BENEDICCIÓ DEL TERME
(Fotos: Pep V.G.)





Abans d'acomiadar-se van celebrar-ho amb un tall de coca.


diumenge, 17 de maig del 2015

DVD I MISCEL·LÀNIA EN HOMENATGE A MN. JORDI MAS I ANTÓ


El 10 d'abril, a la sala d'actes de la biblioteca municipal de Navàs, es va fer un homenatge a Mn. Jordi Mas i Antó, sacerdot nascut a Navàs el 27 de juliol de 1929 i que va morir el 29 de desembre de 2013. El full parroquial informa que d'aquest acte n'hi ha un DVD a la venda, a 10 euros la unitat. Per adquirir-lo es pot contactar amb Joan Bertran i Pons, al telèfon 93 839 09 74.
També es pot comprar, a les llibreries de Navàs i al mateix preu de 10 euros, el llibre "Mossèn Jordi Mas i Antó. In memoriam", que és una miscel·lània en homenatge a aquest sacerdot, poeta, biblista... que un grup d'amics i admiradors seus, com Joan Ferrer i Mn. Climent Forner, li van dedicar el novembre passat. L'edició del llibre va comptar amb la col·laboració d'Òmnium Cultural del Solsonès, Associació Amics de Mn. Jesús Huguet, Ajuntament de Navàs i Parròquia de Navàs.


dissabte, 16 de maig del 2015

PARRÒQUIA DE BERGA: FI DE CURS DE CATEQUESI AMB SANTA TERESA DE JESÚS


Dissabte passat es va celebrar la trobada de fi de curs de la catequesi parroquial de Berga, que va comptar amb un joc, guiat pels joves del grup parroquial Puntiseguit, sobre la vida de Santa Teresa de Jesús. A partir del joc es va elaborar un mural sobre la Santa. Fotos del joc i del mural:






Després del joc i del berenar, hi va haver una pregària dirigida pel bisbe Xavier Novell que, amb motiu de la visita pastoral, va ser present durant tota la trobada i va poder parlar amb els nens i nenes de catequesi i els seus pares i mares. 


MOMENT DE LA PREGÀRIA


La pregària escollida per a l'ocasió va ser "La pregària dels cinc dits", del Papa Francesc.


divendres, 15 de maig del 2015

PRIMERA COMUNIÓ A CASSERRES I A CAL BASSACS


Ens trobem en temps de Primera Comunió i el full informatiu de la parròquia de Casserres informa que el diumenge 17 de maig (Festa de l'Ascensió), 10 nens/es de Casserres celebraran la Primera Comunió. El diumenge de Pentecosta (24 de maig) la celebraran 4 nens a Cal Bassacs.


dijous, 14 de maig del 2015

MAÇANERS: APLEC A SANT PONÇ DE MOLERS


L'11 de maig és Sant Ponç, Patró dels herbolaris. A l'església de Sant Ponç de Molers (Arxiprestat del Berguedà Nord), el diumenge 10 de maig s'hi va celebrar un aplec. L'Eucaristia va ser presidida per Mn. Ramon M. Anglerill.


En aquest enllaç es pot veure un video de Televisió del Berguedà sobre la festa:

https://youtu.be/D1nOf0RbEeg

Per saber on és Sant Ponç de Molers:

http://www.rostoll.cat/obaga/Fitxes/Romanic/435_SPoncMulers/SPoncMulersl.htm


dimecres, 13 de maig del 2015

COR VIVALDI - PETITS CANTORS DE CATALUNYA, A L'ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ (SALDES)


El dissabte 9 de maig, l'església de Sant Martí, de Saldes, va acollir un concert del Cor Vivaldi - Petits Cantors de Catalunya.

Enllaços de Televisió del Berguedà per escoltar el concert:

https://youtu.be/9AEql3aYYdg


https://youtu.be/O3qU6VeO_MQ

dimarts, 12 de maig del 2015

PINZELLADES DE LA CELEBRACIÓ DEL 3 DE MAIG A LES SAGRAMENTÀRIES DE BERGA


El 3 de maig, a Berga es va celebrar una Solemne Eucaristia a l'església de les Monges Adoratrius Perpètues del Santíssim Sagrament amb motiu dels 75 anys de la fundació del Monestir.


Fotos: Bego

La Missa va ser presidida pel bisbe Xavier Novell i concelebrada per varis capellans.


Després de la Missa els assistents van rebre un record de la festa, que conté un poema de Mn. Climent Forner.


En aquest enllaç es pot accedir a una crònica de Nació Digital:

http://www.naciodigital.cat/naciobergueda/noticia/2199/sagramentaries/celebren/amb/missa/fa/75/anys/son/berga