dimarts, 31 de març del 2015

SISENA FIRA D'ENTITATS SOCIALS I DE COOPERACIÓ DE BERGA: ABRAÇADES DE "LA XINXETA"


Dissabte, en el marc de la Fira d'Entitats Socials i de Cooperació, el grup "La Xinxeta" va poder regalar abraçades, somriures i flors elaborades pels membres del grup i que duien el missatge "Cal que neixin flors a cada instant". 




Enllaç amb més fotos:

https://onedrive.live.com/?cid=f5ad3ca3c5c77832&id=F5AD3CA3C5C77832%21121&ithint=video,mp4&authkey=!AM24eUqCakSuWdI



dilluns, 30 de març del 2015

SISENA FIRA D'ENTITATS SOCIALS I DE COOPERACIÓ DE BERGA: CÀRITAS PARROQUIAL


Càritas Parroquial és un altre dels grups de la Parròquia de Berga que van participar a la 6a. Fira d'Entitats Socials i de Cooperació que tingué lloc dissabte passat al Passeig de la Indústria. Van informar de les activitats que duen a terme i també de la jornada del dissabte 11 d'abril, una Campanya amb els següents objectius: 

-Donar-se a conèixer.
-Sensibilitzar els berguedans i berguedanes sobre la tasca que duu a terme Càritas Parroquial.
-Recaptar fons.


Seran tot el dia a la Plaça de les Fonts, de 10 del matí a 2/4 de 8 de la tarda, i les activitats que es realitzaran seran:
-Taula d’informació sobre Càritas.
-Recollida de donatius amb les guardioles solidàries i amb la col·laboració de diferents grups.
-Repartiran missatges “amb cor”.

A la tarda, a les 5, cantada a càrrec dels nens i de les nenes de la Coral Xerics i a les 6, ballada de country a càrrec dels Ranger’s del Berguedà.



diumenge, 29 de març del 2015

SISENA FIRA D'ENTITATS SOCIALS I DE COOPERACIÓ DE BERGA: MANS UNIDES


Mans Unides és un dels grups parroquials que ahir va ser present a la 6a. Fira d'Entitats Socials i de Cooperació de Berga. A la carpa, a més a més d'adquirir productes de Comerç Just i d'altres, es podia signar una llumineta, a 1 euro la casella, per entrar al sorteig d'una samarreta del Barça signada per alguns jugadors.


La llumineta es podrà signar fins el 30 d'abril, dia en què se sortejarà la samarreta, d'acord amb el sorteig de la ONCE.



A la carpa de Mans Unides es podien veure uns pòsters realitzats a partir dels tríptics dels projectes de Mans Unides d'enguany. Els autors foren alumnes de Religió Catòlica de les escoles públiques Santa Eulàlia i La Valldan (de Berga) i Santa Maria (d'Avià).




També s'anunciava la conferència-col·loqui sobre la pobresa, que Sor Lucía Caram durà a terme a Berga.


Aquest acte tindrà lloc a l'Hotel d'Entitats de Berga, el divendres 10 d'abril, a 2/4 de 9 del vespre.



dissabte, 28 de març del 2015

SALDES: APLEC A SANTA MARIA DEL CASTELL


Com cada any, el 25 de març una trentena de feligresos de Saldes van pujar a peu (és l'única manera d'accedir-hi) a la petita ermita romànica de Santa Maria del Castell, que és situada al costat de l'antic castell de Saldes, per celebrar-hi l'Aplec. La Missa va ser presidida per Mn. Ramon Anglerill, rector de Saldes, i es cantaren els Goigs dedicats a la Mare de Déu.

En aquest video de Televisió del Berguedà es pot conèixer més detalls de l'ermita i la festa:


Aquest altre video mostra un reportatge més extens:




divendres, 27 de març del 2015

CINEMA DE QUARESMA/PASQUA A BERGA


La Parròquia de Berga ha programat la projecció de la pel·lícula "Las crónicas de Narnia" pel diumenge 29 de març, a les 6 de la tarda, al Teatre Patronat.


dimecres, 25 de març del 2015

NOTA DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA SOBRE EL PROJECTE D' "HORTS"


Des de fa un parell d’anys, des de la Taula d’entitats de Serveis Socials de Berga promovem un projecte d’ "Horts", en què es dóna la possibilitat a famílies amb dificultats econòmiques i/o socials de poder tenir un tros de terra on conrear verdures i fruites per autoconsum. És un projecte del que tots estem molt orgullosos pels resultats obtinguts a tots nivells.

Fins ara hi havia un  voluntari que acompanyava, supervisava,... als hortolans, però ho ha hagut de deixar. Per aquesta raó

BUSQUEM VOLUNTARI/ÀRIA per ACOMPANYAR AQUEST PROJECTE D’HORTS!!!!!!


dimarts, 24 de març del 2015

LA RESURRECCIÓ DE JESÚS, TEMA DE LA CONFERÈNCIA DE MARÇ A NAVÀS


Aquest mes la conferència de formació cristiana, organitzada per la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs, porta per títol "La Resurrecció: qüestions frontereres i aspectes bíblics". Anirà a càrrec del teòleg i biblista Miquel Àngel Tarín i es farà demà dimecres 25 de març, a 2/4 de 9 del vespre, a la sala d'actes de la biblioteca municipal de Navàs. 


dilluns, 23 de març del 2015

TERTÚLIA DE CÀRITAS PARROQUIAL D'AVIÀ SOBRE PALESTINA


La tertúlia mensual organitzada per Càritas Parroquial d'Avià, aquest més serà sobre Palestina. Tindrà lloc el dimecres 25 de març, a les 5 de la tarda, al Casal de la Gent Gran. 


diumenge, 22 de març del 2015

LES ABRAÇADES DE "LA XINXETA" ES REGALARAN A LA FIRA D'ENTITATS SOCIALS I DE COOPERACIÓ


La pluja d'ahir al matí va condicionar l'activitat programada pel grup juvenil "La Xinxeta" (regalar abraçades i somriures : http://parroquieszonallobregat.blogspot.com.es/2015/03/la-xinxeta-de-berga-tornara-regalar.html), que ha informat de la intenció de dur-la a terme el proper dissabte al matí, en el marc de la 6a.Fira d'Entitats Socials i de Cooperació, que tindrà lloc al Passeig de la Indústria.
En aquesta Fira cada any també hi participen d'altres grups parroquials: Punt i Seguit, Càritas i Mans Unides.

Es pot consultar el programa de la Fira en aquest enllaç:

http://www.ajberga.cat/perfil/berga/recursos/recursos/_solidaritat_2015programa.pdf


dissabte, 21 de març del 2015

CELEBRACIÓ DE SANT JOSEP A LES SAGRAMENTÀRIES DE BERGA


IMATGE DE SANT JOSEP A L'ESGLÉSIA DE LES SAGRAMENTÀRIES DE BERGA

La Missa del dijous 19 de març va ser més solemne que de costum a l'església de les Sagramentàries, ja que Sant Josep és patró de l'orde de les Adoratrius Perpètues del Santíssim Sagrament. A més a més, l'església nova del monestir de Berga va ser consagrada el 19 de març d'ara fa 40 anys. La va inaugurar i consagrar el Dr. Joan Martí Alanis el 19 de març de 1975. En aquell moment el Martí Alanis, essent bisbe de La Seu d'Urgell, també era administrador apostòlic del Bisbat de Solsona.
La Missa de dijous va ser presidida per Mn. Marc Majà, rector de la Parròquia de Berga.


divendres, 20 de març del 2015

VETLLA QUARESMAL DE PREGÀRIA A L'AMETLLA DE MEROLA


Dimarts 24 de març, a les 8 del vespre, al local social "Queda't" de l'Ametlla de Merola tindrà lloc la pregària quaresmal interparroquial que cada any es fa en aquestes dates en un lloc o altre de les parròquies de l'antic Arxiprestat de Navàs (que ara formen part de l'Arxiprestat del Llobregat). 

dijous, 19 de març del 2015

EL GRUP PUNT I SEGUIT VISITA L'ORGUE DE LA PARRÒQUIA DE BERGA


Fotos: Punt i Seguit

El divendres 6 de març el grup parroquial juvenil Punt i Seguit va fer una sortida de descoberta a la Parròquia de Santa Eulàlia (de Berga). 
Després de reunir-se tots al Casal Parroquial, lloc habitual de les trobades, van dirigir-se cap a l'església parroquial, on van fer una pregària i, seguidament, l'organista Joan Casals els va tocar algunes peces que van poder escoltar des de baix.
Per grups van pujar a veure l'orgue de més aprop. També van poder conèixer quin era el seu funcionament, tant antigament quan funcionava manualment i, per tant, hi havia d'haver algú que manxés constantment l'aire per fer-lo sonar, com a l'actualitat, que aquest aire es produeix de manera elèctrica.
Abans de tornar al Casal, on els pares els estaven esperant, van poder veure l'interior de l'orgue.



dimecres, 18 de març del 2015

TÓMBOLA I COMERÇ JUST DE MANS UNIDES A LA FIRA DE SANT JOSEP DE GIRONELLA


El grup de Mans Unides de Gironella serà present a la Fira de Sant Josep, el diumenge 22 de març, organitzant una tómbola i venda de productes de Comerç Just.


dimarts, 17 de març del 2015

PROPOSTES PEL CENTENARI DE LA CORONACIÓ DE LA MARE DE DÉU DE QUERALT


Des del full arxiprestal de Berga s'informa que una de les iniciatives per preparar el Centenari de la Coronació consisteix en recollir propostes de possibles activitats, objectes, tasques... a realitzar amb motiu de la celebració. Les propostes es poden escriure a les butlletes que es troben en diversos establiments de la ciutat i es poden dipositar a les petites urnes de catró que hi ha als mateixos establiments o a la de l'església de Sant Joan o de les Sagramentàries.


dilluns, 16 de març del 2015

"INTOCABLE", LA SEGONA PEL·LÍCULA DE QUARESMA A PUIG-REIG


Diumenge que ve, 22 de març, es projectarà la segona de les pel·lícules programades per la Parròquia de Puig-reig per a aquesta Quaresma. Serà a la sala Dr. Llaverias (Llar dels Avis), a les 5 de la tarda. La presentació i el col·loqui aniran a càrrec del P. Jordi Castanyer, monjo benedictí del Santuari del Miracle.

Informació sobre la pel·lícula:

http://www.filmaffinity.com/es/film217719.html


diumenge, 15 de març del 2015

LES SAGRAMENTÀRIES I LA PARRÒQUIA DE BERGA S'ADHEREIXEN A LES 24 HORES DE PREGÀRIA


Un any més, en el seu missatge de Quaresma, el Papa Francesc va demanar a tota l'Església 24 hores de pregària intensa per les seves intencions. Així doncs, els dies 13 i 14 de març es dugué a terme la jornada "24 hores amb el Senyor" a la qual s'adheriren, des de Berga, les Monges Adoratrius Perpètues del Santíssim Sagrament, juntament amb la Parròquia de Santa Eulàlia.
Des de les 6 del matí del divendres 13 i fins a la Missa de 2/4 de 8 del vespre del dissabte 14 hi va haver Adoració Perpètua per torns. Joves dels grups parroquials "Punt i Seguit" i "Punt i Apart" també hi participaren, de les 12 a les 2 de la nit del divendres al dissabte.
El dissabte, un cop acabada la Missa vespertina, de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 de la nit hi hagué una vetlla de pregària comunitària amb l'Adoració al Santíssim Sagrament.


dissabte, 14 de març del 2015

"NO TINGUEU POR": PREGÀRIA QUARESMAL DEL JOVENT DE LA PARRÒQUIA DE PUIG-REIG


Ahir al vespre, a l'església romànica de Puig-reig, va tenir lloc la pregària quaresmal en què participaren els joves que es preparen per rebre el sagrament de la Confirmació, els quals llegiren les pregàries. Van ser acompanyats per d'altres joves ja confirmats l'any passat.


Mn. Josep Solà, rector de la parròquia, va explicar que la pregària d'enguany era una reflexió sobre l'expressió "No tingueu por", que a la Bíblia apareix 365 vegades. La por es foragita posant la confiança en Déu i les lectures, les pregàries i els cants giraven a l'entorn d'aquest tema. Un dels cants va ser un text de Santa Teresa de Jesús: "Nada te turbe, nada te espante, quien a Dios tiene, nada le falta. Nada te turbe, nada te espante, sólo Dios basta".


Es pot seguir tota la pregària en aquest video:




dimecres, 11 de març del 2015

NAVÀS: XERRADA SOBRE ELS REFUGIATS


La conferència mensual de formació organitzada per la Parròquia de la Sagrada Família (de Navàs), el 25 de febrer va estar centrada en el tema dels refugiats. 





El jesuïta Lluís Magrinyà, de la Cova de Manresa, que va ser Superior Provincial dels Jesuïtes de Catalunya i havia estat fundador d'Intermón, a més a més de Director del Servei Jesuïta als Refugiats (SJR) entre d'altres càrrecs, va oferir una xerrada basada en la seva experiència personal al capdavant del SJR.





En aquest video es pot veure i escoltar la xerrada:




dimarts, 10 de març del 2015

"LA XINXETA" DE BERGA TORNARÀ A REGALAR ABRAÇADES I SOMRIURES


El matí del dissabte 21 de març, els nens i nenes del grup parroquial "La Xinxeta" regalaran abraçades i somriures pel Carrer Major, el Passeig de la Indústria i el Passeig de la Pau de Berga.
Fa tres anys ja es va fer una experiència semblant, que els integrants de "La Xinxeta" i els vianants van valorar positivament.
L'activitat es durà a terme de les 11 fins a 2/4 de 2 del matí.

Enllaç a algunes fotos de l'experiència del febrer de 2012:




dilluns, 9 de març del 2015

VISITA PASTORAL I CONFIRMACIÓ A L'ESGLÉSIA DE SANT JORDI


Ahir el bisbe Xavier Novell, amb motiu de la Visita Pastoral a l'Arxiprestat del Berguedà Nord, va presidir l'Eucaristia a l'església de Sant Jordi de Cercs, acompanyat per dos seminaristes del Seminari Menor en Família. En la mateixa Missa una nena va ser confirmada.



Video de l'homilia:



L'Associació musical Sense Vergonya, de Cercs, va solemnitzar la celebració amb els seus cants.



Es poden veure més fotos en aquest enllaç:




diumenge, 8 de març del 2015

PARRÒQUIA DE PUIG-REIG: "SER MÉS FELIÇOS PER SER MILLORS PARES"


Dissabte que ve, 14 de març, el pedagog Juanjo Fernández (autor de llibres i conferenciant) oferirà la xerrada "Ser més feliços per ser millors pares", dirigida a pares/mares de quitxalla de catequesi i oberta a tothom. 
La conferència, organitzada per la Parròquia de Puig-reig, serà a 2/4 de 5 de la tarda a la sala del darrere de l'església nova.


dissabte, 7 de març del 2015

CELEBRACIÓ QUARESMAL DE CATEQUESI A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE BERGA


Dissabte passat (28 de febrer), a les 7 de la tarda va tenir lloc a l'església parroquial de Berga una trobada de pregària amb pares i infants de catequesi, amb motiu de la Quaresma.
Amb el tema del desert, es van projectar unes diapositives a partir de les quals Mn. Josep Mª Vila va ajudar a petits i a grans a reflexionar sobre les temptacions i com esforçar-se per véncer-les. La Sra. Mª Mercè Toneu, que té molts anys d'experiència en el camp de la catequesi, va presentar una dinàmica que els nens i nenes poden dur a terme a casa per tal que viure la Quaresma d'una manera més cristiana.


divendres, 6 de març del 2015

"LA XINXETA" VISITA EL CONVENT DE SANT FRANCESC EN COMPANYIA DEL BISBE XAVIER


DE CAMÍ CAP A SANT FRANCESC

L'activitat del grup juvenil "La Xinxeta", de la parròquia de Berga, la tarda del dissabte 21 de febrer va comptar amb la presència del bisbe Xavier Novell que, amb motiu de la Visita Pastoral a l'Arxiprestat del Berguedà Nord, va acompanyar els nens i nenes durant les tres hores de durada de l'activitat i els va explicar la vida de Sant Francesc d'Assís abans que la historiadora berguedana, Dolors Santandreu, els parlés de la història del convent de Sant Francesc.




Al llarg de la visita al convent, guiats pel germà franciscà Miquel Casafont, van pujar al campanar de l'església de Sant Francesc i pogueren contemplar les boniques vistes de la ciutat i l'entorn.



També hi va haver un espai per gaudir d'un joc de pistes al claustre del convent.


La trobada va cloure amb un cant i pregària del Càntic del Germà Sol, dirigida pel bisbe Xavier i Mn. Marc Majà, rector de la parròquia.


Clicant sobre el requadre es pot veure el video de la pregària final:



Més fotos en aquest enllaç: