dissabte, 28 de febrer del 2015

SOLIDARITAT DOLÇA A BERGA: PASTISSOS, PASTES I MAGDALENES PER LLEPAR-SE'N ELS DITS


Foto: Mans Unides de Berga

Durant el dia d'avui el grup de Mans Unides de Berga té una parada ben dolça davant de l'església de Sant Joan. 





Un seguit de persones voluntàries han elaborat pastissos, pastes i magdalenes que es poden adquirir amb un donatiu de 50 cèntims per cada magdalena i un donatiu de 3 euros per cada tall de pastís (o per la peça, si es tracta d'una pasta o un pastisset individual).



Les voluntàries de Mans Unides estan molt contentes i agraïdes per la col·laboració dels berguedans i berguedanes, tant dels que han elaborat els dolços com dels que els compren.






Aquesta tarda, a partir de les 5, encara es podran adquirir dolços solidaris, a més a més de productes del Comerç Just, peluixos, etc.


divendres, 27 de febrer del 2015

dijous, 26 de febrer del 2015

BERENAR SOLIDARI DE MANS UNIDES A LA RECTORIA DE BALSARENY


Diumenge passat unes 15 persones es van aplegar a la rectoria de Balsareny amb motiu del berenar solidari a benefici de Mans Unides. 



Foren tres hores d'activitats d'entre les quals hi va haver moments de bon humor i riure i la projecció d'una pel·lícula.


dimecres, 25 de febrer del 2015

COMERÇ JUST I PASTISSOS SOLIDARIS A LA PLAÇA DE SANT JOAN DE BERGA


Els dies 27 i 28 de febrer (divendres i dissabte), escaient-se a Berga la jornada de "Gangues al carrer", les voluntàries locals de Mans Unides tindran una parada a la Plaça de Sant Joan. Serà el divendres a la tarda i el dissabte durant tot el dia. 
El divendres s'hi podran comprar productes de Comerç Just, així com també peluixos i gangues a 2 euros. El dissabte, pastissos elaborats per persones voluntàries.
Tots els donatius que s'obtinguin aniran destinats als projectes de Mans Unides al Camerun i El Congo.


dimarts, 24 de febrer del 2015

CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA ESTRENA DEPENDÈNCIES


Imatges: Càritas Parroquial de Berga

Recentment Càritas Parroquial de Berga ha canviat la seva ubicació traslladant els seus despatxos al C/ Clavé 30 (antic pis de la Catequesi), i al número 28 la distribució d’aliments.

Des de sempre i fins el passat mes de novembre, aquestes activitats es duien a terme al C/ Castellar del Riu (Rectoria). Però l’increment de les necessitats a cobrir, el difícil accés a l’espai,... han fet imprescindible aquest canvi. A més a més, molts dels altres programes que duu a terme l’entitat es fan al Casal Parroquial Patronat, de manera que tota l’activitat queda més propera i fàcil de coordinar.

El dia 17 de febrer es va dur a terme la inauguració d’aquests espais, en què voluntaris, col·laboradors, empreses, institucions i entitats van ser-hi presents. Allí es va poder donar les gràcies a tots els qui han ajudat a fer possible aquesta millora en la ubicació de Càritas Parroquial.


El desig és poder respondre de forma més idònia i digna a aquelles persones que per les seves circumstàncies han de recórrer a demanar ajuda a Càritas Parroquial de Berga.


dilluns, 23 de febrer del 2015

PINZELLADES DE L'ASSEMBLEA DIOCESANA DE L'HOSPITALITAT DE LURDES A BERGA



El diumenge 15 de febrer es va celebrar a Berga la XXV Assemblea Diocesana de l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes.

Foto: B.M.

El punt de trobada fou la Residència de les Germanetes dels Ancians Desamparats on, després de l'esmorzar d'arribada, es va celebrar l'Eucaristia presidida pel bisbe Xavier Novell. Va concelebrar Mn. Lluís Ruiz, Consiliari de l'Hospitalitat, i també hi foren presents alguns dels seminaristes del bisbat.



Fotos: B.M.

Després de la Missa els assistents van desplaçar-se a la sala d'actes i la Junta de l'Hospitalitat va informar de l'estat de comptes, les activitats realitzades durant l'any 2014 i les programades pel 2015, entre d'altres punts. 

Foto: M.C.

A més a més de qüestions relacionades pròpiament amb l'Hospitalitat, Mn. Lluís Ruiz va informar d'aspectes relacionats amb el Santuari de Lurdes de França, com les reformes que hi ha programades, algunes de les quals facilitaran la predisposició al silenci i al recolliment en el moment d'accedir al recinte.
La trobada va cloure amb un dinar de germanor.
Es poden veure més fotos en aquest enllaç:




diumenge, 22 de febrer del 2015

PARRÒQUIA DE NAVÀS: ELS REFUGIATS DEL SEGLE XXI: QUIN FUTUR ELS ESPERA?


La cinquena conferència de formació cristiana d'aquest curs, organitzada per la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs, tindrà com a tema la tràgica realitat i plenament actual dels refugiats, poc coneguda per a moltes persones. La xerrada, amb el títol "Els refugiats del segle XXI: quin futur els espera?", anirà a càrrec del P. Lluís Magrinyà, jesuïta de la Cova de Manresa, que és un gran expert en el tema pel fet que ha dedicat molts anys de treball en aquest camp i durant 8 anys ha coordinat accions en camps de refugiats a Àfrica, Índia, Nepal...
Com cada mes, la conferència es durà a terme a la Sala d'Actes de la biblioteca municipal de Navàs i serà dimecres que ve, 25 de febrer, a 2/4 de 9 del vespre.
És oberta a totes les persones interessades en el tema i tothom hi és convidat.


divendres, 20 de febrer del 2015

DIUMENGE, BERENAR SOLIDARI DE MANS UNIDES A LA PARRÒQUIA DE BALSARENY


BERENAR SOLIDARI DE L'ANY PASSAT A LA RECTORIA DE BALSARENY

Diumenge 22 de febrer, a les 5 de la tarda, a la rectoria de Balsareny hi haurà el berenar solidari a benefici de Mans Unides. L'estona que compartiran les persones participants tindrà minuts de pregària i de reflexió sobre la pobresa.


FOTO DELS MINUTS DE GRESCA DEL BERENAR DE L'ANY PASSAT

També hi haurà uns minuts de bon humor i riure.


dijous, 19 de febrer del 2015

"LA XINXETA" S'ENDINSARÀ EN LA HISTÒRIA DEL CONVENT DE SANT FRANCESC


Dissabte que ve a la tarda, el grup juvenil parroquial "La Xinxeta" durà a terme una nova activitat que portarà els nens i nenes fins al Convent de Sant Francesc, a Berga mateix, on la historiadora local Mª Dolors Santandreu n'explicarà la història.


dimecres, 18 de febrer del 2015

PARRÒQUIA DE NAVÀS: PER VIURE MILLOR LA QUARESMA...


Agenda de la Parròquia de Navàs per a la celebració de la Quaresma 2015:

*Avui, Missa amb el ritus de la imposició de la cendra, a les 8 del vespre.

*Cada diumenge, a 2/4 de 5 de la tarda, Via Crucis a la Capella de les Germanes.

*Misses amb infants els diumenges 1, 15 i 29 de març (Rams). Es convida a tots els nens i nenes de la catequesi a participar a la Missa de 12. Amb ells es comentaran les lectures i participaran en les pregàries i el servei a l'altar.

*Almoines quaresmals: cada any es col·loca una caixeta al capdavall de l'església i s'hi poden dipositar les almoines, fruit dels "dejunis i abstinències solidaris". Els donatius es destinen a les necessitats parroquials que es consideren més urgents.


dimarts, 17 de febrer del 2015

LA VALLDAN: SANT BARTOMEU ES REINCORPORARÀ A LA FEINA...


LA IMATGE DE SANT BARTOMEU ABANS DE MARXAR A FER TRACTAMENT (NOVEMBRE DE 2014) 

Després d'uns mesos d'absència a causa de la malaltia dels corcs, diumenge que ve la imatge de Sant Bartomeu retornarà a l'església parroquial de Sant Bartomeu de La Valldan. Els feligresos ho celebraran amb una senzilla festa de benvinguda, a la Missa de les 11 del matí. Durant la Missa la imatge del Patró romandrà al presbiteri, el Cor Parroquial solemnitzarà la Celebració i al final, després de cantar els Goigs i fer el besamans, retornaran la imatge al seu lloc preferent.


INTERIOR DE L'ESGLÉSIA PARROQUIAL AMB LA IMATGE DE SANT BARTOMEU 

S'acabarà la festa amb un petit refrigeri.

dilluns, 16 de febrer del 2015

AVUI, 87 ANIVERSARI D'EN PERE CASALDÀLIGA


Tal dia com avui, de l'any 1928, va néixer a Balsareny en Pere Casaldàliga i Pla, bisbe emèrit de Sâo Félix do Araguaia. 

Malgrat ésser tan lluny de la terra que el va veure néixer, aquí el tenim ben present i ell també té ben present el seu poble, la seva gent.



diumenge, 15 de febrer del 2015

CELEBRACIÓ SOLEMNE A LES SAGRAMENTÀRIES DE BERGA AMB CANTS DE LA CORAL QUERALTINA


Dijous passat les Germanes Adoratrius Perpètues del Santíssim Sagrament van celebrar el "Dijous de la Llum", amb especial solemnitat, pregària i acció de gràcies pel Do que Déu va fer a l'Església, mitjançant la Beata Mare Maria Magdalena de l'Encarnació, de fundar l'orde de l'Adoració Perpètua.


La Missa va ser presidida per Mn. Miquel Farràs i solemnitzada amb els cants de la Coral Queraltina. 


La celebració va acabar amb la veneració de la relíquia.

Més informació sobre la fundadora de les Sagramentàries en aquest enllaç:



dissabte, 14 de febrer del 2015

PARRÒQUIA DE NAVÀS: UNA VINTENA DE FELIGRESOS AL SOPAR DEL PA AMB OLI SOLIDARI


Un any més una vintena de feligresos de la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs van aplegar-se ahir a la Llar Parroquial per menjar el pa amb oli amb motiu de l'inici de la "Campanya contra la Fam" de Mans Unides.



A més a més del missatge introductori de Mans Unides, es va projectar un video sobre la campanya i unes diapositives per reflexionar, es va llegir un text de la Mare Teresa de Calcuta i es va cantar "Amics per sempre per crear un món millor" (clicar sobre el quadre per accedir al video):


Com cada any, també hi va haver una part de bon humor, amb acudits i textos divertits.


divendres, 13 de febrer del 2015

BERGA: REFLEXIONS SOBRE LA POBRESA A LA MISSA DE LA COMUNITAT


Diumenge passat, inici de la "Campanya contra la Fam" 2015 de Mans Unides, la Missa de 12 de l'església parroquial de Berga va tenir un record especial per a aquesta campanya.
Des del full parroquial s'havia convidat a tots els grups parroquials i persones vinculades a la parròquia.  


Fou una celebració de la comunitat ben participada, amb ajuda de noves tecnologies. 



Una projecció amb imatges, preparada per les voluntàries de Mans Unides, va contribuir a fer reflexionar sobre la pobresa i la "Campanya contra la Fam" de Mans Unides.


dimecres, 11 de febrer del 2015

ARXIPRESTAT DEL BERGUEDÀ NORD: FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LURDES I ASSEMBLEA DE L'HOSPITALITAT


INTERIOR DEL SANTUARI DE LURDES DE LA NOU DE BERGUEDÀ

Avui se celebra la Mare de Déu de Lurdes i el Santuari de Lurdes de La Nou de Berguedà, a l'Arxiprestat del Berguedà Nord, està de festa grossa. 
Cada any, el diumenge proper a aquesta festa de la Mare de Déu, a la Diòcesi de Solsona se celebra l'Assemblea de l'Hospitalitat de Lurdes en algun poble o ciutat del bisbat. Enguany tindrà lloc a Berga (també a l'Arxiprestat del Berguedà Nord), el diumenge 15 de febrer. La trobada serà a la Residència Nostra Senyora de Queralt (de les Germanetes dels Ancians Desemparats), amb el següent programa:

  9.45 h. Arribada i esmorzar.

10.30 h. Xerrada del Consiliari Diocesà de l'Hospitalitat de Lurdes,
              Mn. Lluís Ruiz, que parlarà sobre el tema pastoral de
              l'any 2015: "Lourdes, l'alegria de la missió".

11.30 h. Eucaristia.

12.30 h. Assemblea.

14.00 h. Dinar de germanor.

Més informació sobre el tema de l'any 2015, a la pàgina web del Santuari de Lourdes de França:

http://es.lourdes-france.org/profundizar/tema-pastoral-2015



       

dilluns, 9 de febrer del 2015

INICI DE LA "CAMPANYA CONTRA LA FAM" 2015 A NAVÀS


Dissabte va iniciar-se la "Campanya contra la Fam" 2015 a Navàs, amb presència al matí a la zona del mercat, on hi havia una parada amb productes de Mans Unides i uns pòsters amb informació de cadascun dels tres projectes d'enguany:




Alguns vianants van interessar-se pels projectes i d'altres, a més a més de demanar informació, van col·laborar adquirint productes. Es van obtenir 93,50 euros per aquests projectes.


Al Col·legi Sant Josep, com cada any, també es farà alguna activitat amb motiu de la "Campanya contra la Fam" i a la parròquia, divendres 13 de febrer, el sopar solidari de pa amb oli.


diumenge, 8 de febrer del 2015

BERGA: EL PA AMB OLI SOLIDARI DE MANS UNIDES TORNA A SER UN ÈXIT


Divendres 6 de febrer es va dur a terme el sopar solidari de pa amb oli, organitzat per Mans Unides de Berga. Enguany hi va assistir el bisbe Xavier Novell, amb motiu de la Visita Pastoral a l'Arxiprestat del Berguedà Nord, al qual pertany la parròquia de Berga. 


A l'inici de l'acte una de les responsables del grup local de Mans Unides va fer una síntesi del resultat de la campanya del 2014 i va presentar la d'enguany, amb els tres projectes assignats: projecte alimentari al Camerun, projecte educatiu al Camerun i projecte sanitari a El Congo.


Després de menjar el pa amb oli i la poma, es va projectar un video breu sobre la campanya. 

Video:

http://youtu.be/xfIVf54QH1M

Seguidament es va realitzar el sorteig de diversos productes cedits per establiments i empreses berguedanes.


Com cada any, els nens i els joves dels grups parroquials "La Xinxeta", "Puntiseguit" i "Puntiapart" van col·laborar en diverses tasques de la trobada.