divendres, 31 d’octubre del 2014

CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA DEMANA VOLUNTARIS PEL GRAN RECAPTE



NECESSITEM VOLUNTARIS PEL GRAN RECAPTE D'ALIMENTS
Els propers 28 i 29 de novembre es durà a terme a Catalunya el Gran Recapte d'Aliments promoguda pel Banc D'aliments. I un any més Càritas Parroquial de Berga hi serà.
Els supermercats que ens han adjudicat des de la Campanya són Mercadona i Caprabo.
Necessitem voluntariat per a poder dur-la a terme. T'ANIMES??????



dijous, 30 d’octubre del 2014

PRIORITATS DEL CONSELL PASTORAL DE PUIG-REIG: REFORÇAR LES COMUNITATS I FER LES CELEBRACIONS MÉS VIVES I JOIOSES


El Full Parroquial de Puig-reig informa que el 18 d'octubre el Consell Pastoral es va reunir per anar fixant objectius i iniciatives pel nou curs que ara comença.

"Una de les prioritats és mirar de trobar maneres de reforçar les nostres comunitats i el seu compromís cristià amb activitats de formació, dirigides a tothom, però molt especialment als pares d'infants i adolescents apuntats a les diverses catequesis", exposa el full informatiu.

Un altre objectiu és pensar com fer més vives i joioses les Misses i les celebracions en general.

dimecres, 29 d’octubre del 2014

EL 16 DE NOVEMBRE, PASSEJADA FAMILIAR EN SOLIDARITAT AMB CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


A partir de l'1 de novembre ja es podran fer les inscripcions per participar a la passejada familiar que es durà a terme el diumenge 16 de novembre, organitzada per Berga Resort i Càritas Parroquial de Berga. Per inscriure's cal portar algun/s producte/s de primera necessitat (llet, galetes, llaunes de conserva -sardines, tonyina...-, cacau en pols, sucre, etc.). Les inscripcions poden fer-se a Càritas i a Berga Resort.
El 16 de novembre a les 9 del matí a Berga Resort.

En aquest enllaç es poden veure fotos de la caminada solidària de l'any passat:




dimarts, 28 d’octubre del 2014

INICI DE CURS DE "LA XINXETA" A SANTA MARIA D'AVIÀ


NENS I NENES DE "LA XINXETA" A SANTA MARIA D'AVIÀ
(FOTO: La Xinxeta)

Tal com s'havia anunciat, el 25 d'octubre va començar el nou curs de "La Xinxeta", el grup de nens i nenes (10-12 anys) de la Parròquia de Berga.



Al matí del dissabte els nens i nenes, guiats pels monitors i monitores, es desplaçaren caminant (des de Berga) fins a l'església romànica de Santa Maria d'Avià, on dugueren a terme uns jocs de coneixença. L'eix d'animació, però, va ser el frontal de Santa Maria. Després de dinar participaren en una gimcama per la qual cada vegada que aconseguien una prova se'ls donava una figura del frontal.




Per acabar, la historiadora Dolors Santandreu va explicar-los la història i les característiques del frontal. 




La xerrada va durar molt més dels previst perquè els nens i nenes hi estaven molt interessats i feien moltes preguntes.


dilluns, 27 d’octubre del 2014

TROBADA DE MONITORES DE VILADA


El dissabte 11 d'octubre va tenir lloc a Vilada una trobada de dones que entre 1955 i 1975 foren monitores de les colònies del Bisbat de Solsona que es duien a terme a Vilada per iniciativa de Mn. Lluís Calveras. 


La trobada va ser impulsada per Roser Costa, Dolors Mas i Fina Vilajosana que, juntament amb acompanyants i conciliaris, van celebrar una Missa al bosc i compartiren un dinar de germanor.


La jornada va començar amb aquestes paraules de benvinguda, a càrrec de Roser Costa:

"Bon dia, a totes les que vàreu ser monitores de Vilada, acompanyants i conciliaris.
La idea de trobar-nos va sorgir d´aquestes dues senyores que tinc al meu costat: la Dolors Mas i la Josefina Vilajosana. Cal dir que no ha estat gens fàcil reunir-nos, ja que l´arxiu que tenia Mn. Lluís Calveras no s´ha trobat. Llàstima, perquè ell ho portava tot amb molt ordre. 
Ha estat una tasca una mica complicada buscar-vos; ho hem fet mitjançant fotografies i preguntant a moltes de vosaltres, que també ens heu ajudat. Semblava que buscàvem agulles en un paller. Per sort la resposta ha estat molt bona i us en donem les gràcies.
De nou estem a Vilada i l´ambient és impagable: aquest entorn, aquestes muntanyes, tants records, aquestes rialles, les vostres cares de satisfacció... Deixeu-me dir-vos que no tenen preu.
Algunes de vosaltres ens dèieu que no podíeu venir perquè no us trobàveu bé. Les meves  companyes i jo us contestàvem que aquest dia carregaríem piles per a una bona temporada. No ho dubteu, que serà així.
De tot cor desitgem que passeu un bon dia. Gràcies per acceptar la nostra invitació. Sigueu tots i totes BENVINGUDES!"

Nota: més endavant ampliarem informació dedicant una altra entrada a aquesta trobada i les colònies que es feien a Vilada.



diumenge, 26 d’octubre del 2014

CRÉIXER EN LA FE: EL REGNE DE DÉU, EL REGNE DEL CEL. EL REGNE DELS POBRES


Dilluns passat hi va haver la trobada mensual del grup "Créixer en la fe", de la Parròquia de Berga. Una de les participants van aportar aquesta reflexió sobre el Regne de Déu:

"Quan  de petits ens parlaven del Regne del Cel, t’imaginaves tal vegada un lloc indeterminat, no sé on, no sé què,  però que arribaríem a conèixer i que estaríem a prop de Déu. Potser perquè llegint textualment interpretaves el significat de la paraula Regne,  de la paraula Cel, i sobretot la paraula Déu. Un ser no humà, Totpoderós, que castigava o premiava segons el comportament de cadascú.
En certa manera el Déu de l’Antic Testament que tenia en ment Joan Baptista.
Però Jesús ens dóna a conèixer una altra visió de Déu més propera. Que podem cercar  i trobar, no lluny de nosaltres sinó en el fons del nostre cor. Hem de ser capaços de furgar dintre nostre per sentir aquest Déu-amor, aquest Déu-Pare que ens estima i ens vol fer estimar. Només així podrem aconseguir aquest estat de plenitud amb nosaltres mateixos. Aquest és el Regne del que Jesús ens parla, vivint atents a les necessitats dels altres, buscant la pau i la concòrdia, la solidaritat i la igualtat. Fent amb els nostres actes una societat més humana i més justa, vivim ja el Regne de Déu."
                                                          
                                                                           Montserrat Garcia


dissabte, 25 d’octubre del 2014

LA JOIA DE L'EVANGELI, A NAVÀS


Dimecres vinent, 29 d'octubre, tindrà lloc la primera conferència del cicle d'enguany. Anirà a càrrec de Mn. Josep Escós, rector de Navarcles, que parlarà sobre el pensament del Papa Francesc, a partir del seu document de gran actualitat, "La joia de l'Evangeli".
La conferència serà a 2/4 de 9 del vespre a la Sala d'Actes de la biblioteca municipal.


divendres, 24 d’octubre del 2014

ENTRADES PER LA "SUITE ARAGUAIA", SOLIDÀRIES AMB MANS UNIDES I BETLEM


Diumenge passat, a la Fira de Tardor de Navàs, va iniciar-se una llumineta solidària per la qual se sortejaran dues entrades per assistir al concert "Suite Araguaia", del músic i compositor català Carles Cases. L'acte tindrà lloc el 20 de desembre a l'espai d'Arts Escèniques Kursaal de Manresa.
L'obra és fruit dels diàlegs que el músic Carles Cases i el bisbe Pere Casaldàliga han mantingut al Brasil en diversos viatges dels darrers anys. 
El que es reculli de la llumineta anirà destinat a Mans Unides i a Betlem (per mitjà dels Franciscans de la Custòdia de Terra Santa). El número guanyador serà el que coincideixi amb les tres darreres xifres del primer premi del sorteig de la Loteria Nacional del dissabte 6 de desembre de 2014.

Més informació sobre el concert:




dijous, 23 d’octubre del 2014

TALLER DE COSTURA DE CÀRITAS BERGA: UN COSTURER PETIT, PRÀCTIC I ORIGINAL


Càritas Parroquial de Berga informa, per mitjà del Facebook, de les diverses activitats que duu a terme. Aquesta setmana ens mostren un producte fet per les participants del taller de costura que es duu a terme cada dimecres al matí. Es tracta d'un costurer petit, pràctic i original.


dimecres, 22 d’octubre del 2014

LA PARRÒQUIA DE NAVÀS, A PUNT D'INICIAR UN NOU CICLE DE CONFERÈNCIES FORMATIVES


MN. JOSEP ESCÓS VA SER UN DELS CONFERENCIANTS DEL CURS PASSAT

Segons informa el Full Sarment del diumenge 19 d'octubre, es preveu que aquesta setmana s'anunciï el dia i el tema de la primera de les conferències formatives mensuals que ja fa dos anys que s'iniciaren. Les conferències són obertes a tothom. Normalment es faran la darrera setmana de cada mes, a 2/4 de 9 del vespre, a la Sala d'Actes de la Biblioteca Municipal.


dimarts, 21 d’octubre del 2014

EN QUÈ CONSISTEIX LA CAMPANYA PER AFAVORIR EL SILENCI A L'ESGLÉSIA?


El full parroquial de Balsareny (de diumenge 19 d'octubre) remarca que la campanya de silenci a l'església abans de la Missa no pretén que es faci un silenci buit i estèril sinó un silenci viu, actiu, orant, de pregària i reflexió silenciosa. "Creiem que aquest moment abans de la Missa, pot ser una bona ocasió pel recolliment, per dialogar amb el Senyor, que hem d'aprofitar, no tan sols individualment, sinó també essent conscients que la meva actitud pot ajudar o destorbar la pregària i el respecte als altres", comenta el full.
La Parròquia agraeix a totes les persones que fan l'esforç per fer-ho possible.


dilluns, 20 d’octubre del 2014

VISITA PASTORAL A L'ARXIPRESTAT DEL BERGUEDÀ NORD: PRIMER CONTACTE AMB EL CONSELL D'AVIÀ


Aquesta tardor el bisbe Xavier comença la Visita Pastoral a l'Arxiprestat del Berguedà Nord. Per aquest motiu el dilluns 27 d'octubre, a les 9 del vespre, tindrà un primer contacte amb el Consell de Pastoral de la parròquia d'Avià a fi de programar la visita.

diumenge, 19 d’octubre del 2014

PRODUCTES AMB EL LOGO DEL CENTENARI DE LA CORONACIÓ DE LA MARE DE DÉU DE QUERALT


En el seu moment ja es va informar de la venda d'ampolles i plaques de cava relacionades amb el Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt.


Van sorgint d'altres productes, com adhesius i penjolls de plat amb el logo del Centenari, que es poden comprar en establiments de la ciutat de Berga. 
Els beneficis de la venda d'aquests productes són per recollir fons pel finançament de la festa.


dissabte, 18 d’octubre del 2014

BALSARENY: CAMPANYA PER AFAVORIR EL SILENCI A L'ESGLÉSIA


En la reunió del Consell Parroquial de Pastoral de la Parròquia de Balsareny, que va tenir lloc el 6 d'octubre, es va aprovar la proposta de fer una campanya per afavorir el silenci a l'església abans de la Missa. 

dijous, 16 d’octubre del 2014

LA XINXETA COMENÇARÀ EL NOU CURS A SANTA MARIA D'AVIÀ


SANTA MARIA D'AVIÀ

El dissabte 25 d'octubre començarà el nou curs de "La Xinxeta" (grup parroquial juvenil de 10 a 12 anys, de la Parròquia de Berga) amb una visita a Santa Maria d'Avià, on nens i nenes i monitors passaran la jornada per conèixer-se a través de diverses activitats que es duran a terme.


dimecres, 15 d’octubre del 2014

IMATGES DEL CONCERT A BENEFICI DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


En aquest enllaç es pot veure un video de Televisió del Berguedà amb imatges del concert que dissabte passat va tenir lloc a l'església de Sant Joan de Berga, organitzat per l'Orfeó Berguedà en el marc dels actes de la commemoració del seu centenari i a benefici de Càritas Parroquial.

Enllaç:

http://youtu.be/ZptPgXIbwxw


dilluns, 13 d’octubre del 2014

FELICITACIONS DE LA ZONA DEL LLOBREGAT EN EL 99 ANIVERSARI DEL CARDENAL CAPOVILLA

Demà, 14 d'octubre, el Cardenal Loris F. Capovilla, que fou secretari del Papa Joan XXIII, complirà 99 anys, essent el més ancià dels membres del Col·legi Cardenalici.

Dissabte 11 d'octubre, dia de Sant Joan XXIII, se li va lliurar un àlbum en què capellans, religioses i seglars de la Zona del Llobregat -i alguns d'altres llocs-, el feliciten per l'aniversari. També s'hi van posar algunes fotos del Santuari de Queralt i la Mare de Déu, els goigs de Santa Maria de l'Antiguitat (de Casserres), imatges de marededéus trobades del Berguedà,...

dissabte, 11 d’octubre del 2014

EUCARISTIA D'INICI DE CURS A LA PARRÒQUIA DE BERGA


El diumenge 19 d'octubre, a la Missa parroquial de les 12 del migdia a l'església parroquial, es pregarà per la bona marxa del curs en totes les seves facetes i activitats. S'hi convida de manera especial a totes les persones que formen part d'algun grup d'activitat parroquial.

dijous, 9 d’octubre del 2014

TOT APUNT PER COMENÇAR UN NOU MÒDUL DE REFORMA'T AL PARC DEL LLEDÓ DE BERGA


Càritas Parroquial de Berga informa que està apunt de començar un nou mòdul del curs "Reforma't" (curs de gestió i manteniment d'espais públics).


dimecres, 8 d’octubre del 2014

LA MARE DE DÉU DEL ROSER A BERGA


El passat cap de setmana el carrer del Roser de Berga estava de festa i es van dur a terme diverses activitats que van cloure ahir (festa de la Mare de Déu del Roser) amb la participació a la Missa de 7 de la tarda a l'església de les Sagramentàries. La Missa va ser presidida per Mn. Camil Viladrich i concelebrada per Mn. Joan Rossinyol. Es va pregar de forma especial pels difunts que hi ha hagut durant l'any al carrer del Roser. La Missa va acabar amb el cant de la tornada dels Goigs a la Mare de Déu del Roser.


dilluns, 6 d’octubre del 2014

CONCERT DE LA CORAL DE CALDES DE MALAVELLA A BENEFICI DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA



El dissabte 11 d'octubre, a les 7 de la tarda, hi haurà un concert solidari a l'església de Sant Joan (Berga), a càrrec de la Coral de Caldes de Malavella. 
El concert és organitzat per l'Orfeó Berguedà, en el marc dels actes que es duen a terme per commemorar el centenari de la seva creació.
Els beneficis del concert de dissabte es destinaran a Càritas Parroquial de Berga.


dissabte, 4 d’octubre del 2014

EL BARRI DE CAL MIQUEL CELEBRA LA FESTA DEL PATRÓ, SANT MIQUEL


Foto: Foto Manubens
El cap de setmana passat va ser la festa del Barri de Cal Miquel, de Navàs.
Diumenge 28 de setembre es va celebrar una Missa Rociera, presidida per Mn. Antoni Quesada. Va cantar el Coro Vírgen del Rocío.


Foto: Foto Manubens
Després de la Missa hi va haver la processó amb Sant Miquel, el Patró del Barri.


divendres, 3 d’octubre del 2014

ASSEMBLEA I RELLEU EN LA DIRECCIÓ DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA

 

EL SR. JOSEP VIDAL, FINS ARA DIRECTOR DE CÀRITAS PARROQUIAL, PARLANT A L'ASSEMBLEA

El 25 de setembre es va celebrar l'Assemblea de Càritas Parroquial de Berga. Apart de presentar la memòria i l'estat de comptes del 2013 (entre d'altres punts), l'Assemblea va acceptar la proposta de la Sra. Glòria Simon i Tena com a nova directora, la qual fa anys que col·labora com a voluntària en diversos dels programes que es duen a terme.


LA SRA. GLÒRIA SIMON, NOVA DIRECTORA DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA
(Foto: Càritas Parroquial de Berga)

L'Assemblea va agrair al Sr. Josep Vidal i Perarnau, director sortint, el temps que hi ha dedicat durant els més de cinc anys que ha estat al capdavant de Càritas Parroquial, duent a terme una tasca lloable.


dijous, 2 d’octubre del 2014

EL TOSSALET DE LES FORQUES LLIURA 130 QUILOS D'ALIMENTS A CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


Foto: Associació de Veïns Tossalet de les Forques

Per segon any consecutiu, l'Associació de Veïns del Tossalet de les Forques va lliurar una quantitat considerable d'aliments a Càritas Parroquial de Berga. Un video informatiu de Televisió del Berguedà: