dilluns, 29 de setembre del 2014

ELS MONITORS DE "LA XINXETA" COMENCEN EL NOU CURS AMB IL·LUSIÓ


Foto: "La Xinxeta"

Els monitors i monitores del grup juvenil "La Xinxeta", de la Parròquia de Berga, ja han posat fil a l'agulla per configurar el programa del nou curs que està apunt de començar i que, com altres anys, oferirà un seguit d'activitats preparades amb molta il·lusió, en les quals participaran els nens i nenes al llarg de l'any. 

"La Xinxeta" al Facebook: 




diumenge, 28 de setembre del 2014

SERRATEIX COMMEMORARÀ EL MIL·LENARI DEL MONESTIR AMB PRÈDICA DE MN. ENRIC BARTRINA


IMATGE DE LA REPRESENTACIÓ DEL RETAULE DE STA. MARIA I ST. URBICI

El proper cap de setmana se celebraran les Festes d'Octubre a Serrateix, que començaran el dissabte amb la 24ª edició de la representació del Retaule de Santa Maria i Sant Urbici. L'acte es durà a terme a les 9 del vespre, seguit d'un concert a càrrec del duet Júlia i Carla Conangla. Entremig, torrades de pa i vi bo.
El diumenge, a 2/4 de 12, se celebrarà la Missa commemorativa del mil·lenari del Monestir, amb prèdica de Mn. Enric Bartrina, arxiver diocesà, i amb cants de la Coral Nova de Navàs, la qual oferirà un concert després de la Missa. Posteriorment es farà un dinar medieval al monestir.


dissabte, 27 de setembre del 2014

SER VOLUNTARI/ÀRIA DE CÀRITAS, PER QUÈ NO?



De Càritas Berga: 

A Càritas Parroquial de Berga ja hem començat el nou curs.
Un curs amb molts projectes, activitats, .... I ens calen persones  
que ens donin un cop de mà per fer-ho posible. ET 
NECESSITEM TU!!!! TRUCA'NS !!!! (938223155)
PASSA'NS UN EMAIL!!!!! (caritasparroquialberga@gmail.com)
ENVIA'NS UN MISSATGE PEL FACEBOOK!!!!

divendres, 26 de setembre del 2014

L'ESPÀ: CONCERT DE FESTA MAJOR A L'ESGLÉSIA DE SANT ANDREU


El cap de setmana passat es va celebrar la Festa Major de L'Espà, que es troba al municipi de Saldes. El diumenge 21 hi va haver un concert a l'església de Sant Andreu, abans de la celebració de la Missa. 
Enllaç per veure el video de Televisió del Berguedà sobre el concert:

http://youtu.be/eel-fBoJ2Ak



dimarts, 23 de setembre del 2014

NOVA METODOLOGIA A "CRÉIXER EN LA FE"


Ahir va començar el nou curs del grup "Créixer en la Fe", que es reuneix el tercer dilluns de cada mes a l'escola Vedruna de Berga, a les 9 del vespre. Enguany, amb el tema "Els signes del Regne de Déu", s'ha canviat la dinàmica del grup, amb una nova metodologia seguint les pautes del llibret proposat. Durant el mes previ a cada trobada, cadascú es llegirà a casa el capítol acordat, reflexionarà sobre el continut del text i se'l prepararà per tal de compartir idees i noves aportacions, impressions, dubtes, etc. en el grup. D'aquesta manera hi haurà més participació, més diàleg, per part de tothom i es crearà més sentiment de pertinença al grup, que és obert a totes les persones interessades a créixer en la seva fe.


Com en altres anys, el grup comptarà amb els coneixements de Mn. Marc Majà i d'en Florenci Besora, que ajudaran a la reflexió i a l'aclariment de determinats dubtes que vagin sorgint.
La propera trobada serà el dilluns 20 d'octubre.


dilluns, 22 de setembre del 2014

diumenge, 21 de setembre del 2014

MANS UNIDES A LA FIRA DE SANTA TECLA DE BERGA


Aquest cap de setmana se celebra a Berga la Fira de Santa Tecla i Mans Unides hi és present en un estand on es poden adquirir diversos productes.



Els beneficis són pels projectes d'enguany a Etiòpia i El Congo.

La de Santa Tecla és una fira agroalimentària i ramadera que s'ubica al Passeig de la Indústria. 

Una imatge simpàtica de la Fira:


Informació sobre la Fira:




dissabte, 20 de setembre del 2014

MN. ANTONI GUIXÉ PREDICARÀ A L'AMETLLA DE MEROLA


Aquest cap de setmana se celebra la Festa Major de l'Ametlla de Merola, en honor a Sant Mateu (festa: 21 de setembre). 
La Missa Solemne de demà, a les 11 de matí, serà cantada pel Cor Parroquial, amb els cants de la "Missa Catalana" composta per Ramon Cabra, director del Cor Parroquial.
Es venerarà la relíquia de Sant Mateu i es cantaran els Goigs:


Dilluns se celebrarà la Missa pels difunts, també a les 11 del matí. Serà concelebrada pels capellans veïns i d'altres. Predicarà Mn. Antoni Guixé, rector de Cardona.


divendres, 19 de setembre del 2014

GALA DE QUERALT I TRET DE SORTIDA A LA PREPARACIÓ DEL CENTENARI DE LA CORONACIÓ


A L'ESQUERRA, EL LOGOTIP DEL CENTENARI DE LA CORONACIÓ

El 8 de setembre, festivitat de la Gala de Queralt a Berga, un cop finalitzada la celebració religiosa al Santuari es va fer públic el guanyador del concurs del logotip de les festes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Aquest ha estat el Sr. Salvador Vinyes i la imatge guanyadora (que es pot veure a la foto d'encapçalament, al costat de l'església) presidirà d'aquí en endavant tots els actes del Centenari.
Quan tot just manquen dos anys per aquesta entranyable celebració berguedana, que serà commemorada del 31 d'agost al 8 de setembre de 2016, la comissió organitzadora ja ha posat fil a l'agulla per tal de començar a preparar els actes de les festes, a organitzar també diverses activitats per recollir fons per a l'organització de les mateixes i a animar a tota la ciutadania de la capital berguedana perquè s'impliqui a fons en aquest esdeveniment que té lloc cada 25 anys d'ençà de la Coronació canònica de la Mare de Déu de Queralt l'any 1916.


EL CONCERT DE SARDANES QUERALTINES (5 DE SETEMBRE DE 2014)

Ja en vigílies de la Gala d'enguany, el 5 de setembre, va celebrar-se al Teatre Patronat un concert de sardanes queraltines interpretades per la Cobla Pirineu i en breu sortirà Loteria de Nadal a benefici de l'aniversari de la Coronació. Les participacions podran adquirir-se en diversos establiments berguedans i també a la ciutat de Solsona.




dijous, 18 de setembre del 2014

APLEC AL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE PALLER


Paller és una de les advocacions marianes de les que anomenem "marededéus trobades" i en celebrem la festa el 8 de setembre. 
El Santuari de la Mare de Déu de Paller està situat a Bagà (Alt Berguedà) i, com cada any, s'hi va aplegar una bona colla de devots per festejar la Mare de Déu de Paller. La Missa va ser presidida per Mn. Miquel Farràs, rector de Bagà. En aquest reportatge de Televisió del Berguedà es pot veure un tast de la festa:

http://youtu.be/qw2FiiwAyAA

Els Goigs (clicant sobre la imatge s'ampliarà):

Per a aprendre'n més sobre la devoció baganesa a la Mare de Déu de Paller, podeu visitar aquest enllaç:

http://turismebaga.com/santuari-de-paller/



dimecres, 17 de setembre del 2014

GALA DE CORBERA 2014


Diumenge es va celebrar la Gala al Santuari de Corbera. La Missa, a la 1 del migdia, va ser celebrada per Mn. Marc Majà. Després de la Missa els trabucaires de Castellar del Riu van fer una galejada en honor a la Verge. Tampoc hi va mancar el ball de la coca i el repartiment d'aquesta.

Es poden veure unes imatges en aquest video de Televisió del Berguedà:



Més informació sobre el Santuari de Corbera:




dimarts, 16 de setembre del 2014

ADORATRIUS DE BERGA: RENOVACIÓ DELS VOTS I EXERCICIS ESPIRITUALS


Ahir, festa de la Mare de Déu dels Dolors, les Germanes Adoratrius de Berga van renovar els vots a la Missa de les 7 del vespre, la qual fou presidida pel sacerdot claretià Josep Armengol, natural d'Ogern (al Bisbat de Solsona) i resident a Vic, que aquesta setmana dirigeix els Exercicis Espirituals de la comunitat.

Unes fotos més:






dilluns, 15 de setembre del 2014

25 ANYS DEL MINISTERI DE MN. CLIMENT FORNER A SANT JOAN, VIVER I SERRATEIX


MN. CLIMENT FORNER A LA FESTA DE SANT URBICI (SERRATEIX, 6 D'AGOST 2014)

El full interparroquial "Sarment" d'ahir informa que el segon diumenge de setembre de 1989 Mn. Climent Forner i Escobet va començar a posar-se al servei ministerial de Sant Joan de Montdarn, Viver i Serrateix. Venia de Navàs, on havia estat el rector durant una trentena d'anys.
Des del full, els feligresos preguen que Déu li conservi la salut i la bona voluntat de continuar prestant aquest servei mentre pugui, a la vegada que els donen les gràcies, a Ell i a ell.


diumenge, 14 de setembre del 2014

FESTA DE L'EXALTACIÓ DE LA SANTA CREU, PATRONA D'EL MOJAL


INTERIOR DE L'ESGLÉSIA

Avui, festa de l'Exaltació de la Santa Creu, El Mojal (nucli inclòs en el municipi de Navàs) ha celebrat la seva Festa Major. 


FULL EXTRAORDINARI REPARTIT DIUMENGE PASSAT A L'ESGLÉSIA

La Missa Solemne de les 12 del migdia ha estat presidida pel rector de Navàs, Mn. Antoni Quesada, i ha concelebrat Mn. Lluís Tollar, rector de Solsona, que durant la celebració ha administrat el Sagrament del Baptisme a una nena.


El Cor Parroquial de Navàs ha acompanyat els cants.


La celebració ha acabat amb el cant dels Goigs dedicats a la Santa Creu del Mojal, la lletra dels quals és de Mn. Climent Forner i l'autor de la música, Mn. Jaume Freixa. L'autor del dibuix de l'edició impresa (1972) és Mn. Joan Bajona.


Alguns fragments dels Goigs:

Puix la creu ens redimia,
aixequem-la per senyal:
Creu sagrada, llum i guia,
llum i guia d'El Mojal.

(...)

Dins la nostra esglesiola
hi ha la Verge del Roser,
dolça Mare que agombola
tots els fills que en Crist rebé.
De la falda de Maria
emprendrem el vol més alt.

Com un pi de bona planta
el brancam has escampat,
i ara vénen venerant-te
de Navàs i Sant Cugat,
Argensola i rodalia
de l'antic Castelladral.

Nostres llars i nostres terres
presideix, oh crucifix;
allibera'ns de les guerres
i de tots els enemics.
T'invoquem amb valentia
contra el llamp i el temporal.

(...)

Salva el poble que es gloria
en aquesta festa anyal:
Creu sagrada, llum i guia,
llum i guia d'El Mojal.

En aquest video, un tast dels Goigs cantats avui:


Es poden veure algunes fotos més en aquest enllaç:




dissabte, 13 de setembre del 2014

CONFIRMACIONS A LA PARRÒQUIA DE NAVÀS


Foto: Foto Manubens

Dissabte 6 de setembre quatre joves de Navàs van rebre el Sagrament de la Confirmació de mans del bisbe Xavier, a l'església parroquial de Navàs. La celebració va tenir lloc a la Missa de 2/4 de 9 del vespre, que fou ben participada per part dels confirmands i les seves famílies i ben animada amb els cants del Cor Parroquial.


Foto: Foto Manubens

Un cop acabada la Missa, Mn. Antoni Quesada va obsequiar a cada jove confirmat amb un exemplar del llibre "De Cafarnaüm a Jerusalem", de Teodor Suau, convidant-los a una futura trobada per comentar el text un cop se l'hagin llegit.


Per la seva part els confirmats van agrair a Mn. Antoni Quesada el temps que els ha guiat en la catequesi, a més a més d'agrair l'acompanyament de les respectives famílies, del bisbe i de la comunitat. Van acabar la seva intervenció final amb aquestes paraules: "Ara que ja hem rebut l'Esperit Sant, desitgem que amb la seva força siguem persones valentes per encarar la vida i ens proporcioni la maduresa per ajudar a crear un món just i en Pau."



divendres, 12 de setembre del 2014

DES DEL FULL PARROQUIAL DE LA POBLA CONVIDEN A INSCRIURE ELS NENS A CLASSE DE RELIGIÓ



Ara que ens trobem a inici del nou curs escolar, en el full parroquial de la Pobla de Lillet corresponent a diumenge 7 de setembre hi ha una invitació-recordatori a inscriure els nens i nenes a classe de Religió (a l'escola pública):

"Penseu a apuntar els infants a l'assignatura de Religió.
Els anirà bé per a una bona cultura religiosa; i també per a uns valors que els faran autènticament feliços", diu el full parroquial.


dimarts, 9 de setembre del 2014

FESTA MAJOR AL SANTUARI DE FALGARS


El Santuari de Falgàs va celebrar diumenge la seva Festa Major, amb una Missa presidida per Mn. Joan Lladó, rector de La Pobla de Lillet, i solemnitzada amb els cants del grup vocal V-9, de Viladomiu Nou, que després de la Missa va oferir un concert.


MN. JOAN LLADÓ CELEBRANT L'EUCARISTIA


EL GRUP VOCAL V-9

En aquest video es pot sentir l'homilia de Mn. Joan Lladó:


En aquest altre video es pot sentir el grup vocal V-9 en un dels cants de la Missa:


Falgàs és una advocació mariana que comparteix diada el 8 de setembre (Solemnitat del Naixement de Maria) amb d'altres advocacions (Núria, Meritxell, Queralt, Paller...), de les quals les imatges són conegudes com a "marededéus trobades".


La imatge de la Mare de Déu de Falgàs és gòtica, del segle XIV. Esculpida en alabastre, amb la mà esquerra aguanta el seu fill, alletant-lo.


Els Goigs, que foren cantats abans del concert, mentre els devots pujaven al cambril a venerar la Mare de Déu, narren la intervenció extraordinària de la Mare de Déu en auxili dels seus fills poblatans:


Aquest tercer video mostra un fragment dels Goigs, cantats diumenge passat al Santuari:




dilluns, 8 de setembre del 2014

NAVÀS: CÀRITAS PARROQUIAL COL·LABORA EN L'ORGANITZACIÓ DE LA FESTA DE LA INTERCULTURALITAT


Un any més Càritas Parroquial de Navàs va participar en l'organització de la Festa de la Interculturalitat que es va celebrar dissabte a la Plaça Gaudí.
A més a més de tallers (de Henna, d'escriptura àrab...) i de balls i música a càrrec de persones de diverses cultures que conviuen al poble, és costum fer un tast gastronòmic amb plats elaborats a partir de receptes de les cultures presents a la festa. Càritas Parroquial es fa càrrec del tast gastronòmic de Catalunya.


VOLUNTÀRIES DE CÀRITAS PARROQUIAL



D'ALTRES CULTURES PRESENTS A LA FESTA

Càritas Parroquial ha estat un dels puntals, juntament amb la ONG Germans del Món, des dels inicis d'aquesta festa que és impulsada per l'Àrea d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de Navàs.


diumenge, 7 de setembre del 2014

SANTUARI DE QUERALT: LES IMATGES DE SANTA MARIA DE QUERALT A TRAVÉS DEL TEMPS



Com ja es va anunciar, a l'interior de l'església del Santuari de Queralt es pot veure, fins el 30 de setembre, una exposició d'imatges de Santa Maria de Queralt al llarg del temps. 





Per veure bé tota l'exposició i gaudir-ne, es recomana fer una visita al Santuari.
Enllaç a un breu reportatge de Televisió del Berguedà sobre l'exposició:

http://youtu.be/6HwXnPB3Aqs



dissabte, 6 de setembre del 2014

EL SANTUARI DE QUERALT ES VA PREPARANT PER LA FESTA DEL 8 DE SETEMBRE


Des del 31 d'agost que el Santuari de Queralt s'està preparant de cara a la festa grossa, que se celebrarà el 8 de setembre. Cada dia s'ha anat fent la Novena i Missa a les 6 de la tarda, amb participació de persones vingudes de diverses poblacions berguedanes i de d'altres indrets. Persones i grups s'han atansat al Santuari durant la setmana prèvia a la Gala. Ahir, per exemple, un grup de persones amb dificultats motrius va visitar a la Mare de Déu i va deixar-hi, com a obsequi, una manualitat en forma de pastís elaborada per ells mateixos malgrat les dificultats que tenen amb la motricitat fina de les mans per doblegar papers i fer treballs d'aquest tipus.


UN DETALL DE LA MISSA D'AHIR

Aquest video de Televisió del Berguedà fa cinc cèntims de les novetats d'enguany al Santuari:




divendres, 5 de setembre del 2014

LA GALA DE QUERALT SERÀ RETRANSMESA EN DIRECTE PER TELEVISIÓ DEL BERGUEDÀ


Com en anys anteriors, el 8 de setembre la Gala de Queralt serà retransmesa en directe per Televisió del Berguedà, en un programa dedicat a Queralt, a la Mare de Déu i a tota la festivitat relacionada amb aquest dia. El programa començarà a les 11 del matí i a les 12 es retransmetrà la Missa en directe.

http://youtu.be/naohJEz8vuI