dimecres, 30 d’abril del 2014

MONTCLAR: VOT DE POBLE A SANT SEBASTIÀ


El Dilluns de Pasqua Montclar va celebrar el vot de poble a Sant Sebastià, amb una Missa presidida per Mn. Josep Mª Santcliments. Enguany la festa va comptar amb la inauguració del retaule restaurat. El video de Tele Berga recull les intervencions que es van fer en l'acte d'inauguració.

També en podeu trobar més informació a la pàgina web del Bisbat de Solsona:



dimarts, 29 d’abril del 2014

EL GRUP "CRÉIXER EN LA FE" CELEBRA SANT JOAN XXIII


El grup "Créixer en la fe", en una sessió amb poca assistència, després de la xerrada d'en Florenci Besora va celebrar la canonització del Papa Roncalli i va brindar per Sant Joan XXIII.


Les galetes eren vingudes de Sotto il Monte, comprades a la Casa Natal del Papa Joan XXIII, per col·laborar en els seus projectes.



diumenge, 27 d’abril del 2014

EL SANT DE SOTTO IL MONTE


Avui, una salutació especial des de Sotto il Monte, poble natal de Sant Joan XXIII:

27 d'abril a Montserrat
celebren la seva Patrona,
mentre tota la humanitat
mira avui cap a Roma.

El Papa Francesc canonitza
Joan XXIII i Joan Pau II,
dos Papes de la nostra Església
que estimen arreu del món.

Des de Sotto il Monte estant,
amb pau i alegria,
celebrem el nou sant
que d'anys ençà ens fa de guia.

El nostre Joan vint-i-tres
ja es troba a l'altar.
Un sant amb bon humor i de pes,
en qui es pot ben confiar.


dissabte, 26 d’abril del 2014

FESTA PATRONAL DE LA RESIDÈNCIA D'AVIS DE NAVÀS


"LA CASA DE TOTS", REVISTA DE LA RESIDÈNCIA D'AVIS DE NAVÀS

El full parroquial de Navàs informa que demà, 27 d'abril, a 2/4 d'11 del matí se celebrarà una Missa Solemne a la Residència d'Avis amb motiu de la festa de la seva patrona, la Mare de Déu de Montserrat.
Per altra banda, l'1 de maig se celebraran els 30 anys de la fundació de la Residència i la Missa d'Acció de Gràcies serà també a 2/4 d'11 del matí.


divendres, 25 d’abril del 2014

FESTA A L'ERMITA DE SANT JORDI


Abans d'ahir el bon temps va acompanyar i moltes persones es van aplegar a l'entorn de l'ermita de Sant Jordi, a Cercs. La Missa va ser presidida per Mn. Marc Majà, rector de Berga.
El video, de Tele Berga, mostra unes pinzellades de la festa.


dijous, 24 d’abril del 2014

TALLER DE COSTURA DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


El curs passat Càritas Parroquial de Berga va iniciar un taller de costura que, a més a més de ser un lloc d'aprenentatge de les nocions bàsiques de cosir, principalment pretén ser un espai de relació, de realització d'una feina motivadora i d'ajuda a les persones que hi participen de manera que els suposi un petit parèntesi en el seu dia a dia. El taller es duu a terme gràcies a la tasca de quatre voluntàries.


Les fotos que acompanyen la informació són d'alguns dels treballs que es fan: un calçat  d'anar per casa, fet amb roba reciclada d'un texà vell, i una catifa feta amb retalls de samarretes velles.



dimecres, 23 d’abril del 2014

CINC ANYS DE SANT JORDI SOLIDARI DE CÀRITAS


Un any més Càritas Parroquial ha estat present a la plaça Sant Joan de Berga, recollint contes per a quitxalla de 0 a 14 anys. És el cinquè any que s'organitza aquesta activitat i s'obtenen contes usats i d'altres de nous, que diverses persones aporten responent a la crida de Càritas.



dimarts, 22 d’abril del 2014

EL 27 D'ABRIL, NOU TALLER DE DANSA SOLIDÀRIA A BERGA


Càritas Parroquial de Berga recorda que diumenge que ve, 27 d'abril, al Centre Cívic de Berga hi haurà tallar de dansa lliure, conduït per Amèlia Alvera. Per participar-hi cal portar aliments, que seran lliurats a Càritas.  


dilluns, 21 d’abril del 2014

APLEC A L'ERMITA DE SANT JORDI


El proper dimecres, 23 d'abril, festivitat de Sant Jordi, habitants de Sant Jordi, de Cercs, de La Rodonella i de d'altres indrets de la contrada s'aplegaran a l'ermita de Sant Jordi per celebrar-hi l'Eucaristia a les 11 del matí. És costum que després de la Missa es beneeixin els panets i es reparteixin entre els assistents.
En aquest enllaç es pot veure un video de Tele Berga corresponent a l'aplec de l'any passat:

http://youtu.be/pvczWnUgkOI



diumenge, 20 d’abril del 2014

MOLT BONA PASQUA A TOTHOM!


En aquest enllaç, la interpretació de l'himne "Matí de Pasqua florida", amb lletra d'Antoni Deig i Clotet (que fou bisbe de Solsona) i música del sacerdot Miquel Barbarà. És interpretada pel Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona:

http://youtu.be/AgeJJLe6wWA

Molt joiosa Pasqua a tothom!


dissabte, 19 d’abril del 2014

EL CASAL VERGE DE MONTSERRAT CELEBRARÀ LA FESTA PATRONAL PER SANT JORDI


IMATGE ANTIGA (DE FA UNS 10 ANYS...) D'UNA ACTIVITAT AL CASAL VERGE DE MONTSERRAT, DE BALSARENY, EL DIA DE LA FESTA PATRONAL

La Parròquia de Balsareny informa que com que enguany la Mare de Déu de Montserrat s'escau en diumenge, el Casal (residència) Verge de Montserrat celebrarà la seva festa patronal el dia 23 d'abril, Diada de Sant Jordi. La Missa serà a les 11 del matí.



divendres, 18 d’abril del 2014

FINAL DEL CURS DE DEPENDENT/A DE COMERÇ



El matí del 15 d'abril 7 noies i 2 nois van finalitzar el curs de Dependent/a de comerç, organitzat per Càritas Parroquial de Berga, en el qual es van formar com a dependents/es i manipuladors/es d'aliments. 


Primerament van visitar el supermercat Llobet de Berga, per tal que poguessin veure el funcionament, organització... d'un supermercat -continguts treballats durant el curs-, com també l'atenció al client, merchandising, manipulació d'aliments, habilitats de desenvolupament personal, autoconeixement, treball en equip, comunicació...



Després es va fer el lliurament de certificats i beques, i es va celebrar el final de curs amb un bon esmorzar.


Càritas Parroquial agraeix als nois i noies que han participat en el curs, com també als voluntaris i voluntàries que han dedicat el seu temps a formar aquests joves.


dimecres, 16 d’abril del 2014

dimarts, 15 d’abril del 2014

CAP NEN SENSE CONTE PER SANT JORDI


Fa quatre anys que Càritas Parroquial de Berga promou el Sant Jordi solidari amb la finalitat d'aconseguir contes pels nens i nenes beneficiaris dels diferents serveis que es duen a terme per a infants. En la tasca de Càritas és important promoure la cultura i l'aprenentatge i aquest objectiu es treballa ens els diferents programes per a nens i nenes, induint-los a la lectura. Per tal de potenciar-ho, Càritas vol que cada infant tingui contes per llegir, divertir-se, imaginar i aprendre. Per això fa una crida a la solidaritat demanant als berguedans i berguedanes que, per a contribuir a l'assoliment de l'objectiu esmentat, la Diada de Sant Jordi portin contes per a infants de 0 a 14 anys. El punt de recollida serà a la Plaça Sant Joan.

Enllaç del cartell:

https://drive.google.com/file/d/0B_-CQrBgMfA3N2U0TVhGOGZNd3c/edit?usp=sharing




dilluns, 14 d’abril del 2014

RÈQUIEM DE MOZART A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE BERGA



El full informatiu de la Parròquia de Berga informa que Divendres Sant, a 2/4 de 8 del vespre, l'església parroquial acollirà un concert de Setmana Santa a càrrec de l'Orquestra del Teatre Instrumental i de la Coral i l'Orquestra de l'Escola Municipal de Música de Berga. Interpretaran el Rèquiem de W.A. Mozart.
L'acte és organitzat per l'Escola Municipal de Música de Berga. 


diumenge, 13 d’abril del 2014

SERVEI DE PERRUQUERIA SOLIDÀRIA A CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


Des del mes de setembre passat Càritas Parroquial de Berga compta amb un nou servei. Es tracta d'un servei de perruqueria solidària pel qual es posa al servei de les persones ateses per Càritas la possibilitat que una voluntària, que és perruquera, els arregli i talli els cabells.
L'any passat se'n van beneficiar 96 persones.
Càritas comenta:

"Hi ha gent que fa mesos, inclús anys, que no trepitja una perruqueria. L'aspecte físic cuidat ens ajuda a tots a sentir-nos millor, a pujar la nostra autoestima, a presentar-nos a una entrevista de treball amb una bona imatge, a canviar la primera impressió que els altres poden tenir, ...."



dissabte, 12 d’abril del 2014

INAUGURACIÓ DEL RETAULE DE MONTCLAR


Després d'haver-se finalitzat la restauració del retaule barroc de la capella de la Mare de Déu del Roser, de la Parròquia de Montclar (El Berguedà), el 21 d'abril s'inaugurarà coincidint amb el Vot de Poble de Sant Sebastià. 
Tal com informa el Full Diocesà d'aquesta setmana, a les 12 del migdia se celebrarà l'Eucaristia a l'església de Sant Martí de Montclar. A les 5 de la tarda es resarà el Rosari, seguit de la Processó. A les 6 hi haurà la presentació i inauguració del retaule.

Per aprendre més sobre Montclar:

http://www.montclar.cat/recursos-compartits/arxius/miscelania-de-montclar/3%20Patrimoni%20arquitectonic%20i%20cultural.pdf




divendres, 11 d’abril del 2014

DIMECRES SANT: "JO CREC" A L'AMETLLA DE MEROLA


El dimecres 16 d'abril (Dimecres Sant) es projectarà el documental "Jo crec" a la sala social "Queda't" de l'Ametlla de Merola. Serà a 2/4 de 6 de la tarda i tothom és convidat a veure aquest bon testimoniatge de fe.

Pàgina web de "Jo crec":

www.jocrec.net




dimecres, 9 d’abril del 2014

ASSEMBLEA DIOCESANA DE CÀRITAS


Dissabte passat es va celebrar l'Assemblea Diocesana de Càritas a Golmés. Càritas Parroquial de Berga ha fet arribar una crònica de la jornada:

El dissabte dia 5 d’abril de 2014 vàrem celebrar l’Assemblea Diocesana de Càritas a Golmés. És la trobada anual de Càritas Diocesana en la qual compartim el treball que cadascuna de les Càritas, més grans o més petites, ha realitzat durant l’any.

A dos quarts d’onze va començar l’assemblea amb la benvinguda per part de la presidenta de Càritas Parroquial de Golmés, la Sra. Maite Torra, i a continuació Mn. Climent Capdevila, rector de la Parròquia, ens va llegir la pregària – Parenostre de Déu per a tu -. Seguidament va presentar l’acte el Director, el Sr. Josep Vidal, que va agrair a Càritas Parroquial de Golmés l'acollida i la il·lusió. 
(...)
A continuació el Delegat Diocesà va donar la benvinguda a tots els participants (...) i la Secretària, la Sra. Roser Rubinat, va llegir l’acta de l’Assemblea anterior. Després l’administrador, el Sr. Rossend Lloreta, va presentar els comptes de l’any 2013 i el pressupost per a l’any 2014. També va informar sobre el Fons Solidari Diocesà i el Pla d’Ajuda Social.
Tot seguit la Secretària va presentar la Memòria de l’any 2013, destacant l’augment de recursos econòmics invertits en els Programes d'Acollida i d'Infància, a més a més de l’augment de demandes al Pla d’Ajuda Social i al Fons Solidari Diocesà.
A continuació ens vam reunir en quatre Grups de Treball: Família, Infància, Vellesa i Càritas per plantejar-nos: On som i cap a on volem anar. Aquesta activitat va ser molt ben acceptada per tots els voluntaris que, un cop es va fer la posada en comú al plenari, van demanar que es fes arribar a les Càritas els resums de tot el que havien dit els diferents grups.
Ens vàrem dirigir tots junts a la Parròquia de Sant Salvador per celebrar l'Eucaristia, presidida pel Delegat Diocesà i concelebrada per 5 mossens del Bisbat. L’orfeó del poble ens va acompanyar amb els seus cants i alguns voluntaris van portar les ofrenes: un rellotge, una branca d’olivera, l’oli, el pa i el vi, explicant el significant de cadascuna d’elles.

El dinar de germanor en un restaurant proper va posar fi a l'Assemblea diocesana, que va comptar amb l’assistència d'unes 100 persones.


dimarts, 8 d’abril del 2014

CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA: RESULTAT I AGRAÏMENT DE LA CAMPANYA "CONSTRUIR ESPAIS D'ESPERANÇA"


TAULONS AMB MISSATGES D'ESPERANÇA, DISSABTE PASSAT

Càritas Parroquial de Berga ha enviat la següent nota de premsa, en referència a la Campanya "Construir espais d'esperança", que va tenir lloc dissabte passat:

El passat dia 5 d’abril, a Càritas Parroquial de Berga vam dur a terme una Campanya amb els objectius de donar a conèixer l’entitat, de sensibilitzar als berguedans i berguedanes sobre la tasca que duem a terme i sobre les necessitats socials existents, i de recaptar fons.

Tot el dia vam estar a la Plaça St. Joan,  on es va muntar una taula d’informació sobre Càritas, i es va fer recollida de donatius amb les guardioles solidàries. Es va comptar amb la participació de varis  grups parroquials i de lleure infantil i juvenil de la nostra ciutat. A la tarda, amb els  nens i nenes de la Coral Xerics, que ens van fer una cantada, i els Granger’s del Berguedà, que van animar amb una ballada de country.

La gent que es va apropar va poder escriure el seus missatges d’esperança en uns taulons. Alguns exemples  són:

“Tots junts ens en sortirem”.
“Un món millor és un món més just”.
“Tot està per fer i tot és possible”.

Els resultats van ser positius pel que fa al suport obtingut i es van recollir 1.712,89 euros. Aquests diners seran destinats als diferents projectes que es duen a terme i a les necessitats econòmiques i socials que s’atenen.

Volem agrair la col·laboració de tots els berguedans i berguedanes, que ens anima, una vegada més, a continuar treballant per un món més just.

GRÀCIES PER AJUDAR-NOS A AJUDAR!!!!

Càritas Parroquial de Berga


                                                                                                                                                                                

dilluns, 7 d’abril del 2014

LA PARRÒQUIA DE PUIG-REIG PREPARA LA SETMANA SANTA


ESGLÉSIA NOVA DE PUIG-REIG

La Parròquia de Sant Martí (Puig-reig) ha donat a conèixer les celebracions i d'altres actes que es duran a terme durant la Setmana Santa:

*Diumenge de Rams: a 2/4 de 12, aclamació de Jesús, que ve com a Salvador i Messies, amb cants, palmes, rams, pancartes... fetes pels infants de la catequesi. L'aclamació es farà des de l'església romànica fins a l'interior de l'església nova, on se celebrarà la Missa. L'Evangeli serà proclamat junt a una projecció de la Passió en powerpoint.

*Dimecres Sant: celebració penitencial a les 8 del vespre.

*Dijous Sant: Missa de la Cena del Senyor a les 8 del vespre i Vetlla al Santíssim fins a les 11 de la nit.

*Divendres Sant: Via Crucis a 2/4 de 10 del matí i Funció Litúrgica a 2/4 de 5 de la tarda. 

*Dissabte Sant: Solemne Vetlla Pasqual a les 9 del vespre.

*Diumenge de Pasqua: Misses a les mateixes hores que els diumenges.


diumenge, 6 d’abril del 2014

COUNTRY SOLIDARI PER CONSTRUIR ESPAIS D'ESPERANÇA AMB CÀRITAS


D'entre les activitats que ahir es van desenvolupar a Berga en la jornada de Càritas al carrer "Construint espais d'esperança", a la tarda hi va haver l'actuació de la coral infantil "Xerics" i els Granger's del Berguedà van col·laborar amb una ballada de country. 


Durant tot el dia els vianants podien informar-se, aportar donatius per Càritas i escriure missatges d'esperança.



Els nens i nenes de "La Xinxeta" i els joves de "Puntiseguit" també van col·laborar.

Es poden veure més fotos en aquest enllaç:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5999250169702528305?authkey=COO8-dvW-czavQE




dissabte, 5 d’abril del 2014

MANS UNIDES DE BERGA EXPOSA TREBALLS D'ALUMNES DE RELIGIÓ


Mans Unides ha estat present a la Fira d'Entitats Socials i de Cooperació que ha tingut lloc aquest matí a Berga. A l'estand de Mans Unides s'hi podien comprar productes de Comerç Just i material propi de la ONG (samarretes, bosses, llibretes...)


Com a novetat, a l'interior de la carpa s'hi podien veure treballs que han estat fets per alumnes de l'assignatura de Religió Catòlica de les escoles berguedanes Santa Eulàlia i La Valldan.


Es poden veure més fotos de la Fira en aquest enllaç:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5998893790324106993?authkey=CJG_1a7umL2SwAE



dijous, 3 d’abril del 2014

MES D'ABRIL PLE DE FESTES A L'ARXIPRESTAT DEL LLOBREGAT



L'arribada de la primavera i del bon temps ve acompanyada de festes, pelegrinatges, aplecs... en diverses esglésies, parròquies, ermites, etc. A l'Arxiprestat del Llobregat el mes d'abril es podrà gaudir de les següents celebracions:

*21 d'abril:

     -Montclar: vot de poble a Sant Sebastià, a les 12 del migdia. A la tarda, Sant Rosari i processó.

     -St. Maurici: Missa a les 12.

     -Serrateix: aplec a Sant Just: Missa, goigs i dinar de germanor.

*23 d'abril: a les 11 del matí, Missa a l'ermita de Sant Jordi, a Sagàs.

*25 d'abril:

     -Balsareny: vot de poble, repartiment del panet beneït i Festa Major.

     -Gironella, Cal Bassacs: vot de poble, celebració a la capella de Sant Marc.


     -Puig-reig: festa a la capella de Sant Marc.

*27 d'abril:

     -Balsareny i Navàs: festa patronal de la Residència d'Avis.

     -Cal Prat: Festa Major.

     -Viver: festa de Sant Pere Màrtir i ouada de Pasqua.

*29 d'abril: a Viver, festa de Sant Pere Màrtir, amb Missa i benedicció de l'arç.

(Informacions extretes del full interparroquial "Sarment")


dimarts, 1 d’abril del 2014

"LA XINXETA" VISITA L'ARXIU PARROQUIAL I L'ESGLÉSIA DE SANTA EULÀLIA


Els mesos de febrer i març el grup parroquial "La Xinxeta" (de nens i nenes de cinquè i sisè de Primària) va participar en dues activitats, la primera de les quals fou el dia 15 de febrer i va consistir en la visita de l'arxiu parroquial, sota la guia de la historiadora Dolors Santandreu. Després reberen la visita dels senyors Berga, que els van proposar el joc "L'enigma de les set portes", pel casc antic de la ciutat.    


La segona activitat va tenir lloc el dia 22 de març. Els nens i nenes van visitar l'església de Santa Eulàlia i el rector, Mn. Marc Majà, els va anar explicant totes les parts que formen una església.


Fins i tot van visitar el campanar i el rellotge.


El proper dissabte, 5 d'abril, "La Xinxeta" contribuïrà a construir espais d'esperança amb Càritas Parroquial, en la jornada de Càritas al carrer: