dimarts, 31 de desembre del 2013

COMIAT A MN. JORDI MAS I ANTÓ, TEÒLEG, POETA, TRADUCTOR, MÚSIC... NASCUT A NAVÀS


Diumenge va morir Mn. Jordi Mas i Antó.
Nascut a Navàs l'any 1929, va estudiar al Seminari Diocesà de Solsona i posteriorment va obtenir les llicenciatures en Teologia -per la Universitat Gregoriana de Roma- i en Sagrada Escriptura -a la Comissió Bíblica de Roma-, després d'haver estudiat a l'École Biblique de Jerusalem. Va exercir com a docent de Sagrada Escriptura al Seminari i a l'Escola Diocesana de Teologia de Solsona, i també va ser professor a la Facultat de Teologia de Barcelona, al Centre d'Estudis Pastorals i a l'Institut de Teologia de Barcelona.
A més a més, de 1981 a 1987 va ser Cap de Secció de Coordinació de l'Activitat Musical, del Servei de Música de la Generalitat de Catalunya i va traduir textos musicats (Lieder i Oratoris) d'autors com Goethe, Apollinaire, Heine, Hugo, Ronsard,...


Per conèixer millor a Mn. Jordi Mas, es pot llegir la "Carta a l'amic poeta", que és el pròleg d'aquest llibre, el primer de poesia publicat per Mn. Mas, quan ja tenia 70 anys. El pròleg va ser escrit pel també sacerdot i poeta Climent Forner, molt amic seu. 


Mn. Jordi Mas i Antó (el primer per la dreta, al costat de Mn. Josep Pleixats) juntament amb el bisbe Antoni Deig, Mn. Jordi Orobitg i els capellans de l'aleshores Arxiprestat de Navàs, en la celebració dels 25 anys de l'ordenació episcopal del bisbe Deig a la Parròquia de la Sagrada Família (Navàs, 2002). El mateix any 2002 Mn. Jordi Mas i Mn. Climent Forner celebraven els 50 anys d'ordenació sacerdotal.

Trobant-nos a les portes del nou any, heus ací un poema de Mn. Jordi Mas i Antó:

ANY NOU

Altra vegada acut el calendari
als funerals d'un any escorregut
i, entre besllums d'auguri imaginari,
corre perduda nostra inquietud.

¿Qui podrà desxifrar el fullat misteri,
qui tastarà la joia o bé el despit
d'aquest boirós futur d'ignot criteri?
Tot és incert, ignot i indefinit.

El món que roda, empès per la clepsidra,
en sínia on davallen temps marcits,
ha amagat horitzons a cada vidre.
Només hi ha febles tons esgrogueïts.

I sembla dir-nos amb remor poruga
que esperem l'esperança amb el desig,
que entretinguem l'enyor, si el cor s'arruga
o l'esglai es congria amb fort trepig.

Un any s'ha esbatanat. La llum novella
tremola feble vers l'esdevenir.
El més enllà tots els afanys ensella
i la frisança es vol obrir camí.



dilluns, 30 de desembre del 2013

CATEQUISTES DE BALSARENY I DE NAVÀS CELEBREN LES FESTES DE NADAL


Aquest vespre catequistes de Balsareny i de Navàs s'han aplegat a La Llar Parroquial de la Parròquia de la Sagrada Família (Navàs) per celebrar conjuntament les festes de Nadal.
La trobada ha començat amb la celebració eucarística, presidida per Mn. Antoni Quesada, rector de la parròquia navassenca.



Després de la Missa han compartit els aliments que cadascú ha preparat i han gaudit amb el joc de "L'amic invisible".

Videos:






Enllaç amb fotos:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5963499743440967921?authkey=CPb1vZrdtbGjWQ




diumenge, 29 de desembre del 2013

EL CRISTIANISME ENMIG D'ALTRES OFERTES DE SALVACIÓ


Conferència a càrrec del teòleg Miquel-Àngel Tarín, dins del cicle de conferències de formació cristiana organitzat per la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs. Es va dur a terme el 18 de desembre a la Sala d'Actes de la biblioteca municipal.


dissabte, 28 de desembre del 2013

AUDIÈNCIA DEL PAPA FRANCESC AMB CAPELLANS DE LA ZONA DEL LLOBREGAT



Segons fonts vaticanes, el Papa Francesc té previst de concedir una audiència privada a una colla de capellans de la Zona del Llobregat que passen dels 70 -i alguns dels 80- anys i segueixen estant servicials pel que convingui i en la mesura de les seves possibilitats.
En la trobada, que serà a la primavera per tal de facilitar el desplaçament dels capellans fins a Roma, el Papa Francesc agraïrà personalment a aquests capellans tot el treball pastoral que han fet per l'Església.
Des d'aquest bloc ja s'informarà del dia de la trobada i de l'organització del viatge.


Nota: Aquesta notícia és la innocentada del dia (28 de desembre de 2013). Tot i així, seria molt bonic que el que diu la notícia (de broma) fos de debò, que esdevingués realitat.




divendres, 27 de desembre del 2013

FESTA DE LA SAGRADA FAMÍLIA, TITULAR DE LA PARRÒQUIA DE NAVÀS


RETAULE DE LA SAGRADA FAMÍLIA, A NAVÀS

Diumenge 29 de desembre se celebrarà la festa de la Sagrada Família, que és la titular de l'església parroquial de Navàs. A la Missa de les 12 es pregarà demanant als titulars l'ajuda per a totes les famílies del poble, amb especial atenció a les parelles que enguany celebren els 50, els 25 o el primer any de matrimoni. 


dijous, 26 de desembre del 2013

LA PARRÒQUIA DE LA SAGRADA FAMÍLIA FELICITA LES FESTES NADALENQUES AMB SANT GENÍS


Enguany la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs ha felicitat les festes nadalenques amb una postal de Sant Genís que es va lliurar als feligresos que participaren a la Missa del Gall i a les celebracions del dia de Nadal. La imatge del Patró va acompanyada del missatge: "Que Sant Genís ens ajudi a viure, amb fidelitat i amb coherència, com a membres de la comunitat. Bon Nadal i Millor Any Nou 2014!"

Al darrere de la postal s'hi pot llegir una mica d'història:

"Sant Genís és el patró del poble de Navàs.
Des de l'Edat Mitjana, els masos del pla de Navàs pertanyien a la parròquia de Sant Genís de Masadella. Allà els navassencs es batejaven, es casaven i s'enterraven, i hi anaven a missa.
L'any 1897 es va construir la primera església de Navàs sota la titularitat de la Sagrada Família. I des de llavors Sant Genís també va ser considerat el patró de dita església.
La imatge d'aquesta estampa ha estat col·locada a l'església parroquial de Navàs el 25 d'agost de 2013, festivitat de Sant Genís i Festa Major del poble. És una reproducció de la que presideix actualment la capella de Sant Genís."

Sota la pinzellada d'història s'hi pot llegir la lletra de la tornada i d'una estrofa dels goigs:

Tant si passem l'alegria
o el plor del viure estantís:
no ens denegueu vostra guia,
oh gloriós Sant Genís!

Des del repòs de l'altura,
de Masadella a Navàs,
bàixareu a la planura,
frondosa en pins i alzinars,
i vostra mà ací hi bastia
un poble franc i feliç.


dimecres, 25 de desembre del 2013

dimarts, 24 de desembre del 2013

PASTORETS DE LES VOLUNTÀRIES DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


Cada any pels volts de Nadal les voluntàries de Càritas Parroquial de Berga i, concretament, del Programa de Vellesa, van a representar uns Pastorets musicals a la residència de les Germanetes i a la residència Sant Bernabé, ambdues ubicades a Berga.
Aquests videos són de moments de la representació que va tenir lloc el passat 11 de desembre a la residència de les Germanetes. En el primer video, un poema de Mn. Climent Forner, recitat per la seva germana:



Videos de d'altres moments de la representació:



















Enllaç amb fotos:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5960992889501680897?authkey=CKjS06DEmKzSPA


dilluns, 23 de desembre del 2013

PREGANT PER LA PAU AL PRÒXIM ORIENT, A L'ESGLÉSIA DE LES SAGRAMENTÀRIES


Les germanes Adoratrius Perpètues del Santíssim Sagrament de Berga i les persones que han participat a la Missa de les 7 de la tarda d'avui dilluns, han pregat de forma especial per la pau al Pròxim Orient, en resposta a la crida de cristians de Betlem que, en vigílies de la Nit de Nadal, han organitzat l'activitat "Moment of Peace in the Holy Land" ("Moment de Pau a Terra Santa") i han animat a que els cristians d'arreu del món s'adhereixin a aquesta proposta i preguin per la pau.





A l'inici de la celebració s'han encès uns llantions que formaven la figura d'un colom de la pau i en acabar la Missa s'han repartit unes postals de felicitació de Nadal amb les frases "Pau a la Terra"i "Pau als homes i dones de bona voluntat". 




Enllaç del bloc dels cristians de Betlem que ho organitzen:

http://holylandpeace.weebly.com/




diumenge, 22 de desembre del 2013

PREGÀRIA D'ADVENT INTERPARROQUIAL A BALSARENY


Una trentena de feligresos de diverses parròquies que pertanyen a l'Arxiprestat del Llobregat es van reunir el divendres 20 de desembre a la capella del Santíssim de l'església parroquial de Balsareny per tal de pregar conjuntament amb motiu de l'Advent. 



La vetlla de pregària va ser preparada per la comunitat de Balsareny i també hi va participar Mn. Joan Viladot, arxiprest de l'Arxiprestat del Llobregat.

Video:


Per veure més fotos, seguir aquest enllaç:





dissabte, 21 de desembre del 2013

DES DE LA PARRÒQUIA DE BALSARENY, MOTIVANT ELS NENS I NENES A FER EL PESSEBRE


Des de fa més de 30 anys, des de la catequesi parroquial s'organitza una activitat per motivar els nens i nenes a fer un pessebre ben bonic. No és un concurs perquè, tal com comenta Mn. Joan Bajona, un dels organitzadors: "Aquí no hi ha ni guanyadors ni perdedors. Tots reben el mateix obsequi perquè per a cada nen el seu pessebre és el més bonic". 
En el moment de visitar el pessebre, es fa una foto a cada pessebre i el nen o nena que l'ha fet és fotografiat al costat de la seva obra d'art. Posteriorment, en una vetllada festiva, es donen els obsequis als participants i també les fotos. És en aquell moment quan Mn. Bajona, artista de pessebres i de d'altres obres artístiques, a partir de la foto comenta a cada participant el que hi ha de més encertat en el seu pessebre i també quins elements podria modificar per tal que li quedés encara més bé. Per tant, es tracta d'una activitat pessebrística molt positiva, didàctica, constructiva, que queda lluny de la competició.


divendres, 20 de desembre del 2013

MARATÓ DE SANT ESTEVE A NAVÀS


Tal com informa el Full Parroquial de Navàs, el 26 de desembre, festa de Sant Esteve, es durà a terme la tradicional Marató de la ONG navassenca "Germans del Món", retransmesa en directe per Canal N, de televisió local.
La durada de la Marató, que té com a objectiu recollir aliments per ajudar a famílies del poble, serà de les 11 del matí fins a les 2 de la tarda i es farà a l'Escola Municipal de Música, on es podran dur els aliments o diners per col·laborar, encara que l'organització ofereix la possibilitat de passar-ho a recollir a domicili. 



dijous, 19 de desembre del 2013

PASTORETS INFANTILS DE MN. JOSEP ARMENGOU, A BERGA



Els dies 28 i 29 de desembre, a 2/4 de 6 de la tarda, es representaran els Pastorets Infantils de Mn. Armengou al Teatre Patronat de Berga.
Aquests Pastorets, escrits per Mn. Josep Armengou, tenen com a protagonistes en Belluguet i en Bieló. El sacerdot berguedà els representava amb l'escolania als anys 50 i 60. Per això només hi havia papers per a nens (escolans) i d'un temps ençà els organitzadors han creat nous personatges que són femenins, com la pastora anomenada Ester.
Hi actuen prop d'un centenar de nens i nenes.


dimecres, 18 de desembre del 2013

FELICITACIÓ DE NADAL DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


Què mireu embadalits?

-Contemplem aquest infant
que, sent un nadó, és molt gran
i nosaltres molt petits.

Més sentim el seu mirar
dins la nostra humilitat
que ens ajuda a millorar
i a desprendre'ns de bon grat.

Ell pot fer, i ho creiem,
que en aquest temps ple d'ensurts
a la crisi ofegarem 
a favor dels desvalguts.

Càritas Parroquial de Berga



dimarts, 17 de desembre del 2013

ALUMNES DE RELIGIÓ PINTEN PUNTS DE LLIBRE PER REGALAR ALS FELIGRESOS DE LA PARRÒQUIA


Alumnes de l'assignatura de Religió Catòlica de l'escola pública de La Valldan han pintat uns punts de llibre que es donaran a les persones que el dia de Nadal participin a la Missa de les 11 de la Parròquia de Sant Bartomeu.
Hi ha dos models de punt de llibre. Un conté un fragment del poema "Nadal de Reis" (1980), d'Antoni Deig i Clotet, i a la part inferior hi ha un dibuix de la imatge de Sant Bartomeu. 


Siguem estrella,
sempre, tot l’any,
per dur alegria
a tot company.

Siguem estrella
il·luminant
que guiï els homes

cap a l’Infant.

(Del poema Nadal de Reis, d’Antoni Deig i Clotet. Nadala 1980)

A l'altre model s'hi pot llegir el poema "Nou cant dels ocells" (1969) d'en Pere Casaldàliga i al capdavall hi ha un dibuix de l'església de Sant Bartomeu.


Del Mato Grosso estant, 
que en tinc d'ocells cantant 
aquesta Nit que és Dia... 
Cantant tots ells, amb mi, 
-ocells d'enllà i d'ací- 
l'eterna melodia! 

Cantant perquè és Nadal 
i arreu hi ha un Portal 
i Déu s'és fet dels nostres! 
Cantant, tots ells, a cor, 
que ja val més l'amor 
que el to de pell dels rostres... 


Cantant, crescuts d'afany, 
perquè és Nadal tot l'any 
i Déu tothora espera 
-fet indi o fet nadó, 
fet pobre o pecador- 
cercant la Fe sincera...!


(Poema Nou cant dels ocells, de Pere Casaldàliga, 1969)




dilluns, 16 de desembre del 2013

CATEQUISTES DE NAVÀS SEGUEIXEN AMB LA TRADICIÓ DELS FANALETS SOLIDARIS


Cada any, pels volts de les festes nadalenques, catequistes de la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs elaboren uns fanalets que a partir de Cap d'Any es poden adquirir en dues llibreries del poble i els donatius que se n'obtenen es destinen als projectes que Mans Unides de la Diòcesi de Solsona presenta.


S'acostumen a fer un centenar de fanalets per cada festa de Reis. La quitxalla els porta durant la Cavalcada de Reis i, a més a més d'il·luminar el camí dels Savis, amb el donatiu del fanalet s'il·lumina la vida de persones molt pobres que viuen en països del Tercer Món.


diumenge, 15 de desembre del 2013

L'ARXIPRESTAT DEL LLOBREGAT PELEGRINA A VERDÚ


El 6 de desembre prop de 90 feligresos de les parròquies de l'Arxiprestat del Llobregat van participar en el pelegrinatge arxiprestal a Verdú, terra natal de Sant Pere Claver.
La jornada va començar amb la visita a la Casa Natal del Sant, guiats per Mn. Ramon Roca, rector de Verdú. Allà mateix, a l'església, hi van celebrar l'Eucaristia, presidida per l'arxiprest, Mn. Joan Viladot, i concelebrada per d'altres sacerdots de l'arxiprestat.


Mn. Roca també els va guiar fins a l'església parroquial, on va explicar-los la història del temple i detalls de les nombroses obres artístiques que es troben en el seu interior.
Abans de traslladar-se a Tàrrega per dinar, van visitar un obrador de ceràmica i van admirar els càntirs, típics a Verdú.
Després de dinar van visitar el Santuari de la Mare de Déu de Fàtima, a Tàrrega. L'arxiprest va dirigir una pregària a la Mare de Déu. 




Va ser un dia complet i amb molta llum, encara que la visita va començar impregnada de la boira del matí que acostuma a acaronar les terres lleidatanes.



Enllaç on es poden veure fotos:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5957662951440486129?authkey=COCtzIuLj53YqgE



dissabte, 14 de desembre del 2013

LES SAGRAMENTÀRIES DE BERGA CELEBREN LA FESTA DE LA VERGE DE GUADALUPE


El 12 de desembre, a la Missa de les 7 de la tarda de l'església de les Sagramentàries, es va celebrar la memòria de la Verge de Guadalupe, patrona de Mèxic, pel fet que hi ha algunes de les monges que són originàries de Mèxic.
La Missa va ser presidida pel bisbe Xavier Novell, que casualment era a la capital berguedana i a més a més celebrava el tercer aniversari de la seva ordenació episcopal. Van concelebrar el rector de Berga i els dos mossens habituals a la Missa de cada dia.


divendres, 13 de desembre del 2013

EL CRISTIANISME ENMIG D'ALTRES OFERTES DE SALVACIÓ, A NAVÀS


El proper dimecres, 18 de desembre, es durà a terme la tercera xerrada de formació del cicle de conferències organitzat per la Parròquia de la Sagrada Família, de Navàs.
La xerrada anirà a càrrec de Miquel Àngel Tarín, teòleg i biblista, que és també el delegat d'Ecumenisme de la Diòcesi de Solsona i professor de teologia a l'ISCREB.
El professor Tarín parlarà sobre el Cristianisme enmig d'altres ofertes de Salvació, a 2/4 de 9 del vespre, a la Sala d'Actes de la biblioteca municipal navassenca.
El curs passat en Miquel Àngel Tarín ja va participar en el cicle de conferències.


dijous, 12 de desembre del 2013

CONFIRMACIONS I ACOLITAT A LA MISSA DEL PRIMER DIUMENGE D'ADVENT


El primer diumenge d'Advent, 1 de desembre, 15 nois i noies de la Parròquia de Sant Martí de Puig-reig van rebre el sagrament de la Confirmació de mans del bisbe Xavier Novell, després de dos anys de catequesi de preparació.
En la mateixa Missa el seminarista Abel Trulls va rebre l'acolitat, que és un petit pas en el camí per arribar al sacerdoci. 



dimecres, 11 de desembre del 2013

CAMPANYA DE NADAL DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


Un  any més Càritas Parroquial de Berga  duu a terme  la seva ja tradicional Campanya de Nadal.

Volem fer una crida a la solidaritat dels berguedans i de les berguedanes amb més força que mai, ja que  la situació econòmica  fa que cada dia s’hagin d’apropar més gent a les nostres portes buscant una ajuda. I sobretot famílies que, fins fa poc, mai havien hagut de recórrer a l’ajuda social.


Enguany, per aquesta Campanya les nostres activitats seran les següents:

“Il·lumina el Nadal”: venda de llantions a diferents establiments comercials i escoles, per ser posats als balcons i finestres la Nit de Nadal. El missatge és omplir de llum d’ESPERANÇA la nostra ciutat. Aquesta iniciativa també la portaran a terme altres poblacions de la Comarca  on hi ha grup de Càritas.

   - El dia 21 de desembre a la plaça St. St. Joan, tot el dia
* Recollida de joguines noves o en bon estat. ( hi ha més de 180 nens i nenes de la nostra ciutat esperant-les).

Guarnirem d’esperança arbres de Nadal.

* Venda de llantions solidaris.

* A les 6 de la tarda: Berenar solidari de pa torratall i oli de codony i botifarra.

* Comptarem amb la col·laboració dels Ranger’s del Berguedà i de la Coral Xerics per animar la tarda a la Plaça St. Joan.


Ara Més que mai hem de ser solidaris!!!!!
(perquè és amb la solidaritat de la gent amb el que ens en sortirem!!!!!!)




dimarts, 10 de desembre del 2013

ESGLÉSIA, MALGRAT TOT


El 27 de novembre la biblioteca municipal de Navàs va acollir la xerrada "Església, malgrat tot", a càrrec de Mn. Josep Escós, en el marc del cicle de conferències de formació cristiana organitzat per la Parròquia de la Sagrada Família.

Video de la primera part:



Video de la segona part:



Enllaç al resum escrit de la conferència:

https://docs.google.com/document/d/1B5u8c8jUP-wDZ_VMkFmLu_rClZcR80EIJcHq8xcF-ts/edit?usp=sharing



dilluns, 9 de desembre del 2013

TERCER TALLER DE DANSA LLIURE A BENEFICI DE CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA


El dissabte 14 de novembre es durà a terme el tercer taller de dansa lliure, pel qual les persones assistents porten aliments per lliurar a Càritas Parroquial de Berga. Els tallers passats han tingut molt bona participació. Hi ha assistit una mitjana de 16 persones i fins ara s'ha recollit pels volts de 150 quilos d'aliments.
El taller tindrà lloc al Centre Cívic de Berga, de 10 a 13 h.


diumenge, 8 de desembre del 2013

NENS I NENES DE NAVÀS FELICITEN LA MARE DE DÉU ENLAIRANT GLOBUS


És tradició a la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs, que el 8 de desembre, festa de La Puríssima, els nens i nenes feliciten la Mare de Déu enlairant un globus amb un missatge adreçat a Maria.


A la sortida de Missa de 12, que ha estat presidida pel rector, Mn. Antoni Quesada i participada pels infants de la catequesi, un any més les campanes han començat a repicar i el cel ha quedat ple de punts de color que anaven difuminant-se a mesura que els globus s'enlairaven i s'allunyaven cap a l'horitzó.

Video:


Per veure més fotos de la festa:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5955154153106690753?authkey=CIjkg5SgwZfyggE



dissabte, 7 de desembre del 2013

LES GERMANES ADORATRIUS CELEBREN LA FESTA DE LA MARE FUNDADORA


El 29 de novembre les Germanes Adoratrius (Sagramentàries) de Berga van celebrar la festa de la Mare Fundadora, la Beata Maria Magdalena de l'Encarnació, amb una Eucaristia presidida per Mn. Josep Joan Badia (de Mataró, que fa 30 anys que puja dos cops l'any a la comunitat de les Sagramentàries de Berga per presidir la Missa amb motiu de celebracions especials) i concelebrada pels mossens berguedans Joan Rossinyol i Camil Viladrich.

Per veure fotos de la celebració:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5955106194325657905?authkey=CMS-6tL0u7u1wAE

Video final:


La Mare Fundadora va néixer el 16 d'abril de 1770 al Port de Sant Esteve, Itàlia. El 26 d'octubre de 1788 va vestir l'hàbit del Pobrissó d'Assís i va començar la seva vida religiosa a l'Ordre Franciscana. Al cap d'uns mesos Crist li revelà la missió de fundar una nova ordre religiosa que adoraria contínuament al Déu Salvador en l'Eucaristia. Les fonts espirituals d'aquesta ordre, totalment contemplativa, són els escrits de la Mare Fundadora, la Regla de Sant Agustí i les Constitucions renovades el 1985.



divendres, 6 de desembre del 2013

FESTA DE SANTA EULÀLIA, PATRONA DE BERGA


El 10 de desembre és la festa de Santa Eulàlia de Mèrida, Patrona de Berga.
Enguany la parròquia celebrarà la festa de la Patrona a la Missa de les 12 del diumenge 8 de desembre, coincidint amb el segon diumenge d'Advent i amb la solemnitat de la Puríssima. Els cants seran acompanyats per la Coral Queraltina.



dijous, 5 de desembre del 2013

CÀRITAS PARROQUIAL D'AVIÀ RECOLLIRÀ ALIMENTS I JOGUINES


Aquest mes de desembre Càritas Parroquial d'Avià organitza una recollida d'aliments i de joguines.
La recollida d'aliments es durà a terme el dimecres 11 i el dissabte 14, de 10 a 1 del matí, a la plaça de l'Ateneu, on també es podran adquirir llantions i ramets de la sort.
La recollida de joguines, per a infants de famílies necessitades, serà els dies 8 i 15 de desembre a l'església. Les joguines han de ser noves o, en cas de ser ja utilitzades, cal que es trobin en bon estat.


dimecres, 4 de desembre del 2013

CÀRITAS PARROQUIAL DE BERGA RECULL 7.650 KG. D'ALIMENTS


Una nota d'agraïment de Càritas Parroquial de Berga:

VOLEM FER ARRIBAR EL NOSTRE AGRAÏMENT A TOTS AQUELLS QUE HEU FET POSSIBLE QUE PEL GRAN RECAPTE D'ALIMENTS, DEL CAP DE SETMANA PASSAT AL CAPRABO I AL MERCADONA,  POGUÉSSIM RECOLLIR 7.650 KG PER A LA GENT QUE AJUDEM DES DE CÀRITAS.
GRÀCIES ALS 68 VOLUNTARIS I VOLUNTÀRIES !
GRÀCIES ALS CENTENARS DE PERSONES QUE VAU COMPRAR ALIMENTS PER DONAR-LOS !
GRÀCIES A TOTS I A TOTES !


dilluns, 2 de desembre del 2013

diumenge, 1 de desembre del 2013

CÀRITAS BERGA A L'ADVENT


Heus ací algunes activitats relacionades amb Càritas Parroquial de Berga que es duen a terme durant el temps d'Advent:

*Les Germanes Adoratrius Perpètues del Santíssim Sagrament (Sagramentàries) han elaborat unes "xocolatines solidàries" que es poden comprar els diumenges d'Advent, un cop acabada la Missa dominical de les 11 del matí. Aquestes xocolatines es poden utilitzar per al consum propi o bé donar-les a Càritas per tal que les posin als lots d'aliments que reparteixen pels volts de Nadal a les famílies necessitades de la ciutat. 
Les xocolatines també poden adquirir-se a la botiga de les Sagramentàries.

*Recollida d'aliments a l'església parroquial de Santa Eulàlia i a l'església de Sant Joan. Durant els diumenges d'Advent en aquestes dues esglésies hi haurà una caixa de recollida d'aliments.

Apart d'aquestes dues activitats, el 29 i 30 de novembre, voluntaris de Càritas Parroquial van ser als supermercats "Caprabo" i "Mercadona" recollint aliments que els clients aportaven per a la gran recapta. Tot el que es va recollir en aquests dos supermercats és per Càritas Parroquial, per repartir a les persones necessitades que atén.