dijous, 31 d’octubre del 2013

EL RECTOR DE BERGA, ENTREVISTAT A "TASTA EL BERGUEDÀ"


MN. MARC MAJÀ A L'ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL, A ESPINALBET

El diari "Tasta El Berguedà" (24 d'octubre de 2013, núm. 02) va publicar una entrevista al rector de Berga, Mn. Marc Majà, al qual adreçaren preguntes referents a la parròquia, la ciutat, l'església i també sobre les seves aficions. 

Mn. Majà, de 31 anys, és un dels rectors més joves que ha tingut la parròquia de Berga. Nascut a Miralcamp l'11 de desembre de 1981, és llicenciat en matemàtiques i teologia. Va ser ordenat sacerdot el 30 de desembre de 2007, als 26 anys. Fa un any que és rector de Berga.

Per Mn. Marc, ser nomenat rector de Berga amb 30 anys "és un repte i un desafiament, perquè et demana respondre de tasques i responsabilitats per les que tens poca experiència i per tant la possibilitat d'error és major, però a la vegada ser jove aporta certa frescor i predisposició a entomar les coses que arribin i a aportar el que un bonament pot".

Sobre la parròquia, diu que li ha sorprès "la iniciativa associativa que hi ha tant a la parròquia com a la ciutat" i que cal "que hi hagi comunicació entre els grups i la voluntat de treballar junts".

A la pregunta de si per formar part d'una entitat solidària com Càritas, tothom és vàlid o cal ser cristià practicant, Mn. Majà respon: "L'ajuda als altres no és propietat exclusiva dels cristians, gràcies a Déu. Per ajudar als altres tothom ha de poder fer" i "per ajudar a través de Càritas, tothom és vàlid. Creient i no creient."

Es pot llegir l'entrevista sencera al número de "Tasta El Berguedà" esmentat anteriorment. Els exemplars es poden adquirir de forma gratuïta en establiments berguedans.


dimecres, 30 d’octubre del 2013

VIDEO DEL RETAULE DE SANTA MARIA I SANT URBICI, A SERRATEIX



En aquest video, gentilesa de televisió de Berga, podeu veure la representació del retaule de Santa Maria i Sant Urbici. 


dimarts, 29 d’octubre del 2013

EL GRUP "LA XINXETA" FA LA PRIMERA SORTIDA DEL NOU CURS


El 12 d'octubre el grup "La Xinxeta", de la Parròquia de Berga, va realitzar la primera sortida del curs 2013-2014, que va consistir en una caminada fins a la Serra de Noet, on es dugueren a terme jocs de coneixença, ja que els nens i nenes inscrits són de diverses escoles de Berga i alguns no es coneixien entre ells. 
Després de dinar a la Serra de Noet, reemprengueren el camí de retorn i s'aturaren davant l'església de Sant Bartomeu (a La Valldan) per fer una pregària.
A "La Xinxeta" s'hi poden apuntar els nens i nenes de cinquè i de sisè de Primària. Enguany el grup compta amb 38 integrants.



dilluns, 28 d’octubre del 2013

CAMINADA SOLIDÀRIA AMB CÀRITAS


Ahir es va dur a terme, per primera vegada, una caminada organitzada per Berga Resort, amb el lema "Un pas per tothom! Vine a caminar!" La finalitat era recollir aliments per a les persones que Càritas Parroquial de Berga ajuda. Van participar-hi 82 persones, que portaren productes alimentaris de primera necessitat per tal de poder formalitzar la inscripció.
La treballadora social de Càritas, Gemma Bajona, va explicar com va sorgir la idea d'organitzar aquesta caminada:



El recorregut, de 5 quilòmetres i mig, va ser lleuger i accessible a tothom, grans i petits, i les persones participants van poder gaudir de la natura i de l'exercici físic, gràcies també al bon temps que va fer.

http://youtu.be/cnIB_miZZFU

A l'arribada al càmping Berga Resort, foren obsequiades amb coca i xocolata desfeta preparada per voluntàries de Càritas.


En aquest video, impressions de membres del grup parroquial "La Xinxeta", que van col·laborar en un control de la caminada, i de persones caminadores:



Per veure més fotos es pot seguir aquest enllaç:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5939897820497110721?authkey=CMrXt8-_yYm1aQ




diumenge, 27 d’octubre del 2013

AVIÀ CELEBRA LA FESTIVITAT DE SANT LLUC A L'ERMITA DE SANT SERNI


Seguint una tradició antiga que es va recuperar fa més de vint anys, molts feligresos/es de la parròquia d'Avià s'han aplegat aquest migdia a l'ermita de Sant Serni de Clarà per celebrar-hi la festivitat de Sant Lluc. La Missa ha estat presidida per Mn. Ramon Viladés i la Coral Santa Maria d'Avià ha contribuït a solemnitzar la celebració amb els seus cants.


IMATGE DE SANT SERNI

Video del cant final, els goigs a Sant Serni:


Acabada la Missa s'ha procedit al repartiment del panet beneït i, a l'exterior de l'església, els gegants i els grallers avianesos han animat la festa.

Per veure més fotos es pot seguir aquest enllaç:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5939477621658300465?authkey=CLfPgJa7t5ngrQE



dissabte, 26 d’octubre del 2013

PELEGRINATGE ARXIPRESTAL A VERDÚ


L'arxiprestat del Llobregat està preparant un pelegrinatge a Verdú, terra natal de Sant Pere Claver, amb motiu dels 125 anys de la seva canonització. El pelegrinatge serà el dia 6 de desembre.


divendres, 25 d’octubre del 2013

CANVI D'HORARI DE LA MISSA DIÀRIA DE LES SAGRAMENTÀRIES DE BERGA


IMATGE D'UNA MISSA DE DIA FEINER A L'ESGLÉSIA DE LES SAGRAMENTÀRIES

A partir del dilluns 28 d'octubre, la Missa dels dies feiners (i festes que no són de precepte) a l'església de les Sagramentàries, se celebrarà a les 7 de la tarda. Els dissabtes i vigílies de festes seguirà celebrant-se a 2/4 de 8.


dijous, 24 d’octubre del 2013

SEGONA XERRADA DE FORMACIÓ DEL GRUP "CRÉIXER EN LA FE"


Video de la xerrada "Creació i paradís terrenal", a càrrec d'en Florenci Besora, efectuada el passat 21 d'octubre al grup "Créixer en la fe" de Berga.




dimecres, 23 d’octubre del 2013

LA PARRÒQUIA DE NAVÀS PREPARA EL CICLE DE CONFERÈNCIES 2013-2014


IMATGE D'UNA DE LES XERRADES (A CÀRREC DE MN. JORDI OROBITG) DEL CICLE DE CONFERÈNCIES DEL CURS PASSAT

La Parròquia de la Sagrada Família (de Navàs) està preparant un nou cicle de conferències (com el que es va dur a terme el curs passat) amb l'objectiu d'ajudar els feligresos/es a repensar llurs vides a partir de l'Evangeli i com a membres de la comunitat cristiana. Els temes estan pensats per a totes aquelles persones que volen actualitzar i personalitzar la fe i els coneixements que van rebre en la infantesa i que potser necessiten una revisió.
La temàtica general de les conferències serà: fe i societat actual, relació amb d'altres opcions religioses, què s'espera dels cristians/es, el paper de la dona en l'Església, actituds de vida davant nous plantejaments ètics, persona i ser Transcendent...
Normalment les conferències tindran lloc l'últim dimecres de cada mes, a la sala d'actes de la biblioteca municipal. La primera serà el proper dimecres, 30 de setembre, a 2/4 de 9 del vespre. Versarà sobre "Creure en Déu en una societat agnòstica" i anirà a càrrec del teòleg Florenci Besora i del filòsof Quim Sala.


dimarts, 22 d’octubre del 2013

MILLORES A L'ESGLÉSIA DE SANT JOAN (BERGA)


L'església de Sant Joan ha experimentat unes millores al llarg de les darreres setmanes, una de les quals és el nou altar a la capella d'hivern, donació de l'Escola Xarxa (era l'altar que hi havia a la capella del convent de les Germanes Dominiques, les quals van deixar Berga fa poc més d'un any).
D'altres millores tenen a veure amb la megafonia, l'electricitat i repintar humitats de la capella d'hivern. El cost d'aquestes millores és de 660 euros que es cobriran amb els donatius d'una campanya extraordinària que es farà properament.
La Parròquia expressa el seu agraïment a l'Escola Xarxa, a les Germanes Dominiques, als voluntaris (de Càritas i altres) i als professionals que han intervingut en aquests treballs.



diumenge, 20 d’octubre del 2013

CÀRITAS PARROQUIAL DE NAVÀS, A LA FIRA DE TARDOR


Avui Navàs ha celebrat la Fira de Tardor. Com cada any, Càritas Parroquial s'hi ha fet present amb la tómbola de labors elaborades per voluntàries del grup, que compta amb una cinquantena de persones voluntàries, gairebé totes dones.


Una de les voluntàries ha valorat positivament la participació a la tómbola per part de les persones que han visitat la Fira i que es nota que la bona resposta solidària mostra que s'està prenent consciència dels efectes de la crisi.
Apart de la Fira de Tardor, cada any la tómbola de Càritas Parroquial també és present a la Fira de Primavera de Navàs.



dissabte, 19 d’octubre del 2013

ART A CANVI D'ALIMENTS PER CÀRITAS


Aquesta tarda, a la sala El Sindicat de Balsareny, ha tingut lloc la recapta d'aliments a favor de Càritas. Per tal de motivar a la gent, diversos artistes locals han actuat dalt de l'escenari en un espectacle en què hi han participat artistes del show del Casal de la Gent Gran i les corals balsarenyenques infantil Romaní, Sant Esteve i Els Ametllers (dirigides per Mn. Joan Bajona), a més a més del grup navassenc de sevillanes "Aires malagueños". 



CORAL SANT ESTEVE, SOTA LA DIRECCIÓ DE MN. JOAN BAJONA

En aquest video, una de les cançons interpretada per la Coral Sant Esteve:




CORAL ELS AMETLLERS, AMB MN. JOAN BAJONA AL PIANO I DIRIGINT

Videos de la intervenció de la Coral Els Ametllers:




Al recinte d'entrada a la sala El Sindicat, el gegantó que representa a Mn. Joan Bajona i la filadora recordaven l'esdeveniment a tothom qui entrava. 



Apart d'aliments també s'han obtingut 397 euros de donatius.
L'Ajuntament ha col·laborat deixant gratuïtament la sala El Sindicat a Càritas.

En aquest enllaç es poden veure algunes fotos més:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5936583905520003873?authkey=CK2JrZDaw87mAw



divendres, 18 d’octubre del 2013

CONCERT DE CORALS A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL D'AVIÀ



Diumenge 20 d'octubre, a les 6 de la tarda, l'església parroquial de Sant Martí d'Avià acollirà un concert de corals de la Catalunya Central. Hi participaran la Coral Coloma (d'Esplugues de Llobregat), la Coral Turó (de Llinars del Vallès) i la Coral Santa Maria (d'Avià). 
Al matí la Coral Santa Maria d'Avià cantarà a la Missa de Festa Major de Graugés, en honor a Sant Galderic. La Missa se celebrarà a les 10 del matí.



dijous, 17 d’octubre del 2013

MN. JOAN CASALS I CUBINSÀ, PREGONER DE LA FESTA MAJOR DE CERCS 2013


El cap de setmana passat es va celebrar la Festa Major de Cercs, en honor a la Mare de Déu del Roser. El pregoner d'enguany va ser Mn. Joan Casals i Cubinsà, que fa uns anys va ser-ne el rector i actualment és el Vicari General del Bisbat de Solsona.
El video és de Tele Berga.


dimarts, 15 d’octubre del 2013

RECORDATORI D'ACTIVITATS DE CAP DE SETMANA EN SOLIDARITAT AMB CÀRITAS



*Càritas Balsareny: tarda del dissabte 19 d'octubre, recollida d'aliments amb "Xou" inclòs. Veure informació:

http://parroquieszonallobregat.blogspot.com.es/2013/10/blog-post.html

*Càritas Berga: matí del diumenge 20 d'octubre, taller de dansa lliure. Veure informació:

http://parroquieszonallobregat.blogspot.com.es/2013/10/dansar-per-alimentar-taller-de-dansa.html

*Càritas Navàs: tot el diumenge 20 d'octubre, tómbola solidària a la Fira de Tardor de Navàs.




diumenge, 13 d’octubre del 2013

APLEC FESTIU A L'ERMITA DEL REMEI (AVIÀ)


L'ermita de la Mare de Déu del Remei, situada a Cal Castanyer (prop del Molí del Castell), ha aplegat aquest matí gran nombre de devots per la seva festa anual, que és el segon diumenge d'octubre. Enguany l'Eucaristia ha estat presidida per Mn. Camil Viladrich perquè el rector d'Avià, Mn. Ramon Viladés, tenia un altre compromís eclesial. A la tarda hi ha hagut el rés del Sant Rosari. 



Fa molts anys que a l'Aplec anual s'hi reuneixen feligresos d'Avià i rodalies que, a més a més de pregar i de donar gràcies a la Mare de Déu pels dons rebuts, participen en d'altres activitats festives organitzades per la família de Cal Castanyer.



Es poden veure més fotos en aquest enllaç:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5934266056794080625?authkey=CL2nnc_J4P2GxQE



dissabte, 12 d’octubre del 2013

L'ASSOCIACIÓ CULTURAL DONES DE FÀTIMA, UN PILAR DE LA PARRÒQUIA DE VILADA


Avui s'ha celebrat la Fira del Bolet a Vilada i, com cada any, les dones de l'Associació Cultural Dones de Fàtima s'hi han fet presents amb una parada de labors fetes per elles mateixes. Els beneficis que s'obtenen de la venda són per col·laborar en projectes de la Parròquia o del poble. 
Les "Dones de Fàtima" són un pilar de la Parròquia de Sant Joan Baptista des de principis dels anys 90, moment en què es va formar el grup. Des d'aleshores han treballat incansablement amb tasques de neteja i ornamentació de l'església, a més a més d'organitzar activitats i de contribuir a pagar restauracions d'imatges i obres. 
Per exemple, abans de Nadal preparen el pessebre i a la sortida de la Missa del Gall donen un obsequi, elaborat per elles mateixes, a cada família assistent a l'Eucaristia. A les persones ancianes que no poden anar a Missa, els porten l'obsequi a casa. Per Setmana Santa preparen el Monument.


PESSEBRE D'UN NADAL DINS L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE VILADA

Pel que fa a les restauracions, amb els ingressos de la venda i de les tómboles de labors i manualitats, darrerament han pagat la restauració de la imatge de la Mare de Déu de Fàtima, que es troba dins la Capella de Fàtima, així com també la restauració del sagrari.


El mossèn que serveix la parròquia de Vilada resideix a Berga. Quan hi arriba per celebrar la Missa ho troba tot apunt i elles sempre estan disposades a ajudar. Comenten que el mossèn els diu sovint: "Sort d'aquestes dones! Com ho faria, sense aquestes dones?"

Per veure fotos de les labors i d'altres de relacionades, visitar aquest enllaç:




divendres, 11 d’octubre del 2013

JORNADA DE PAU A BALSARENY


A Balsareny estan preparant el II Fòrum Pere Casaldàliga, que se celebrarà el proper 7 de desembre, vigília de la festa de La Puríssima. Encara que el Fòrum no està pròpiament organitzat per la parròquia, moltes persones col·laboradores de la parròquia i d'entitats locals hi participen. L'edició de l'any passat, sobre el Concili Vaticà II, va ser un èxit.
El Fòrum d'enguany tindrà com a eix l'Encíclica "Pacem in Terris", amb motiu dels seus 50 anys, i es parlarà de la justícia, la pau, els drets humans... 
Se n'informarà més extensament quan es distribueixi el programa de la jornada.



dijous, 10 d’octubre del 2013

VETLLA MISSIONERA A LES SAGRAMENTÀRIES


El dissabte 19 d'octubre, a 2/4 de 9 del vespre (després de la Missa vespertina), l'església de les Germanes Sagramentàries tornarà a acollir l'Hora Santa de pregària amb el Santíssim. En aquesta ocasió la intenció de pregària estarà relacionada amb la Jornada del Domund.


dimecres, 9 d’octubre del 2013

VILADA CELEBRARÀ LES MISSES A LA CAPELLA DE FÀTIMA


ESGLÉSIA PARROQUIAL DE VILADA

A partir del 3 de novembre i fins a Pasqua, la missa dominical (11 del matí) de Vilada se celebrarà a la capella de Fàtima en comptes de l'església parroquial de Sant Joan Baptista. La capella s'ha acondicionat. L'escola Xarxa de Berga (al recinte de la qual hi havia el convent i la capella de les religioses Dominiques de l'Anunciata) ha fet donació d'uns bancs que han substituït als que hi havia, molt deteriorats pel pas dels anys.


CAPELLA DE FÀTIMA


INTERIOR DE LA CAPELLA, AMB ELS BANCS LLIURATS PER L'ESCOLA XARXA

La imatge de la Mare de Déu de Fàtima i el sagrari han estat restaurats per la restauradora berguedana Maria Herrera. El grup anomenat "Associació Cultural Dones de Fàtima", que habitualment col·labora amb la Parròquia, s'ha fet càrrec de cobrir les despeses de restauració.


La capella de Fàtima està situada prop de l'Ajuntament de Vilada, en un indret més cèntric que el lloc on es troba l'església parroquial. S'espera que el fet de celebrar l'Eucaristia dominical a la capella faciliti l'assistència a moltes més persones i creï més caliu comunitari.

Per veure'n més fotos:

https://plus.google.com/photos/115753209817191540623/albums/5933946678857073329?authkey=CKCG1a-iocThyQE


dimarts, 8 d’octubre del 2013

APLEC AL REMEI (AVIÀ) I EUCARISTIA D'INICI DE CURS (BERGA)


*Parròquia d'Avià: el proper diumenge, 13 d'octubre, a les 12 se celebrarà una Missa a l'ermita del Remei, solemnitzada per la Coral Santa Maria d'Avià. A la tarda, a les 5, rés del Sant Rosari.

Video de l'Aplec de l'any passat:

http://youtu.be/pM7VoftAcgY

*Parròquia de Berga: el 20 d'octubre, a la Missa de 12 que se celebra els diumenges a l'església parroquial, s'aplegaran els diversos grups vinculats a la Parròquia per celebrar i encomanar a Déu, tots junts, el curs pastoral que ja ha començat.


dilluns, 7 d’octubre del 2013

CÀRITAS PARROQUIAL DE BALSARENY ORGANITZA RECOLLIDA D'ALIMENTS AMB XOU INCLÒS


La tarda del dissabte 19 d'octubre es durà a terme una recollida d'aliments a Balsareny, organitzada per Càritas Parroquial. Tal com informa el full parroquial, de 4 a 8 de la tarda, mentre es vagin recollint els aliments, "hi haurà un magnífic Xou, animat pels artistes més importants del poble: l'actuació de les més cotitzades bailaoras de Sevillanes i Fox-Trot, i els més selectes intèrprets de les Corals de Balsareny i rodalies". Des del full parroquial s'anima a la gent a portar aliments i gaudir de la música i el bon humor.


diumenge, 6 d’octubre del 2013

FESTA DE SANT FRANCESC D'ASSÍS A BERGA


Aquest matí, a l'església de Sant Francesc s'ha celebrat la Missa de la festa de Sant Francesc d'Assís. Ha presidit el religiós franciscà P. Francesc Costa, que, juntament amb el P. Lluís, són els dos únics franciscans que actualment resideixen a Berga. 



L'homilia ha versat sobre un fet de la vida de Sant Francesc d'Assís. En aquest video es pot escoltar la prèdica:


La Coral Queraltina ha animat la Missa amb uns cants molt alegres. 



El cant final ha estat "El Càntic de les Criatures", de Kairoi. El darrer fragment:



(Podeu sentir aquest bonic cant complet a You Tube: 
http://youtu.be/2GSt4Tw4sZY)



Per veure més fotos:

https://plus.google.com/photos/104671070195155441112/albums/5931624447130517233?authkey=CMrFwMGa_ryL3AE




dissabte, 5 d’octubre del 2013

APLEC BALSARENYENC A L'ERMITA DEL ROSER, SITUADA A SOBIRANA DE FERRANS


Unes quaranta persones de la comunitat parroquial de Balsareny s'han aplegat aquest migdia a l'ermita romànica de Sobirana de Ferrans per venerar la Mare de Déu sota l'advocació del Roser.
És costum que cada any s'hi apleguin per celebrar-hi l'Eucaristia el primer cap de setmana d'octubre, proper al dia de la festa de la Mare de Déu del Roser (7 d'octubre).
Aquesta ermita pertany al Bisbat de Vic i en tenen cura els canonges de La Seu de Manresa. La Missa d'avui ha estat presidida per Mn. Jacint Capdevila, canonge de La Seu, i concelebrada per Mn. Xavier Castelló i Mn. Joan Bajona, mossens de Balsareny.


Durant l'homilia, Mn. Capdevila ha comentat que les festes de la Mare de Déu, a partir de les lectures del Nou Testament, "ens inviten a una reflexió serena, sobretot en un temps que hi ha tan poca serenitat". També ha remarcat que "el món necessita més oració" i que "cal que fem més passos per ajudar a les persones necessitades, que cada vegada són més". Ha acabat la prèdica demanant a la Mare de Déu del Roser "que ens ensenyi a pregar i a compartir el nostre pa de cada dia amb els qui no el tenen". 


Es poden veure més fotos en aquest enllaç:






divendres, 4 d’octubre del 2013

PERE CASALDÀLIGA I EL GERMÀ FRANCESC D'ASSÍS



El bisbe emèrit Pere Casaldàliga, nascut a Balsareny, ens diu de Sant Francesc d'Assís:

"Francesc d'Assís, el germà de tots i de tot, el pobre i lliure Francesco, traspassat pels estigmes de Jesús. Que els franciscans i l'Església tota i la trista humanitat -violenta, amarga, prepotent, nena- siguem cada cop més franciscans. Amén. 
Lloat sigui el meu Senyor per totes les seves criatures!"

dijous, 3 d’octubre del 2013

FESTA DELS AVIS I ÀVIES A PUIG-REIG, AMB MISSA I UNCIÓ DELS MALALTS



Diumenge passat Puig-reig va celebrar la Festa dels avis i àvies. Hi participaren una bona colla d'ancians/es de la Residència de Sant Josep que, gràcies a l'ajuda de nombroses persones voluntàries, pogueren assistir a l'Eucaristia celebrada a l'església parroquial i reberen la Unció dels Malalts. La Missa va ser solemnitzada amb els cants del Cor Parroquial. El rector, Mn. Josep Solà, durant l'homilia va remarcar que "la Residència no és un lloc per anar-hi a morir, sinó per viure". La Missa va finalitzar amb el cant del Virolai i un fort aplaudiment als avis i àvies.
La festa va continuar a l'exterior del Temple, amb dinar de germanor i ball.


dimecres, 2 d’octubre del 2013

DANSAR PER ALIMENTAR: TALLER DE DANSA SOLIDÀRIA AMB CÀRITAS


Càritas Parroquial de Berga ha organitzat un taller de dansa lliure, conduït per la berguedana Amèlia Alvera i l'Associació Catalana de Dansa Lliure. L'activitat es durà a terme el diumenge 20 d'octubre, de 10 a 13 h., al Centre Cívic de Berga. És una activitat oberta a tothom i no cal apuntar-se abans. El preu per participar-hi és una "cistella" d'aliments (llet, galetes, llaunes de sardines i de tonyina, nocilla i oli), que caldrà portar el dia del taller.

Informació Tel. 646484785



dimarts, 1 d’octubre del 2013

MISSA D'APLEC BOLETAIRE A PUIGVENTÓS I MISSA FRANCISCANA A BERGA


FOTO DE LA MISSA D'APLEC BOLETAIRE DE L'ANY PASSAT.

Diumenge que ve se celebrarà la Missa d'aplec boletaire a Puigventós (Castellar del Riu), en el marc de la Festa del Bolet. Serà a les 10 del matí.

Informació de la festa: 


El mateix diumenge, a 2/4 de 12 del migdia, a l'església de Sant Francesc (dels frares franciscans de Berga), Eucaristia de celebració de Sant Francesc d'Assís (festa: 4 d'octubre). La Coral Queraltina animarà els cants.